Noticies

Imatges del Vè. Congrés

3 de març 2011, 7:38 publicada per Vè. Congrés Català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa

A continuació us oferim algunes imatges del primer dia del Vè Congrés català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa, i que corresponen al proppassat divendres 25. 
Ens agradaria haver-vos fet arribar el contingut i el resum de les intervencions, però de moment us fem aquest avançament de les imatges i alguns vídeos. En tot cas amb el llibre d'actes es farà arribar als i les congressistes els materials i continguts.
Indicar-vos que en total el congrés va comptar amb la representació de 21 ciutats i pobles de Catalunya i la participació de 267 congressistes, més els convidats i convidades, la gran tasca dels voluntaris/àries, i el públic assistent als actes oberts a la ciutadania.
Les imatges que us oferim són de l'Antonio Gómez Cantador, fotògraf del congrés, i aquí les podreu descarregar amb una qualitat més reduïda. (els congressistes que l'hagin de menester ens la poden demanar a través del correu setmanasantamataro@yahoo.es a millor qualitat), i els vídeos són del canal Hermandad de las Angustías de Barcelona. Gràcies ambdós.

Imatge: Entrada del Teatre Monumental de Mataró on hi havia situats diversos proveïdors d'ensers.
Imatge: Detall de les figures personalitzades d'en Marçal Casanoves sobre totes les figures que apareixen en la Processó de Divendres Sant de Mataró.
Imatge: Entrada al Teatre Monumental de l'Emm. i Rvdm. Dr. Lluís Martínez Sistach, present durant tot el congrés, acompanyat per l'Alcalde acctal. de Mataró l'Il·lm. Sr. Ramón Bassas, rebuts per regidors/res de Mataró i per la Comissió de Setmana Santa.
Imatge: Taula inaugural representada (d'esquerra a dreta en la foto), sr. Ramón Camp i Batalla, vocal del Consell General del Poder Judicial,  el sr. Ramón Bassas Alcalde acctal. de Mataró,  l'Emm. i Rvdm. Dr. LLuís Martínez Sistach Cardenal Arquebisbe de Barcelona, el Sr. Josep Jubany, director del Vè Congrés i el sr. Miquel Gilabert representant de Caixa Laietana.

Imatge: El sr. Jesús Moya, co-president de la Comissió de Setmana Santa de Mataró ofereix un present al sr. Ramón Camp i Batalla. (una figura d'un natzarè)
Imatge: Després dels parlaments les autoritats inaugurals comentant el penitent, que es va regalar als participants.
Imatge: Els sr. Manuel Zamora, president del Consejo de Hermandades de la Archidiócesis de Barcelona i Director del IIIer Congrés, i el sr. Josep Ignasi Boada, director del Ier Congrés.
 
Imatge: Els srs. Zamora i Boada rebent un obsequi de Javier Lechuga i Pilar Sánchez,  Hermando MAyor i presidenta de confraries i membres de la Comissió de Setmana Santa de Mataró
Imatge: El Dr. Josep Mª Sabater Bosch, cronista oficial de l'Associació de Setmana Santa de Tarragona i professor emèrit de la URV, que va oferir la comunicació "encara a l'entorn de la religiosistat popular"
Imatge: Mns. Jaume Gonzàlez-Agàpito i Granell, Rector de la Parròquia de St. Maria Reina de Barcelona i gran coneixedor dels inicis de la Setmana Santa mataronina, que va oferir la comunicació "processons:una realita en el temps".
Imatge: la sra. Elisabeth Mendoza López presidenta de la Coordinadora de joves Confrares, que va oferir una comunicació sobre la implicació de la joventut.
Imatge: Detall del concert solidari de bandes de les germandats. En aquesta ocasió d'un membre de la Banda de CC. i TT. de la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza.
Imatge: Detall d'un membre de l'Agrupació Musical Jesús Captiu i Nostra. Sra. dels Dolors.
Imatge: L'Agrupació Musical Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors.
Imatge:Banda de CC. i TT. de la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza.
Imatge: Banda de CC. i TT. de la Confradía Nuestra Sra. de la Soledad.

