De mensen van het Nederlands Conflictinstituut
 
Het niveau van onze mensen is hoog. Allen zijn hoog opgeleid en hebben aantoonbare praktijkervaring in het vakgebied waarmee zij aan het NCI zijn verbonden. Zo kunt u er op vertrouwen dat wij begrijpen waarmee u te maken heeft en praktische en werkbare oplossingen in beeld komen.

Jeroen ketelaars, MCM  MI  Als Conflictpsycholoog, MfN-, ADR en NMv Registermediator, Familiemediator, RET coach en Master Interrogator, zet hij zijn expertise met name binnen de operationele omgeving van organisaties in. Arbeidsconflicten, gedoe bij teamconflict, reorganisatie en zakelijke geschillen zijn naast de ondersteuning van HR professionals en ondernemingsraden de onderwerpen waaraan u kunt denken.
 
Zijn tweede expertisegebied betreft 'waarheidsvinding en leugendetectie'
Jeroen geeft trainingen en workshops leugendetectie, non verbale communicatie, lichaamstaal en micro-expressies. Tevens staat leugendetectie in geschrift op het programma; een must voor elke HRM professional. 

Jeroen is initiatiefnemer van het Nederlands Conflictinstituut tevens de Leugenacademie. Hij is netwerkpartner van 'Schoonderwoerd duurzame ontwikkeling van mensen' en voorzitter van Stichting De Nationale Mediator. 

Ramon Hagedoorn, MBA heeft na zijn studie bestuurskunde ruime ervaring opgedaan op het terrein van vernieuwing binnen het domein van onderwijs en jeugd, met raakvlakken naar de domeinen arbeidsmarkt, welzijn en stedelijke ontwikkeling. Hij kent het politieke spel, maar weet altijd als beleidsadviseur de verbinding te leggen met de 'echte wereld'. 

Voor het Nederlands Conflictinstituut verzorgt Ramon lezingen, workshops en trainingen en maakt daarbij gebruik van de bijzondere metafoor van de bijenwereld. 
Als gepassioneerd imker laat hij u feiloos kennismaken met wat wij op  het vlak van organisatie en bestuur van bijen kunnen leren. Hoe gaan zij om met bedreigingen en hoe hanteren zijn conflict om tot een zo hoog mogelijke efficiëncy te komen,  zonder daarover te kunnen nadenken?
 
Lees hier meer over de opbrengst van Bijen Management voor uw organisatie.


René Springintveld, FFP
 is als gecertificeerd financieel planner aangesloten bij het Nederlands conflictinstituut. Als financieel expert kan hij een belangrijke rol spelen in het oplossen van conflict. René kan mensen in een echtscheiding of arbeidsconflict ondersteunen in het helder krijgen van de financiële gevolgen die er vaak debet aan zijn dat mensen zich ingraven in het conflict, omdat de werkelijkheid onduidelijk is.
 
Door een ander licht op de zaak te laten schijnen, ontstaat de rust die nodig is om samen tot gesprek te komen en vandaaruit tot oplossingen. Financiële planning levert in combinatie met bemiddeling of mediation meestal betere en meer werkbare afspraken op dan wanneer advocaten het conflict escaleren en de financiële kant onderbelicht laten. Zij richten zich vaak uitsluitend op de kantonrechtersformule of afkoopsom, maar heeft u wel eens bedacht hoeveel belasting daar van af gaat?
 

Geert Tomlow, MCM is NMI/MfN-Registermediator en vooral bekend door zijn jarenlange ervaring bij de Nederlandse televisie. Als regisseur en uitvoerend producent heeft hij bijgedragen aan talrijke televisieseries voor de publieke en de commerciële zenders. “Bij Veronica heb ik geleerd hard te werken en bij de VARA heb ik leren doordenken”, zegt hij.

Jarenlang heeft hij mediatrainingen gegeven aan de Media Academie in Hilversum en heeft hij menig aankomend televisietalent mogen begeleiden bij zijn of haar eerste stappen voor de camera. Deze kwaliteit zet Geert nu in voor de lezingen, workshops en trainingen van het NCI. Hij bemiddelt bij conflict binnen het medialandschap.

Zijn banden met de Nederlandse politiek brachten hem als presentator bij het Haagsche radioprogramma’ Radio Politiek’. Naast zijn werk als media - mediator fungeert  hij regelmatig als politiek deskundige in radioprogramma’s en wordt hij  regelmatig door BBC 4 radio gevraagd voor commentaar op de Nederlandse politiek.
 
Lees hier meer over de training Media en Presentatie bij conflict
 

Joost Walraven, (LION), is binnen het Nederlands Conflictinstituut actief als docent Mentale en Fysieke Assertiviteit. Middels zijn unieke aanpak op het gebied van coachen en trainen weet hij als gedragscoach het beste uit een persoon te halen.

Zijn 'Victory Tactical Training Centrum' in Gouda is een plek waar geloof, afkomst, opleiding, sexuele voorkeur en geestelijke of lichamelijke beperking er niet toe doen. Daar geldt slechts respect, no-nonsens en normen en waarden. 

"Fysiek en mentaal moet in balans zijn, maar ook de cirkel of Life waarin je je bevindt".

Tijdens zijn trainingen gebruikt Joost voornamelijk sport als middel voor gedragsverandering en succesbeleving. Deze insteek wordt vaak verwerkt als welkome aanvulling in de één of meerdaagse trainingen Conflictmanagement of de workshops Mentale en Fysieke Assertiviteit.

Met de stichting Boks2Victory zet Joost zich in voor de maatschappij, immers:

"Een van de basisbehoefte van mensen is om zich welkom te voelen, bij anderen te horen en vanzelfsprekend een eigen plek in te nemen"Frans Uytterhoeven
Leven vanuit kracht!
Wil je trouw zijn aan jezelf en toch in verbinding met de ander? Je kunt Frans ontmoeten in een karatepak. In zeer interactieve workshops brengt hij oude martial arts principes tot leven voor de praktijk van alle dag. Frans is schrijver van ‘Paradox – De Weg van de Krijger – Monnik’ en van ‘De Weg van de Samoerai – De Negen Principes van Persoonlijke Effectiviteit’.
 
Deze kennis koppelt Frans aan een gedegen carrière als trainer en coach onder het motto:
‘Ken jezelf, begrijp de ander’. Vaak zet hij JTI, de Jungian Type Index, daarbij in.
 
Geïnspireerd door de ervaring en energie van seniore professionals, zet Frans zich in bij trainingen 'duurzaam leidinggeven aan 50+ medewerkers’.
 
 
 

Desirée Bastiaens is de Personal Assistant van de organisatie.
 
Soms in beeld, maar meestal op de achtergrond ondersteunt zij de mensen van het NCI. Zij behandelt de administratie en regelt de trainingslocaties en catering.
 
 
 
En dat kunnen wij met een gerust hart aan deze bourgondische Maastrichtse overlaten!