Combi Zuid Informatie

Wat is de Combi Zuid?
De Combi-Zuid is een serie van 6 wedstrijddagen georganiseerd door 5 verenigingen in Brabant en Limburg. Plezier en sportiviteit staan voorop bij de Combi-wedstrijden, verder is het de ideale manier om kennis te maken met het wedstrijdzeilen en zich hierin verder te ontwikkelen. Via de Combi wedstrijden leer je op verschillende vaarwaters en in grotere velden varen. Ook krijg je zo veel vriendjes en vriendinnetjes onder de zeilers uit andere plaatsen. Alle landelijke topwedstrijdzeilers zijn ook in de Combi’s begonnen en zij gebruikten deze wedstrijden vaak als training. Kortom: de Combi’s zijn leerzaam, sportief, spannend en vooral gezellig.

Wie kunnen deelnemen?
Er wordt gezeild in de Optimist (A/B/C/), Splash en een open klasse waarin vooral de O'pen BIC, Laser 4.7 en RS Feva om de eer strijden. De wedstrijden in de Optimist zijn toegankelijk voor deelnemers die 15 jaar of jonger zijn, de wedstrijden in de Splash voor deelnemers van 21 jaar of jonger. Iedereen met enige zeilervaring kan meedoen, want iedereen zeilt in zijn eigen klasse. 
De beste zeilers mogen aan het einde van het seizoen de strijd aangaan met de winnaars van de andere combi-regio's in de combifinale in Hoorn.