 
Imatge: La Comissió de Setmana Santa va voler oferir un regal a algunes persones col·laboradores i amigues amb la Setmana Santa mataronina
 
 

Joves Confrares

3 de març 2011, 7:36 publicada per Vè. Congrés Català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa

 
"El futur de la Setmana Santa a Catalunya està assegurat, també hi ha una part  de responsabilitat a les nostres mans"

Imatge, elpunt.cat: Elisabeth Mendoza, Jordina Sirolla i Javier Lechuga.
A continuació, us relacionem la notícia recollida al diari El Punt el 27/02/2011

El relleu generacional a les confraries i germandats de Setmana Santa preocupa els seus membres. “Per formar part d'un d'aquests col·lectius cal tenir un mínim de sentiment religiós”, explica Josep Jubany, director del Vè Congrés català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa, que se celebra a Mataró. Això acaba significant que el jovent sigui, cada cop més, un grup minoritari. Però no són, ni de bon tros, un grup passiu. Una mostra la tenim amb el testimoni de tres joves, que ocupen càrrecs de responsabilitat en les seves agrupacions. “La situació respon també al moment social”, analitza Jordina Sirolla, de 25 anys, que és la secretària de la Confraria Nostre Pare Jesús del Calvari de Reus. “Hem de procurar realitzar més activitats durant la resta de l'any que siguin atractives”, explica Javier Lechuga, que, amb només 22 anys, és germà major de la germandat del Nostre Pare Jesús Natzarè i Nostra Senyora de l'Esperança, de Mataró. Tots dos s'hi van començar a implicar a través de les seves famílies però tenen clar que sense un sentiment propi és difícil continuar amb aquestes responsabilitats. Un cas diferent és el de l'Elisabeth Mendoza. És la més jove dels tres, només té 21 anys i en fa vuit que hi participa. “En un viatge vaig assistir a una processó i em vaig emocionar tant que vaig decidir formar-ne part”. Ara és la presidenta de la Coordinadora de Joves Confrares de Barcelona, que treballa per incentivar el paper dels joves dins de les confraries. “Els joves ho afrontem des d'una perspectiva més informal”, diu. Cap dels tres es resigna i afirmen que el futur de la Setmana Santa està assegurat.

Presentació del Vè. Congrés a Perpinyà

19 de febr. 2011, 9:20 publicada per Vè. Congrés Català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa   [ actualitzat el 19 de febr. 2011, 9:29 ]

Imatge: El castellet de Perpinyà
 
Una representació del Vè Comitè es va desplaçar el passat dissabte a Perpinyà, la capital del Rosselló, per a presentar els actes congressuals i establir contacte amb els confrares de la Confraria de la Sanch.  Aquesta Confraria, de gran història i tradició, que es remunta al 1417,  va acollir als membres del Comitè al  château Ducup de St Paul que és la seu episcopal de Perpinyà, on va oferir un dinar de germanor.

Imatge: château Ducup de St Paul

Durant el recorregut d’aquest es va oferir un debat interessant sobre les activitats, l’organització i la implicació dels confrares de la Sanch en pro de la caritat, l’acompanyament a la darrera etapa de la vida i altres dimensions de la vida social des de la fe. 
 
També es va explicar la història de les processons a Perpinyà, que han sabut mantenir-se vives al llarg dels segles a França, i conservant l’essència de les processons del s. XV ja que es coneix l’existència d’aquesta ja al 1417, tal i com us relacionem en el post sobre la Setmana Santa a Perpinyà.

Com a sobretaula del dinar també es va oferir alguna cançó tradicional popular catalana  cantada per en  Francis Arqué, el confrare més antic que processiona des de fa 54 anys a Perpinyà; així com la lectura d’una magnífica poesia escrita l’any 1969 a Port de la Selva per Josep Deloncle, recuperador de la Processó de la Sanch fora de l'Església de Sant Jaume al 1950 i tot un personatge de la història i de la de la catalanitat universal contemporània.

Després del dinar es va presentar la Setmana Santa mataronina i el programa d’actes del congrés. On es va poder veure com les processons de Mataró que es remunten al 1605 avui dia són una fet d'integració i diversitat cultural de diferents formes d'entendre les processons i la Setmana Santa, incorporant-se molts elements nous i moltes zones d'Espanya, així com el manteniment d'elements clàssics catalans, a diferència de l'essència de la processó de la Sanch.


Imatge: Moment de l'acord d'amistat entre les dues ciutats. 


Després de la presentació es va fer una visita a l'Ajuntament de Perpinyà, on al pati de l'edifici i al davant de l'escultura d'Arístides Maillol en Jaume Deloncle, president de la Confraria de la Sanch,  Josep Jubany, le director del Vè  Congrés català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa, i Jesús Moya com a co-president de la Comissió de Setmana Santa de Mataró van segellar amistat entre la Confraria de la Sanch i la Comissió de Setmana Santa de Mataró.

