NOVELLTÄVLING

Novelltävling för unga: "Hänga med vännerna – i en perfekt framtidsvärld"

 

!TÄVLINGEN FÖRLÄNGD TILL 20 JULI! VÄLKOMMENT ATT DELTA!

VINN EN I-PAD MINI!

SKRIV EN KORT BERÄTTELSE OM HUR DU SKULLE VILJA UMGÅS MED VÄNNER ELLER SLÄKTINGAR – I EN PERFEKT FRAMTIDSVÄRLD

Hej!

Är du mellan 10 och 16 år? Har du bra fantasi och gillar att tänka på sånt som ännu inte är uppfunnet? Om du känner igen dig själv så utmanar vi dig att skriva en kort berättelse. Den bästa novellen från tre länder (Sverige, Nederländerna, Israel) vinner en I-pad mini!

Vi är en forskargrupp som heter COMPEIT och som vill veta hur du föreställer dig  att människor i framtiden kan umgås och hänga med varandra, med vänner, föräldrar, mor- och farföräldrar eller andra släktingar, med gamla klasskompisar eller vänner som är utspridda i världen.

Du kan skriva antingen på svenska, engelska, holländska eller hebreiska. Länken till den engelska inbjudan “Connecting in a perfect world” hittar du här: https://sites.google.com/site/compeitpublic/essaycontest

Skrivuppgiften:

Hur man umgås med andra som är långt borta, i din perfekta framtidsvärld

Föreställ dig att du lever I en perfekt värld. Men du befinner dig långt borta från dina vänner eller din familj. Kanske för att du är på semester eller har flyttat? Eller för att du måste vara på sjukhus? Hur skulle du vilja umgås och kommunicera för att hålla kontakt med andra? Det kan handla om dina föräldrar, vänner eller om skolan (lärare och klasskompisar). Eller om att du vill dela dina erfarenheter med andra vänner. Eller med hela världen! Använd din fantasi och föreställ dig en perfekt värld! Det finns inga begränsningar. Du behöver inte begränsa dig till vad som är möjligt idag. Tänk långt in i framtiden. Hur kan man prata med, se eller kanske beröra andra som är långt bort? Hur kan man samarbeta, spela, leka eller delta i någons vardag? Föreställ dig att du har magiska krafter att skapa och uppfinna vad som helst!

 

Om du vill delta, så öppna Word-filen nedan (klicka på pilen bredvid dokumentet) och spara det på en dator. Vi ber dig att svara på några frågor och sen skriva (eller klippa in din text) under dina svar. Ge gärna din berättelse en titel, skriv ditt namn och skriva inte mer än 1 sida är du snäll.

Om du vill kan du även klippa in en teckning eller en bild som visar den drömsituation du beskriver i berättelsen. Sista dagen att skicka oss din berättelse är söndag 20 juli 2014.

Du kan mejla din berättelse till story@compeit.eu genom att

1. Klicka på den blå pilen nedan, bredvid Wordfilen, och svara på några korta frågor. Skriv eller klipp sen in din berättelse (spara den också på en dator) och mejla till story@compeit.eu.

 

Eller

 

2. Skriv dina svar på frågorna direkt i ett mejl, tillsammans med din berättelse och skicka till story@compeit.eu.  

 

Det är viktigt att du berättar för en förälder att du deltar i tävlingen, låt dem läsa din berättelse och berätta varför du vill skicka den till oss. Men kom ihåg att det är din egen berättelse vi vill höra! Om dina föräldrar vill veta mer om COMPEIT-projektet, så är de välkomna till vår hemsida: www.compeit.eu.

Lycka till och ha det så kul i din perfekta drömvärld!

Hälsningar från

 

COMPEIT forskargruppen

ĉ
Sylvia van der Pal,
Apr 24, 2014, 12:21 PM
Comments