Nieuws


9 juli combi zuid bij de Pettelaer in 's-Hertogenbosch

Geplaatst 4 jul. 2017 08:15 door Combi Zuid

De proefwerken zijn voor de meesten achter de rug. Tijd voor ontspanning. Zeil op 9 juli mee met de combi Zuid bij de Pettelaer in 's-Hertogenbosch. Inschrijven vanaf 9:00, palaver om 10:00 en eerste start om 10:30. 

Combi Oosterplas verplaatst naar 27 augustus

Geplaatst 21 jun. 2017 02:18 door Combi Zuid

Afgelopen zondag was het een feestje op de Oosterplas. Helaas liet de wind het helemaal afweten. Daarom is de combi Oosterplas verplaatst naar 27 augustus. 

Combi Oosterplas op 18 juni: Extra feest ZV-Oosterplas bestaat 50 jaar!

Geplaatst 5 jun. 2017 02:41 door Combi Zuid

Beste zeilers

Op zondag 18 Juni staat de Combi-Zuid wedstrijd voor de jeugd bij de Zeilvereniging Oosterplas op de planning. Omdat de ZVO dit jaar 50 jaar bestaat willen we er die dag iets speciaals van maken. Vandaar dat we de dag willen starten om iedereen die deelneemt een ontbijt aan te bieden, waar je je krachten nog kunt versterken voor de wedstijden. Het ontbijt is gepland vanaf 8.00 uur tot ca 10.00 uur in de ochtend. Uiteraard draait het om de zeilwedstrijden. Om ca 10.30 is er voor iedereen, begeleiders, ouders, 

deelnemers, koffie/fris met gebak. Tussen de middag zullen we voor de deelnemers aan de wedstrijd een lunch ver

zorgen in de vorm van pannenkoeken. Ontbijt, gebak/koffie en lunch worden aangeboden door de ZVO. Willen jullie je wel van te voren inschrijven via onderstaande link, zodat we weten met hoeveel we die dag zijn.

Uiteraard draait het die dag om de wedstrijden. Inschrijven kan vanaf 9:00. Kosten zijn 12.50, te voldoen ter plekke bij de inschrijving. Palaver zal om 10:00 zijn en de eerste wedstrijd rond 10:45. We proberen 3 tot 4 wedstrijden de zeilen. Al naar gelang de deelnemers zal er in verschillende klasses gevaren worden, Opti C, B , A, Splash, Laser Pico.

Naast deelnemende verenigingen uit Zuid-Nederland is er voor de jeugdleden van de ZVO die mee willen doen maar geen eigen boot hebben de mogelijkheid om voor die dag een boot van de vereniging te lenen (Optimist of laser Pico). Geef dit dan svp door via de aanmelding, zodat we daar rekening mee kunnen houden.

Schrijf jullie snel in en we hopen er een mooie en sportieve dag van te maken. Zon en wind zijn besteld. Graag aanmelden voor Woensdag 14 Juni ivm de inkopen via deze link AANMELDEN COMBI-ZUID EN/OF ONTBIJT. Voor vragen, stuur een mailtje naar havenmeester@zv-oosterplas.nl.

 

Het bestuur ZVO.

Combi Berkendonk op 20 en 21 mei

Geplaatst 8 mei 2017 05:27 door Combi Zuid

  Meld je aan voor dit leuke evenement. Op zaterdag is op 20 mei en zondag is de wedstrijd. Alle informatie vind je in de onderstaande flyer (klik "flyer combi zuid, onder de foto's) 


Seizoen gaat van start: geef je op voor de trainingen en de combi's

Geplaatst 27 mrt. 2017 10:58 door Combi Zuid   [ 5 apr. 2017 02:58 bijgewerkt ]

Het seizoen gaat weer van start voor de combizuid. Let op, de aanmelding is iets aangepast. Je betaalt voortaan bij de deelnemende clubs. 
De deelnemers kunnen zich centraal aanmelden op het volgende e-mail adres: penningmeester.combizuid@gmail.com 
aantal voordelen om je centraal aan te melden:
  • centraal inschrijven algemeen klassement  
  • vermelden welke wedstrijden je vaart, in welke klasse en met welk zeilnummer
  • gratis deelname regionale training in Roermond
  • ontvangen van een combizuid startlicentie
  • afrekenen van de wedstrijden gebeurt bij de deelnemende clubs a 12,50 per wedstrijd


Voor begin april organiseren we regio training. Hier is iedereen van harte welkom 
Trainingen:
2 april en 6 mei bij Maas en Roer in Roermond

Daarna starten de combiwedstrijden op 7 mei wederom bij Maas en Roer in Roermond. Zie hieronder voor het programma van de combi zuid in 2017. 