Imatge: Interior de l'Església de Sant Jaume de Perpinyà.
També es va fer una visita a la magnífica Església de Sant Jaume, una joia de l'art que contempla al seu interior un patrimini cultural i religiós de retaules del gòtic català, del barroc plateresc, de pintures sobre teles del s.XVI i XVI, entre d'altres. 


Imatges de dalt: Entrada a l'Església de Sant Jaume, i vitrall del seu interior on es pot veure  a Sant Vicenç Ferer predicant a Perpinyà i la imatge dels tres cònsols.

Imatge:Detall de l'interior de l'Església on es pot apreciar el lloc de llums i ombres.
 

Tingueu Memòria i Record, una història de la Setmana Santa de Mataró.

18 de febr. 2011, 7:23 publicada per Vè. Congrés Català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa   [ actualitzat el 18 de febr. 2011, 7:30 ]

 
El llibre sobre la història de la Setmana a Santa de
 
Mataró ja es un fet.

Aquest dijous 17 s'ha presentat en roda de premsa, en el marc de l'exposició Setmana Santa Pas a Pas, el llibre "Tingueu memòria i record, una història de la Setmana Santa a Mataró", obra de l'historiador mataroní Xavier Alarcón. 
Imatge: l'historiador Xavier Alarcón mostrant la portada del llibre.
Aquest llibre s'ha editat gràcies al suport de l'Obra Social de Caixa Laietana, que sempre ha donat suport a la Comissió de Setmana Santa, així com la col·laboració del Museu Arxiu Santa Maria de Mataró, la Comissió de Setman Santa entre d'altres.

L'Obra es facilitarà als i les congressistes el proper dia 25 de febrer en la documentació del Vè Congrés Català de Congregacions, Confraries i Germandats de Mataró, i posteriorment es facilitarà una còpia a totes les escoles, biblioteques, parròquies i centres de consulta de la ciutat.

En aquest llibre es fa un repàs a la història de les processons a la ciutat de Mataró que estan datades a l'any 1605, posant de relleu que és un fenomen que ve del passat i que ha estat subjecte a la pròpia història de la ciutat i la societat catalana en general amb etapes de gran fervositat i participació i etapes amb misèries i penúries fins a la recuperació actual per part de la Comissió de Setmana Santa a 'any 1986.

Com a obra història recull no només les tradicions i processons, sinó que fa un repàs de tot el relacionat amb la Setmana Santa, explica anècdotes històriques i episodis interessants en el sinus de les confraries i armats,  i com els mataronins i mataronines es bolcaven en els actes processionals. També hi ha una explicació d'algunes situacions gracioses i que han passat de boca en boca durant els anys.
 
Imatge: d'esquerra a dreta, sr. Jesús Moya co-director del Vè Congrés, l'historiador Xavier Alarcón, el sr. Ricard Navarro president de l'Obra Social de Caixa Laietana i el sr. Josep Jubany Director del Vè Congrés. 
L'obra també ofereix un recull documental i fotogràfic i es converteix en una lectura interessant no només per al món confrare sinó per a qualsevol apassionat de la història de la ciutat. 

Imatge: L'autor del llibre i els col·laboradors/res de la Comissió de Setmana Santa de Mataró i l'Obra Social de la Caixa Laietana.

Queda inaugurada l'exposició Setmana Santa Pas a Pas.

11 de febr. 2011, 8:48 publicada per Vè. Congrés Català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa   [ actualitzat el 11 de febr. 2011, 9:28 ]

Tingueu Record i Memòria. Present i futur.

 
Imatge A.Gómez Cantador: Parlament del director del Vè Congrés Josep Jubany a l'acte inaugural.

Ahir dia 10 de febrer es va realitzar l'acte d'inauguració de l'exposició Setmana Santa Pas a Pas a l'Ateneu de la Caixa Laietana amb la presència de més de dues-centes persones.

Aquesta exposició recull el passat i el present de les processons mataronines i s'ha pogut realitzar gràcies a la col·laboració de molt confrares, del Museu Arxiu Santa Maria de Mataró i la Fundació Obra Social Caixa Laietana.

