UPC internet: een paar tips


Terug naar de thuispagina


Hierbij enkele tips voor internet van UPC met de modem/routercombinatie Cisco EPC3925.

1. Het configuratiescherm van deze Cisco is op te roepen in uw webverkenner, via "webpagina" 192.168.1.1 (zoals gebruikelijk bij Cisco en dochtermaatschappij Linksys).

2. Standaard is er geen gebruikersnaam en geen wachtwoord. Laat ze beide leeg en klik op Login. U krijgt dan alsnog de gelegenheid om een gebruikersnaam en een wachtwoord in te stellen.

Dit wijkt af van de normale gang van zaken bij Linksys, waar de gebruikersnaam er niet toe doet en waar het standaardwachtwoord altijd admin is.

3. Als u een eigen tweede router hebt die is aangesloten op de Cisco, dan kan dat een probleem geven, zelfs wanneer diens DHCP-server op een ander bereik IP-adressen uitdeelt (zoals dat hoort in zo'n opstelling). Ik heb het meegemaakt dat bedraad internet via de tweede router normaal goed verliep, maar draadloos via diezelfde tweede router niet. Heel vreemd....

De oplossing was, om de tweede router om te zetten in een dom toegangspunt (dus met uitgeschakelde DHCP-server). Toen ging het wel goed, zowel met draadloos als met bedraad.

4. Verander beslist de standaard-SSID (naam van het draadloze netwerk) en de standaard-netwerksleutel: die staan namelijk in een berekenbare onderlinge verhouding, waardoor de netwerksleutel te kraken is.

Meer tips voor een goede draadloze veiligheid vindt u hier.

Op de inhoud van deze webstek is een Creative Commons-licentie van toepassing.
Algemeen voorbehoud en uitsluiting aansprakelijkheid

Terug naar de thuispagina

Deze website wordt gesponsord door Google-advertenties.

Gebruikt u een advertentieblokkeerder? Dan blokkeert u ook mijn advertentie-inkomsten....

Als u deze website wil ondersteunen, dan kunt u uw advertentieblokkeerder instellen om voor mijn website een uitzondering te maken.

Bij voorbaat dank....


Comments