Combi Zuid data voor 2017

Geplaatst 16 jan. 2017 08:49 door Combi Zuid   [ 16 jan. 2017 09:07 bijgewerkt ]

De data voor 2017 zijn bekend. Zie ook agenda. We hebben in 2017 wedstrijden gepland voor en na de zomervakantie zodat er ook in het najaar meer gevaren kan worden in Brabant en Limburg. Voor begin april zijn we bezig om een regiotraining te regelen met trainers van de SKON (klasse organisatie van de Splash) en van de OCN (klasse organisatie van de Optimisten).

Wedstrijden:
7 mei bij Maas en Roer in Roermond
21 mei bij Berkendonk in Helmond
18 juni bij de Oosterplas in Den-Bosch
9 juli bij de Pettelaer in Den-Bosch (onder voorbehoud)
3 september bij Maaskant in Lithoijen
24 september bij Trident in Wijk en Aalburg

Trainingen:
2 en 16 april bij Maas en Roer in Roermond

6 november IJsberenrace Aegir voor de Splashzeilers

Geplaatst 2 okt. 2016 13:28 door Combi Zuid

Zondag 6 november houdt WV Aegir weer de traditionele IJsberenrace op de Bergse Plas in Rotterdam.

WV Aegir heeft de Splashes van Combi Zuid uitgenodigd om deel te nemen. Men wil graag de Optimistzeilers in Rotterdam laten zien dat de Splash een mooie klasse is om naar door te groeien na de Optimist.

Wie gaat er dus zondag 6 november mee naar Rotterdam? Muts op, handschoenen aan. De familie Geelen is er in ieder geval bij die dag.

Opgeven kan bij 

 via rick@studiodebruyn.nl

Fantastische Combifinale voor Combizuid

Geplaatst 14 sep. 2016 01:49 door Combi Zuid   [ 16 jan. 2017 08:29 bijgewerkt ]

Op 10 en 11 september was het zover. De landelijke combifinale in Hoorn, waarbij de deelnemers van verschillende combi regio's tegen elkaar gaan varen.Zaterdag was er een clinic voor alle zeilers met een lekker windje. Zondag viel de wind bijna helemaal weg. Daar wisten onze zeilers uit de Combizuid duidelijk goed mee om te gaan. Combi Zuid heeft namelijk een fantastisch resultaat neergezet. Rik en Bart Dieperink eisten in een wedstrijd met heel weinig wind de eerste en tweede plek op in de optimisten A. Hanna werd 28ste bij de opti A en Jeroen Dieperink 16 in de Opti B en dat in deelnemersvelden van bijna 60 boten! Ook de Splashzeilers hebben zich kranig verweerd op het voor hun onbekende IJsselmeer. Thijn Cannemijer was 9de, Thymen Verbeek 13de, Thomas Mulders 16de en Rikke Geelen 18de. En wat zagen de zeilers er goed uit met hun combizuid t-shirts. Voor de ouders en zeilers had de combizuid een eigen begeleidingsboot geregeld die tevens toeschouwersboot was. Kortom, het was een heerlijk geslaagd weekend. 

Winnaars Oosterplas

Geplaatst 18 jul. 2016 12:42 door Combi Zuid   [ 18 jan. 2017 05:51 bijgewerkt ]

Wedstijdreglement optimist C aangepast

Geplaatst 7 jul. 2016 04:58 door Combi Zuid   [ 7 jul. 2016 04:59 bijgewerkt ]

Naar aanleiding van onduidelijkheid bij de wedstrijdregels voor de optimist C is het wedstrijdreglement aangepast aan de landelijke afspraken die de andere combi regio's ook hanteren. Belangrijkste aanpassing betreft het indienen van een protest en de strafmaatregel bij een foutieve manoeuvre. Foutjes kunnen gemeld worden bij degene die het C palaver doet waarna besloten kan worden tot toekenning van 2 of meer punten extra. Zie voor details, de wedstijdbepalingen zelf. 

1-10 of 20