Confraries‎ > ‎

Germandat Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors

 

El escudo de nuestra hermandad es un diseño del pintor-restaurador Salvador Aguilar Sanmiguel, y representa encima de un pergamino redondo el corazón de la Virgen María con los sietes puntales repartidos simétricamente. Encima de ello se observa el escudo de nuestra ciudad enmarcado por las palmas de las Mártires de Iluro, las Santas Juliana y Semproniana, y finalizando todo el conjunto por una preciosa corona Ducal catalana.

 
 

 
 
Avda. del Perú, 13 baix 08304 Mataró
Obert tots els dies de 17:00 a 19:30 
 
 
Clica en els següents enllaços per visualitzar els documents.
 
 
 
 
 
 
 
 

El Prendiment

UNA ESCENIFICACIÓ EMOTIVA

L'Escenificació del Prendiment és l'acte que se celebra prèviament a la Processó del Prendiment davant la Basílica de Santa Maria de Mataró. En aquesta es realitza el fragment de la Passió de Jesús en el qual Judes ven a Jesús per 30 monedes de plata i és apressat.

 Cada any aquest escenificació atrau un major nombre de públic que acabat l'acte es dirigeix a la Riera a veure passar la Processó o anar a cercar una bona ubicació a la Pujada de les Escaletes. 
L'Escenificació enguany va fer un salt qualitatiu important ja que els figurants i actors -tots ells confrares - van demostrar que no només sabien actuar; sinó que sentien i s'emocionaven per allò que estaven fent.

Imatge: Sortida de Jesús Captiu de l'interior de la Basílica de Santa Maria.
 
El fet de fer l'escenificació tant a sobre del petit escenari davant de la Basílica com fer partícip la imatge i el Pas de Jesús Captiu, així com els confrares a peu de carrer i els Armats, va fer que fos un acte molt visual i apreciat pel públic.
El moment més aplaudit va ser la sortida de Jesús Captiu de l'interior de la Basílica de Santa Maria, i es va fer un gran silenci entre els presents i els confrares tant en el moment que Judes li fa el petó a Jesús, com en el moment que és apressat i passa a ser captiu.
Imatge: Detall del públic i de l'escenificació.
 
 

Nostra Senyora dels Dolors

Maria al peu de la Creu.

DIVENDRES DE DOLORS
La Setmana Santa mataronina ja ha començat. Tot i que el plat fort d'actes és demà diumenge 28 amb el pregó, la matinal de Saetes, el Prendiment, la Processó del Prendiment i el Via Crucis de la LLàntia, el divendres anterior al Divendres Santa arreu de Catalunya es dona per iniciada la Setmana Gran.

Negre, aquest és el color característica de la Verge dels Dolors. Dol, que en català també s'associa amb el Dolor. Respecte i sobrietat, la dels portants i petinents confrares.
Silenci, molt de silenci, el que va acompanyar el Pas i els Penitents per l'interior de la Basílica de Santa Maria de Mataró. Aplaudiments, molts al veure a la
Dolorosa al sortir per la Basílica, i al arribar a la Casa Germandat.
Imatge AGC: La Verge dels Dolors al peu de la Creu.

La primera Processó de la Setmana Santa de Mataró es va celebrar ahir en un recorregut molt més curt atès les obres del carrer on està situada la Casa Germandat. Malgrat això va transcorre amb el mateix temps de cada any, arribant a la seu de la Confraria a les deu tocades enmig dels aplaudiments dels veïns i veïnes, i públic assistent que vien com els portant de la Verge dels Dolors s'anaven aproximant al final de la processó.

Com cada any, l'entrada al barri de Rocafonda va ser molt ben rebut per part de tothom i es van poder escoltar improvisades Saetes. La Processó organtizada per la Germandat de Jesús Captiu i Ntra. Sra dels Dolors va comptar a més, amb l'acompanyament de Msn. Manuel Pérez i Manuel Zamora, president del Consell de Germandats de l'Arquebisbat de Barcelona.


Imatge AGC: Els portants de la Mare de Déu aixequen el Pas
 
 

Escenificació del Prendiment

 

Basilica de Santa Maria de Mataró

 
 
 
Ċ
Vè. Congrés Català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa,
17 de des. 2010, 11:13
Ċ
Vè. Congrés Català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa,
17 de des. 2010, 11:20
Ċ
Tronos.pdf
(210k)
Vè. Congrés Català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa,
17 de des. 2010, 11:21