Vzw Cum Splendore
Ons streven

Cum Splendore is een ‘vierstemmig gemengd amateurkoor’… 

We willen dit wat creatiever interpreteren: 

We staat voor… 
           
           een gezonde mix van inspanning en ontspanning, van prestatie en inspiratie, van serieuze concentratie en luchtig loslaten; 
           een boeiende afwisseling tussen verbreden en verdiepen, muzikale reizen en vertrouwde horizonten, experimenteren en confirmeren; openheid voor mensen en                       muziek uit alle culturen; hoog of laag, ver of dichtbij, groot of klein, jong of oud; 
           een evenwichtige mengeling van perspectieven; van religieus tot humanistisch, van links tot rechts, van spiritueel tot geëngageerd. 

Dit alles vertaalt zich tot een koor dat meer is dan de som van haar leden, laat staan haar stemmen alleen. 
Tot een koor dat zich actief manifesteert in de wereld rondom haar, een koor dat participeert, observeert en zich wil laten zien. Een koor dat steeds op zoek is naar nieuwe uitdagingen en prikkels, dat altijd bereid is om bij te leren en niet stil wil staan… maar ook kan herkennen wat goed is, dit kan koesteren en weet te cultiveren. 

Dit vertaalt zich tot een groep die meer is dan een koor. 
Een groep mensen die ook buiten de harmonieën van de muziek elkaar kunnen vinden. Mensen die in hun drukke levens een stukje met elkaar delen, samen op weg gaan. Een solidaire groep die geen mensen uit de boot wil laten vallen, een actieve groep die ook buiten de muziek samen iets weet te creëren. 

We zijn geen professionelen, we maken soms fouten, niet iedereen kan noten lezen, onze dirigent vergist zich af en toe… maar we leren wel bij met vallen en opstaan, we halen keer op keer het beste uit ons zelf, we staan er elke keer opnieuw op ons eigen hoogste niveau! 
Op onze eigen bescheiden manier proberen we een meerwaarde te betekenen voor onze leden in de eerste plaats, voor ons publiek en in de mate van onze mogelijkheden voor het muziekleven in Vlaanderen. 

Het bestuur
             
Comments