PANOURI ACUSTICE


Panourile acustice proiectate de ACOUSTIC DESIGN SRL oferă o protecţie bună împotriva zgomotului şi contribuie la reducerea poluării fonice a mediului înconjurător. Pe lângă caracteristice de 
izolare fonică, panourile acustice prezintă şi caracteristici de absorbţie a zgomotului.

Aplicaţii

Panourile acustice proiectate de ACOUSTIC DESIGN SRL constituie soluţie pentru construcţia carcaselor acustice, a ecranelor/ barierelor acustice sau a panourilor fonoabsorbante.

Sunt folosite în aplicaţii din interior, ca elemente montate pe pereţi şi/sau tavaneÎn aplicaţiile din exterior trebuie să se ţină cont de condiţiile particulare de montaj, de nivelul zgomotului care se doreşte a fi redus şi de solicitărilor mecanice şi/sau atmosferice la care sunt supuse.


INDUSTRIE Ecrane acustice Controlul zgomotului produs de echipamente industriale
Carcase acustice Surse de zgomot în zone industriale şi hale de producţie
Panouri fonoabsorbante Hale de producţie (zgomotul la locul de muncă)
ZONE REZIDENŢIALE Panouri fonoizolante Controlul zgomotului în zone rezidenţiale
TRAFIC RUTIER Bariere acustice Controlul zgomotului produs de traficul rutier (şosele şi autostrăzi)
TRAFIC FEROVIAR Bariere acustice Controlul zgomotului produs de traficul feroviar

Panourile acustice sunt proiectate şi construite astfel încât să reziste la expunerea prelungită la variaţiile

de 
temperatură ale aerului, la vibraţii, umiditate şi în timp.

Avantaje

  • excelente proprietăţi fonoizolante şi fonoabsorbante
  • sunt fabricate din cele mai bune materiale
  • montarea lor se face uşor şi rapid


Alcătuire

Panouri acustice: faţa spre sursa de zgomot este din tablă perforată ondulată (1), urmată de o protecţie la umezeală din lână cu poliester (2), un strat de material acustic fonoabsorbant (3) şi un strat de material acustic fonoizolant (4), iar faţa spre exterior (5) este din tablă din oţel zincată. Materialele acustice sunt neinflamabile şi sunt montate între structurile portante ale panoului. Toate elementele sunt combinate într-un panou de tip sandwich cu ajutorul unui adeziv poliuretanic rezistent la forfecare.

Montare

Montarea panourilor se face rapid şi simplu. Se va acorda o atenţie deosebită modului de strângere, a interfeţelor dintre elementele standard de construcţie şi panouri şi a etanşeizării tuturor îmbinărilor şi orificiilor. Orice fisură, fantă, orificiu, deschidere va compromite rezultatul final.