 L'acte va comentar amb una oració per part del Vicari Episcopal que va donar lloc als parlaments del president de Caixa Laienta, sr. Jaume Boter de Palau, el director del Vè Congrés de Congregacions, Confraries i Germandats de Catalunya sr. Josep Jubany, i el 3er Tinent d'Alcalde sr. Francesc Teixidó.

Imatge A.Gómez Cantador: Parlament del sr. Jaume Boter de Palau
En el seu parlament el sr. Jaume Boter de Palau va posar l'èmfasi en el llegat històric de la ciutat i el patrimoni cultural que són les processons, tradició catalana i molt arrelada a la ciutat fins als anys seixanta. Va expressar que feia temps la ciutat demanava aquest recull històric alhora que s'exposava el present de les processons a la ciutat. També va explicar que ell personalment de petit havia pogut viure i participar d'aquesta tradició i va indicar quedar meravellat per la presència del Pas dels Dolors Coronant la sala del primer pis de l'exposició.

Imatge A.Gómez Cantador: Parlament del director del Vè Congrés Josep Jubany a l'acte inaugural.Josep Jubany va actuar com a director del Vè Congrés català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa i en representació també de la Comissió de Setmana Santa de Mataró.  Va agraïi en nom de tots i totes la implicació de moltes persones anònimes en el treball de l'exposició i també en la mateixa Setmana Santa, així com a l'Obra Social de la Caixa Laeitana que sempre ha donat suport, com el mateix Ajuntament de Mataró. Va fer un repàs sobre el que es pot trobar a l'exposició i va dir sentir-se orgullós de veure el gran treball del dia a dia de la gent amb la que comparteix amistat, germandat i fe.

Va dir sentir-se també orgullós per al Congrés i per al XXVè aniversari de la Comissió de Setmana Santa, " perquè la Setmana Santa és viva". Fa dedicar una menció especial per a la imatge de la Soledat realitzada per l'artista mataroní Jordi Arenes, que va ser reemplaçada per una altra talla posteriorment, i que hom pot veure en aquesta exposició. Va dir que un exemple de vida és la presència de la sra. Blanca Mustarós que va ser la "joveneta i formosa donzella" que amb 14 anys va servir com a model l'any 1945 per a l'imaginer i artista mataroní, a la qual el públic va dedicar un acalorat aplaudiment.

Acte seguit va prendre la paraula el sr. Francesc Teixidó en representació de l'Ajuntament de Mataró. Va remarcar del seu parlament una felicitació a la Comissió de Setmana Santa de Mataró, no només pel seu vint-i-cinquè aniversari sinó per la seva feina creixent al llarg de la història més recent i per treballar molt més enllà dels dies Sants, treballar en altres àmbits i en la diversa i plural vida associativa de la ciutat. Va fer menció que la ciutat de Mataró també és coneguda arreu del territori català per les seves tradicions i sobretot també per la seva Setmana Santa, i com no també a la Catalunya Nord i a la resta d'Espanya, on va aportar alguns exemples. "Mataró també és coneguda per les seves processons, i té un espai dins de la Setmana Santa catalana. I no només us ho han dit només a Tortosa, Reus, Barcelona, Girona... sinó també a Perpignan a la Catalunya del Nord, que també conserva tradicions catalanes centenàries com és la Processó de la Puríssima Sanch". Va felicitar altracop als presents i els animar a tenir un bon Congrés i una bona Setmana Santa.
Imatge A.Gómez Cantador: Internveció del Sr. Francesc Teixidó

Finalitzats els parlaments el president de la Caixa Laietana, va donar els tocs de campana al pas de la Mare de Déu dels Dolors presents a l'exposició i que criden a l'inici de la processó, igual que ho fa el capatàs quan crida als portants a iniciar la processó pas a pas. 

Imatge A.Gómez Cantador: El sr. Jaume Boter de Palau inaugurant l'exposició amb el toc de campana. A l'acte també van participar les autoritats eclesiàstiques de la ciutat, presidents, presidents i hermanos mayores de les confraries, germandats i armats, així com d'altres ciutats de Catalunya, representants d'altres entitats mataronines i diversos regidors de l'Ajuntament i forces polítiques locals.
 

Imatge A.Gómez Cantador: Detall del públic assistent a la inaguració al primer pis. 

Més presentacions del Vè. Congrés

11 de febr. 2011, 7:57 publicada per Vè. Congrés Català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa   [ actualitzat el 14 de febr. 2011, 14:53 ]

Continuen les presentacions del Vè Congrés arreu. 

