HP-printers installeren in Linux Mint


Terug naar de thuispaginaHP-printers (Laserjet en Deskjet): zo installeert u ze in Linux Mint


Printers van HP: de veiligste keuze in Linux

De meeste printerfabrikanten bieden tegenwoordig een behoorlijke of soms zelfs goede ondersteuning voor Linux. Maar voor printers en scanners is Hewlett Packard nog steeds de veiligste keuze in Linux.

In de meeste gevallen is uw HP-printer prik-en-klaar: prik 'm in uw computer en hij doet het. Verbind uw printer met een USB-kabel met uw computer: zelfs wanneer u van plan bent om uw printer als netwerkprinter te gaan gebruiken, is voor eerste installatie vaak een USB-kabel nodig.

Maar soms moet u nog het volgende doen:

Installeer HPLIP Toolbox (hplip-gui)

1. In sommige gevallen is het nodig om HPLIP Toolbox (hplip-gui) te installeren, om uw HP printer of scanner goed aan de praat te krijgen. Dat doet u als volgt:

Open een terminalvenster.
(Een terminalvenster opent u zo: *Klik*)

Tik in (kopieer en plak): 
sudo apt-get install hplip-gui

Druk op Enter. Vul desgevraagd uw wachtwoord in en druk weer op Enter. Uw wachtwoord blijft geheel onzichtbaar, u ziet zelfs geen sterretjes, dat hoort zo.

Let op: is de versie van HPLIP Toolbox (hplip-gui) in de pakketbronnen van Ubuntu of Mint, te oud voor uw splinternieuwe printer? Installeer dan de nieuwste versie van HPLIP Toolbox, die u hier kunt halen.

Zet na de installatie uw printer even op Standaard (voor zover nodig):

Start HPLIP Toolbox.

Tabblad Printer Control - Set as Default

Sluit HPLIP Toolbox. Voor een inkjetprinter bent u nu klaar! Voor een laserprinter moet u nog even verder lezen bij punt 2 (rechterkolom).

(wordt vervolgd in de rechterkolom)
Deze website wordt gesponsord door Google-advertenties.

Gebruikt u een advertentieblokkeerder? Dan blokkeert u ook mijn advertentie-inkomsten....

Als u deze website wil ondersteunen, dan kunt u uw advertentieblokkeerder instellen om voor mijn website een uitzondering te maken.

Bij voorbaat dank....

HP Laserjet (alle modellen)

2. In Linux Mint zijn sommige HP Laserjets niet meteen gebruiksklaar, wegens ontbrekende firmware. Maar dat is als volgt op te lossen.

a. Zorg ervoor, dat de printer uit staat (stroom eraf).

b. Zorg er nu voor, dat u internetverbinding heeft: de programmatuur die u nodig heeft, haalt u straks van het internet.

c. Zet de printer aan.

d. Start Afdrukbeheer.

Verwijder nu de "verkeerde" printervermelding die er automatisch in Afdrukbeheer komt te staan. Dadelijk maakt u een betere aan....

e. Open een terminalvenster. (Een terminalvenster opent u zo: *Klik*)

Tik de volgende tekst in het terminalvenster:
hp-setup

Druk op Enter.

Doorloop de stappen van de HP Device Manager en aanvaard de licentie-overeenkomst die u wordt aangeboden.

Let op (1): in de laatste stap kunt u ook nog een proefpagina afdrukken. Dit kan mislukken, terwijl er verder niets aan de hand is (druk maar eens een bestaand documentje af).

Let op (2): Als u nagelaten hebt om bij stap d de "verkeerde" printervermelding weg te halen, dan staat uw printer nu mogelijk twee keer vermeld in het Afdrukbeheer. Gooi de verkeerde vermelding alsnog weg, want anders is een vergissing gauw gemaakt bij het afdrukken.

Nog meer tips?

Wilt u meer tips en trucs voor Linux Mint? U vindt er nog veel meer op deze webstek!


Op de inhoud van deze webstek is een Creative Commons-licentie van toepassing.
Algemeen voorbehoud en uitsluiting aansprakelijkheid


Comments