Cerita ciung wanara dalam bahasa Bosnia

Cerita ciung wanara dalam bahasa Bosnia

odavno u West Java bilo je kraljevstvo pod nazivom Galuh. Vladar je bio kralj Burma Wijaya Kusuma. Imao je dvije žene - Pohaci Naganingrum i Dewi Pangreyep. U to vrijeme su obojica bili u drugom stanju. Kralj je bio jako sretan kada Dewi Pangreyep rodila dječaka. Kralj ga nazvali Hariang Banga. Bio je zgodan dečko.

Nekoliko mjeseci kasnije Pohaci Naganingrum i rodila. Dewi Pangreyep joj je pomogao u procesu rađanja, ali imala je zlo plan. Ona je pripremila bebu psa i dao ga Pohaci. Onda je stavio bebu u kutiju i da je bačena u rijeku. Lengser, čovjek koji je dobio kako bi se baciti bebu u rijeci, ga u sef i dao jaje. U međuvremenu Dewi Pangreyep prijavio kralja da Pohaci rodila bebu psa.

Oh, Vaše veličanstvo, Pohaci je zla žena. Sinoć je rodila, ali njena beba je pas! Oni su grešnici. Bog ih je kaznio. Ovo je sramota za Vaše veličanstvo kralja i sve kraljevstvo "

Kralj je bio šokiran i vrlo ljut što to čujem. On misli da je sramota za kraljevske porodice. Dakle, on je naredio njegov vojnik da ubije Pohaci i bebu.

Lengser, koji je imao da izvrši naređenje, nije usudio da uradi. Spasio Pohaci umjesto. Zatim Pohaci živjela u udaljenom selu.

U međuvremenu, u selu pored reke živio par muž i žena. Aki Balangantran živio sa suprugom Nini Balangantran. Nekoliko godina je prošlo nakon njihovog braka, ali ipak nisu imali djecu. Dan i noć su se molili Boga da pitam za djecu. Jedne noći Nini je sanjao da je vidio pun mjesec. Aki tumačiti san da će dobiti odredbu iz god. Sljedećeg jutra Aki otišao na rijeku sa svojim mrežu za ribe. Odjednom je nešto privuklo njegovu pažnju. U sredini rijeke bilo je drvenu kutiju pluta na vodi. Zatim je zgrabio. On je bio šokiran kada je vidio bebu unutra. On je donio bebu kući i dao mu ime Ciung Wanara. U svahili jezik Ciung znači ptica i Wanara znači majmun. Oni su bili vrlo sretni, jer nisu imali djecu.

Nekoliko godina kasnije Ciung Wanara odrastao da bude zgodan i pametan dečko. Jaje je postao penis. Ciung volio penis borbe. Otišao je svuda da igra penis borbena igra. Njegov kurac je bio tako brz i jak da je osvojio sve svoje borbe. Ubrzo su on i njegov penis je postao poznat u Galuh. Svi su ih poznavali.

Tada kralj Galuh koji je imao mnogo slavine i volio penis borbe čuo vijest. Tako je naredio Lengser, njegov vjerni pomoćnik, da dječaka. Kao Lengser je da Ciung kuću je bio iznenađen da vidi kutiju. On je shvatio da je kutiju bacio u rijeku nekoliko godina ranije. Kada je pitao Ciung otac je bio siguran da Ciung bio kralj sin od Pohaci Naganingrum. To vrijeme je htio da uradi dobro djelo za Ciung. Zatim je rekao Ciung da ga je kralj pozvao da palatu za penis borbu. On je također rekao Ciung da traže kraljevstvo ako njegov penis pobijediti u borbi. Ciung složili pa su odmah otišli u palači.

Kasnije u palati Galuh, Ciung rekao kralju da je imao uslov za penis borbu. Ako njegov penis pobedi, on želi kralj da mu da svoje kraljevstvo. Ako je njegov penis izgubi, onda će dati glavu. Kralj se složili, jer je bio siguran da će njegov penis pobijediti. Zatim u žestoke borbe Ciung kurac dobio bitku. Svi su bili iznenađeni. Kralj nije imao izbora. Morao je da zadrži svoje riječi i dati svoje kraljevstvo na Ciung Wanara. Zatim Lengser rekao kralju da Ciung zapravo nja vlastitog sina iz Pohaci naganingrum. On je otkrio Dewi Pangreyep je zlo akciju.

Kralj je bio šokiran i jako ljut. On je naredio svojim vojnicima da uhapsi i kazni Dewi Pangreyep. Ovaj događaj je princ Hariang Banga je jako ljut. Brzo je napao Ciung Wanara. Na kraju je kralj odlučio podijeliti svoje kraljevstvo na dva dijela. Granica je rijeka Cipamali. Zapadno od rijeke je dat Hariang Banga dok Ciung Wanara vladali istočnom dijelu kraljevstva.

Demikianlah artikel tentang Cerita ciung wanara dalam bahasa Bosnia, dan Artikel ini dipersembahkan oleh ;

Harga qnc jelly gamat

Comments