El proppassat dissabte els membres del Comitè van realitzar tres presentacions a Malgrat de Mar, a Sant Andreu de Llavaneres i a Tortosa.

A Malgrat de Mar es va fer la presentació a la Biblioteca La Cooperativa   amb la participació de confrares de l’Alt Maresme; sobretot de la Cofradía de Nuestra Sra. de la Paloma y Jesús del Perdón  i de la Cofradía Vírgen de los Dolores y el Cristo Yacente de Pineda de Mar, així com el rector de la parròquia de Sant Nicolau.

Després de la presentació de les actuacions del congrés es va propiciar un debat interessant amb i les presents sobre la situació de les confraries a l’Alt Maresme. En el cas de Pineda de Mar també celebren el 25è aniversari de les seves processons com és el cas de la Comissió de Setmana Santa de Mataró aquest any.
 Imatge: Presentació a la Biblioteca La Cooperativa de Malgrat de Mar.
 
Imatge: Presentació al centre Parroquial de Sant Andreu de Llavaneres.
 
També es va presentar a  la població de Sant Andreu de Llavaneres a la rectoria de la a parròquia de Sant Andreu. En aquesta van participar confrares de les diverses confraries de la població. Sant Andreu de Llavaneres és una localitat important dins de la història de les processons actuals a la ciutat de Mataró, ja que els anys que no es van realitzar processons a la ciutat de Mataró molt antics confrares van rebre el suport de la població veïna que els va acollir i van donar suport fins a l’any 1985.
 
 
Imatge: Assitents a la presentació al centre Parroquial de Sant Andreu de Llavaneres.

Imatge: Presentació del Vè Congrés a Tortosa. 
Tortosa és una altra de les ciutats importants en el panorama confrare català. Actualment les confraries estan unides en l’Agrupació de Confraries de Setmana Santa i  l’any 2010 va celebrar el seu 30è aniversari. També l’any 2010 va ser un any important per a l’Agrupació de Confraries que van veure com el Departament de Cultura de la Generalitat a les Terres de l’Ebre aprovava el projecte per tal que a l’Església de Sant Antoni s’instal·li el Centre d’Interpretació de Setmana Santa.

Imatge: Presentació del Vè Congrés a Tortosa.  
Doncs també es va presentar el congrés en aquesta ciutat no podent anar una presència notable de membres del Vè Català atès que en el mateix moment se celebrava la presentació també a Malgrat de Mar i Sant Andreu de Llavaneres.

Tot a punt per a la exposió "Setmana Santa Pas a Pas"

8 de febr. 2011, 6:05 publicada per Vè. Congrés Català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa   [ actualitzat el 11 de febr. 2011, 9:30 ]

Imatge: Detall dels 4 angelets que decoraven un pas Barroc


La feina realitzada per diversos confrares, voluntaris/àries durant els darrers mesos s'ha anat visualitzant. La idea original de recuperar ensers clàssics de la Setmana Santa mataronina des del barroc fins als nostres dies, i cercar la ubicació de les antigues imatges de la ciutat per a ésser exposades a la ciutat ja és un fet.
Gràcies a aquesta feina, el suport rebut per part del Museu Arxiu de Santa Maria, les parròquies de la ciutat, i les mateixes confraries, germandats i armats, juntament amb la gran col·laboració de l'Obra Social de Caixa Laietana que va apostar per aquesta idea, l'Ateneu de Caixa Laietana  oferirà l'exposició.
Imatge: Detall d'una de les vitrines dedicada a Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors.
Setmana Santa Pas a Pas

En aquesta exposició ubicada en tres plantes hom podrà apreciar a l'entrada una processó actual on hi ha les vestes, túniques, uniformes... que vesteixen els costaleros, portants, natzarens i bandes de música de la ciutat, així com els diversos cartells des de la recuperació de les processons l'any 1986. En la primera planta s'ofereix al visitant el moment actual de la Setmana Santa mataronina, on cada confraria, germandat i armats tenen una petita part exposada dels seus ensers més característics de la seva confraria o del seu misteri. El visitant podrà apreciar diferents models d'ensers que es barregen a la ciutat, fruit de la seva tradició històrica, així com l'element important de vida del món confrare. En el mateix pas hi ha el Pas de Pal·li de la Mare de Déu dels Dolors.
En la segona planta de l'exposició s'ofereix el passat de la tradició catalana vinculada a la Setmana Santa. En aquest espai es pot apreciar elements que s'han conservat al pas del temps i que el més grans podran recordar. Es podran trobar els clàssics i popularment anomenats "espantajueus", les cadenes dels natzarens a la ciutat que arrossegaven amb la cintura, algunes vestes i elements barrocs dels passos, així com totes les imatges que es conserven a l'actualitat  que es processionaven a Mataró abans del 1969.
També cal dir, que hi ha algunes  curiositats a l'exposició, sobretot en la part antiga, però per a descobrir-les, cal anar a veure-les.
Imatge: muntant una de les parts de les processons actuals dedicada als armats de Mataró. A Dalt els voluntaris/àries treballant.

