Executive Conflict Coaching

Een advocaat of mediator inzetten bij conflict is niet altijd wenselijk en nodig. Als manager blijft u liever zelf aan het roer staan, verantwoordelijkheid dragen en eigenaar zijn van de oplossing. Echter, het lukt niet altijd een conflict op te lossen en soms kunt u wel wat hulp gebruiken. Waar u niet op zit te wachten, is een extern persoon die het roer van u overneemt. U wilt wel ondersteund worden met de nodigde kennis en vaardigheden, maar u wilt zelf beslissen en zelf leiding blijven geven aan de situatie.

 

Zelfhulp of echte hulp

U kunt natuurlijk een zelfhulpboek lezen, maar daarvoor gaat een conflict te snel en is het verloop vaak te ingewikkeld. Waarschijnlijk begrijpt u dat snel ingrijpen noodzakelijk is en dat dit voorkomt dat een conflict verder escaleert. Een conflictcoach helpt u de schade en kosten te beperken.

 

Bij ‘executive conflict coaching’ helpt een professionele conflictexpert/coach u de zaken op een rijtje te zetten, het conflict te analyseren en te ontdekken hoe de communicatie vastloopt. Dat kan aan de andere partij liggen, aan de budgetverdeling of organisatiestructuur. Het kan ook aan uw eigen vaardigheden liggen.

 

De conflictcoach zal het daarom ook met u over uw eigen positie en gedrag hebben en met u bespreken of daar aanknopingspunten zijn te vinden die het conflict wellicht aanjagen of in stand houden. Zo kan het zijn dat u samen met de conflictcoach ontdekt dat u conclusies trekt die er niet zijn, of dat de wijze waarop u communiceert minder effectief is dan dat u zelf beleeft. Wellicht is uw taalgebruik inconsistent met uw lichaamstaal en komt daardoor uw boodschap niet over op de ander. Wat zijn eigenlijk uw wederzijdse belangen?


Organisaties en conflict coaching

Ook kunt u gebruik maken van de conflictcoach als uw persoonlijke adviseur in de bedrijfsvoering.

U blijft in beeld, u geeft leiding aan de situatie. Wij ondersteunen u daarbij.

 

·         Bij achterblijvende prestaties

·         Bij teamconflict

·         Bij reorganisatie

·         Bij demotie trajecten

·         Bij ontslag

·         Bij arbeidsconflict

·         Bij exit-mediation

 

Executive Conflict Coaching begint met een goed gesprek. Neem contact met ons op en laat u ondersteunen.


Contact
Wilt u weten of conflict coaching voor u mogelijkheden biedt?
Neem dan contact met ons op voor een afspraak of bel 0182-602570