Constanta


Constanta Online - Orasul Constanta pe Internet - Ghid Constanta

Una dintre cele mai importanta zona turistica ale Romaniei, cu diverse posibilitati de agrement, avand in sezonul estival un numarul mare de turisti romani si straini care isi petrec zilele de vacanta in acest loc.

Constanta reprezinta Romania pe malul Marii Neagre, de unde se deschid orizonturi de apa catre toate colturile lumii, este o importanta zona turistica a Romaniei, datorita litoralului Marii Negre, tezaurului arheologic, ineditului peisajelor naturale si zonelor de agrement.

Constanta este exact centrul cosmopolit de care e nevoie pentru a petrece o vacanta perfecta la tarmul marii.

Al treilea oras al Romaniei si cel mai mare port la Marea Neagra, Constanta isi are originile in lumea fantastica a antichitatii grecesti, cu legende misterioase, poeti in cautare de muze, eroi si zeitati. Constanta a fost atestata in secolul VI inainte de Hristos sub numele de Tomis, fiind la momentul acela colonie greceasca. Istoria orasului se regaseste la tot pasul.

Coasta sudica a litoralului se prezinta vizitatorului cu un lant de statiuni de vara, locuri preferate de petrecere a vacantei atat pentru romani, cat si pentru straini din toate colturile lumii. Statiunile se intind pe 72 de Km, de la nordul Constantei pana la granita cu Bulgaria si corespund oricarui gust sau buzunar : Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Jupiter, Costinesti (statiunea tineretului), Neptun, Olimp, Venus, 2 Mai, toate construite dupa 1960.


In Constanta, turistii pot vizita si vestigiile celor trei colonii fondate de greci aici in secolele 7-6 inainte de Hristos: Histria in nord, Tomis in centru (in zilele noastre Constanta, cel mai important port la Marea Neagra a Romaniei si care gazduieste un impozant muzeu arheologic) si Callatis (in prezent orasul Mangalia), cat si monumentul de la Adamclisi (aflat la circa 100 km vest de litoral).

In afara de factorii de cura obisnuiti, exista aici lacuri naturale cu namol. Lacul Techirghiol este cel mai apreciat si cateva sanatorii au fost construite in jurul lui.

Constanta, (in turca Kustendji, sau Köstence), al doilea ca importanta in Romania, este oras-port la Marea Neagra si capitala judetului Constanta. Constanta a fost fondata sub numele de Tomis, in urma colonizarii grecesti a Pontului Euxin de catre colonisti greci din Milet in secolele VII-V i. Hr. Tomis ("locul taierii") este o referinta la legenda lui Iason si a navei "Argo": Iason il luase ostatec pe fiul regelui Colhidei (Georgia de azi) si fugarit fiind de acesta, poposi la peninsula, ucise baiatul si raspandi bucatile ca sa-l intarzie pe rege, ce trebui sa le caute si sa le adune pentru funeralii.

Orasul Constanta este deservit de Aeroportul International Mihail Kogalniceanu (CND) situat în localitatea Mihail Kogalniceanu si nod feroviar cu statie de triaj Palas în vestul orasului si un alt triaj pentru port. În schimb, în sens opus tranzitiei energetice europene, orasul Constanta trece de la transportul colectiv electric la autobuze consumând carburanti pe baza de hidrocarburi.

Imagini cu Constanta