De voordelen van Linux


Terug naar de thuispagina


Waarom is Linux eigenlijk prettiger dan andere besturingssystemen?

Negen redenen:

1. De meeste Linuxvarianten zijn gratis (en goed). Ook de meeste Linuxprogramma's zijn gratis (en goed). En het zijn er enorm veel! Keuze genoeg, dus. Voor elk Windowsprogramma zijn er meestal meerdere Linux-alternatieven. Ook Ubuntu is gratis.

2. Linux is snel: het draait ook nog goed op vrij oude computers, want het is relatief "slank" geprogrammeerd.

3. Linux is vlug compleet geïnstalleerd: de installatie zelf duurt slechts een half uur, daarna anderhalf uur netjes afwerken en instellen, en u bent klaar. De vlugge afwerking-na-installatie komt vooral door het systeem van pakketbronnen: alle programma's die u wil installeren, zijn op afroep (enkele muisklikken) beschikbaar.

4. Open-bron: de programmacode is een glazen huis, fouten komen daardoor altijd vlug boven water en worden meestal snel gerepareerd.

5. Veilig: er zijn geen Linuxvirussen in het wild. Dat komt vooral door de consequente veiligheidsstructuur van Linux. Bovendien worden veiligheidsgaten snel bekend en vlug hersteld via de updates.

6. Stabiel en betrouwbaar: het is mogelijk om een computer jarenlang (!) continu te laten draaien op Linux, zonder herstart. Voor verreweg de meeste updates hoeft de computer namelijk niet te herstarten.

7. Linux vraagt weinig onderhoud: schijf defragmenteren en register schoonmaken is niet nodig. U hoeft alleen maar de updates toe te passen. Dat scheelt veel tijd!

8. Vriendelijke gratis hulp is snel beschikbaar via Nederlandstalige internetfora.

9. U kunt Linux geheel aanpassen aan uw eigen wensen.


Op de inhoud van deze webstek is een Creative Commons-licentie van toepassing.
Algemeen voorbehoud en uitsluiting aansprakelijkheid


Terug naar de thuispagina


Deze website wordt gesponsord door Google-advertenties.

Gebruikt u een advertentieblokkeerder? Dan blokkeert u ook mijn advertentie-inkomsten....

Als u deze website wil ondersteunen, dan kunt u uw advertentieblokkeerder instellen om voor mijn website een uitzondering te maken.

Bij voorbaat dank....


Comments