[Untitled]‎ > ‎NEGRET DE GUINEA

L'escenari és el darrer refugi i el lloc de partida alhora per un grup de gent que encalça un ídol, un personatge que els representi. Només junts poden reconstruir les peces del vell mite de Guillem d'Efak i només llavors pot aparèixer, potser, el mateix d'Efak, el mateix que transformà l'existència en festa i s'hipotecà a viure com un poeta: ai negret melà, darrera les portes qui sap què hi haurà!

"Una vibrant recreació del mite d'Efak"
NEGRET DE GUINEA

de Joan Fullana

direcció de Xavier Martínez


amb
Xesca Vadell
Mercè Sancho de la Jordana
Joan Tomàs Martínez
Albert Mèlich
Joana Gomila
Miquel Perelló
Joan Fullana

escenografia i vestuari
Xesca Salvà

assessoria de moviment
Eulàlia Bergadà

ajudant de direcció
Cinta Moreno

il·luminació
Jordi Martínez


cap tècnic

Rafel Febrer

veu en off
Bartomeu Mestre

música en directe

Miquel Perelló, Joana Gomila i Joan Fullana
a partir de les cançons de Guillem d'Efak

música de la pel·lícula
Gori Matas


Una recreació fantasiosa en clau biogràfica de la figura i l’obra de l’emblemàtic Guillem d’Efak. Al mateix temps, vol ser un petit i modest homenatge, en forma de falsa crònica sentimental d’un temps, de la represa cultural catalana els darrers anys de la dictadura, que són cabdals per entendre la nostra configuració identitària personal i col•lectiva actual i que ens permetrà fer una relectura acurada del procés de construcció del mite, fenomen universal constant a totes les societats contemporànies i passades.

"Això de poder agafar i poder cantar, i poder cantar en català i que la gent et faci cas i que és una feina que saps que vertaderament l’has de fer i que tu la pots fer i que la gent l’aprecia i que te’n vas ara mateix a un poble perdut del món i encara te diuen: “Que no ets en Guillem d’Efak, tu?”, “Nosaltres ens casàrem per una cançó teva” o “El meus fills estudien mallorquí per un dia que te varen sentir cantar…”. Això m’ompl, me sent realitzat.
" Guillem Fullana Hada d'Efak.

premi a projectes d'escenificació de l'Institut del Teatre 2010

ESPECTACLE ESTRENAT EL 24 DE SETEMBRE DE 2010 A LA FIRA DE TEATRE DE MANACOR.

Comments