Qui som?

Comissió Setmana Santa de Mataró

 
 

La Comissió de Setmana Santa de Mataró serà l´anfitriona de totes les entitats que participin en aquest V Congrés.

 

Aplega al seu voltant les nou confraries i germandats de Setmana Santa de Mataró i a més podem dir que ja des dels anys 80 ha près el relleu de les antigues confraries penitencials de la ciutat, la vida de les quals es desenvolupava, tan abans com ara, al voltant de les diverses parròquies de Mataró. Després d´una llarga tradició que ve ja d´època romana, els cristians de la ciutat de Mataró s´aplegaven principalment a la parròquia de Sta. Maria.

 

A causa del creixement urbà de Mataró segle rere segle, actualment els feligresos mataronins  configuren set parròquies a les quals pertanyen les diverses confraries de la ciutat. Mataró amb una llarga història de vida confrare i eclesial se sent orgullosa i a l´hora esperonada per aquest repte que representa organitzar el Vè. Congrés Català de Congregacions, Germandats i Confraries de Setmana Santa.

 

Hem de fer esment també que, a més de les confraries, dins de la Comissió de Setmana Santa de Mataró hi participen els Armats de Mataró. És una institució històrica a l´ensems que centenària (s.XVIII) de soldats romans, hereva dels primitius “Caps de ferro” que acompanyaven la Congregació dels Dolors de Sta. Maria en les seves sortides processionals.


SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser