Cerita ciung wanara dalam bahasa Albania

Cerita ciung wanara dalam bahasa Albania


kohë më parë në perëndim Java ka pasur një mbretëri të quajtur Galuh. Sundimtari ishte mbreti Barma Wijaya Kusuma. Ai kishte dy gra - Pohaci Naganingrum dhe Dewi Pangreyep. Në atë kohë dy prej tyre ishin shtatzënë. Mbreti ishte shumë e lumtur kur Dewi Pangreyep lindi një djalë. Mbreti quajti Hariang Banga. Ai ishte një djalë i pashëm.

Disa muaj më vonë Pohaci Naganingrum edhe lindi. Dewi Pangreyep ndihmoi atë gjatë procesit të lindjes, por ajo kishte një plan të keq. Ajo kishte përgatitur një qen fëmijë dhe ia dha Pohaci. Pastaj ajo vuri fëmijën në një kuti dhe të kishte hedhur në një lumë. Lengser, njeriu që ka marrë urdhër për të hedhur fëmijën në një lumë, e vënë atë në një kuti të sigurt dhe i dha një vezë. Ndërkohë Dewi Pangreyep njoftohen mbretit që Pohaci kishte lindur një qen fëmijë.

Oh, o mbret, Pohaci është një grua e keqe. Mbrëmë ai lindi, por foshnja e saj është një qen! Ata janë mëkatarë. Perëndia i kishte ndëshkuar ata. Ky turp për madhështisë sate Mbreti dhe tërë mbretërinë "

Mbreti ishte i tronditur dhe shumë të zemëruar për të dëgjuar se. Ai mendonte se ishte një turp për familjen mbretërore. Kështu ai urdhëroi ushtarin e tij për të vrarë Pohaci dhe fëmijën.

Lengser, i cili kishte për të kryer urdhrin, nuk guxojnë për të bërë atë. Ai i shpëtoi Pohaci vend. Pastaj Pohaci jetonte në një fshat të largët.

Ndërkohë në një fshat pranë lumit ka jetuar një çift të burrit dhe gruas. Aki Balangantran jetonte me gruan e tij Nini Balangantran. Disa vjet kishin kaluar pas martesës së tyre, por ende ata nuk kishin fëmijë. Ditën dhe natën iu lut Perëndisë për të kërkuar për fëmijët. Një natë Nini ëndërroja se ajo pa një hënë e plotë. Aki interpretuar ëndrrën se do të marrë sigurimin nga zot. Mëngjesin tjetër Aki shkoi në një lumë me rrjetën e tij të peshkut. Papritmas diçka kapur vëmendjen e tij. Në mes të lumit kishte një kuti druri lundrues në ujë. Pastaj ai mori atë. Ai ishte shokuar kur ai e pa një fëmijë brenda saj. Ai solli në shtëpi fëmijën dhe i dha atij një emër të Ciung Wanara. Në gjuhën Sundanisht Ciung do të thotë zog dhe Wanara thotë majmun. Ata ishin shumë të lumtur që ata nuk kishin fëmijë.

Disa vite më vonë Ciung Wanara u rrit të jetë një djalë i bukur dhe i zgjuar. Vezë ishte bërë një karin. Ciung dashur luftimeve karin. Ai shkoi kudo për të luajtur karin luftuar lojë. karin e tij ishte aq e shpejtë dhe e fortë se ajo ka fituar të gjitha lufton e saj. Së shpejti ai dhe karin e tij u bë i famshëm në Galuh. Të gjithë e dinin ata.

Atëherë mbreti i Galuh që kishte shumë cocks dhe të dashur edhe lufta karin e dëgjoi lajmin. Kështu ai urdhëroi Lengser, ndihmësi i tij besnik, për të gjetur djalin. Si Lengser mori në shtëpinë e Ciung, ai ishte i befasuar për të parë kutinë. Ai e kuptoi se ishte kutia e hodhi në lumin disa vjet më parë. Kur Jezusi e pyeti babanë Ciung, ai ishte i sigurt se Ciung ishte biri i mbretit nga Pohaci Naganingrum. Kjo kohë ai donte për të bërë një vepër të mirë për Ciung. Pastaj ai tha Ciung që mbreti ftoi në pallatin për një luftë karin. Ai i tha gjithashtu ciung të kërkojë mbretërinë në qoftë se karin e tij të fitojë luftën. Ciung pajtuar kështu që ata u tërhoq në pallatin menjëherë.

Më vonë në pallatin e Galuh, Ciung i tha mbretit se ai kishte një kusht për luftën karin. Në qoftë se karin e tij fiton, ai dëshiron mbreti për t'i dhënë atij mbretërinë e tij. Nëse ai karin e tij të lirshme, atëherë ai do të japë kokën e tij. Mbreti u pajtua, sepse ai ishte i sigurt se karin e tij do të fitojë. Pastaj në një luftë të ashpër karin Ciung fitoi luftën. Gjithkush ishte i habitur. Mbreti nuk kishte zgjidhje. Ai kishte për të mbajtur fjalët e tij dhe të japë mbretërinë e tij për të ciung Wanara. Pastaj Lengser i tha mbretit se ciung fakt ishte hing djalin e vet nga Pohaci naganingrum. Ai zbuloi veprim të keq Dewi Pangreyep së.

Mbreti ishte i tronditur dhe shumë të zemëruar. Ai urdhëroi ushtarët e tij për të arrestuar dhe ndëshkuar Dewi Pangreyep. Kjo ngjarje bëri Prince Hariang Banga u zemërua shumë. Ai shpejt sulmuar Ciung Wanara. Më në fund, mbreti vendosi të ndajë mbretërinë e tij në dy pjesë. Kufiri ishte lumi Cipamali. Në perëndim të lumit është dhënë Hariang Banga ndërsa Ciung Wanara vendosi pjesën lindore e mbretërisë.

Demikianlah artikel tentang Cerita ciung wanara dalam bahasa Albania. Dan Artikel ini dipersembahkan oleh ;

Harga qnc jelly gamat


Comments