Continuen les presentacions del Vè. Congrés

6 de febr. 2011, 6:38 publicada per Vè. Congrés Català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa

El Vè Congrés es presenta a les confraries de Mataró
Continuen les presentacions arreu de Catalunya del Vè Congrés Català de Congregacions, Confraries i Germandats. En aquesta ocasió, com era de menys i atès les diverses confraries i germandats de la ciutat que acollirà el Congrés, li va tocar a Mataró.
En aquest acte van participar mes d'un centenar de confrares, membres de bandes de música, costaleros i portants de la Confraria de la Verònica, Cofradia del Sant Crist de l'Agonia, la Germandat de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors,  el Sant Sepulcre i la Hermandad de Nuestro Padre Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza.
La Parròquia de Maria Auxiliadora va ser la va acollir l'acte, després de celebrar-se la festivitat de la Candelària.
L'acte va comptar amb la presència de membres del Vè Comitè i msn. Jordi Espí consiliari de la Hdad. Ntro P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza i Arxiprest de Mataró.

Tradició i importància de Girona al món confrare Català.

31 de gen. 2011, 11:50 publicada per Vè. Congrés Català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa

El passat dissabte diversos membres del Comitè del Vè Congrés van presentar la proposta a l'Església dels Dolors de Girona, seu de la Confraria dels Dolors i de la Junta de Confraries de Girona.

En aquest acte van participar diversos membres de les confraries tant de Girona ciutat com de la resta de la província. Hi ha haver una destaca presència de les confraries de Banyoles, municipi al qual alguns membres del Comitè van convidar a que recollís el testimoni per al VIè Congrés atès la llarga tradició de les comarques gironines en el món de la Setmana Santa.

Durant l'acte es van presentar els materials del Congrés i es va fer una especial menció als paral·lelismes històrics de la ciutat de Mataró en relació a la devoció a la Mare de Déu del Dolors. 
Imatge: En Josep Jubany president del Vè Comitè i en Jesús Moya president de la Confraria de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors presentant la proposta d'activitats. 

L'acte va servir per a posar en evidència de la importància de la realització d'aquests congressos per a sumar esforços en el món confrare català, per evidenciar quin és el missatge de fe que es vol transmetre, i sobretot per a conèixer com celebren la Passió i Resurreció de Jesucrist d'altres territoris de Catalunya.


Imatge: En Pere Sancho, representant de la Confraria de la Verònica exposant els recursos webs del Vè congrés.Presentació al Consell Pastoral de l'Arxiprestat de Mataró

26 de gen. 2011, 9:35 publicada per Vè. Congrés Català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa   [ actualitzat el 26 de gen. 2011, 11:15 ]

El dimarts 25 de Gener a 2/4 de 9 del vespre es va fer la presentació del Vè. Congres Català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa al Consell Pastoral de l'Arxiprestat de Mataró.
L'acte es va realitzar a l'ermita de Sant Simó de la nostra Ciutat.

El COPAM, presidit per Mn. Jordi Espí Vives, Arxiprest de Mataró i rector de la Parròquia de Maria Auxiliadora; El rector de la Parroòquia de la Verge de Montserrat; El Rector de les esglesies de Dosrius i Canyamars, representants de Sant Josep de Mataró, Col.legi Salesià, President de Càritas Interparroquial de Mataró i altres representants de l'entorn,  quedaren molt satisfets i agraïts tant per el detall de fer-lis la presentació, com per el programa dels actes que portarem a terme, el coratge de voler imprimir el nostre segell a la joventud, la solidaritat amb Càritas i el gran esforç i treball qe estem fen les Confraries i Germandats de Mataró.

1-10 of 25