Acasa

Ca urmare a discuţiilor purtate cu reprezentanţii unor unităţi de învăţământ s-a constatat că la n

ivelul unităţilor există preocuparea  mai crescută în rândul  elevilor  pentru educaţia nonformală sau informală  în comparaţie cu educaţia formală. Totuși, nu există un cadru formalizat în care elevii care au diferite pasiuni, hobby-uri, colecții să le poată impărtăși. Aceste aspecte  generează o anume distanțare a vieții personale de viața școlară, fapt ce determină in timp apatie și demotivare față de educația formală promovată în școală.

Şcoala Gimnazială nr. 3 din Cisnădie, în parteneriat cu Asociaţia ECCE Educaţia şi Complexul Naţional Muzeal "Astra" din Sibiu, propun un proiect în care să dea educaţiei nonformale valenţa de  suport pentru orientarea educaţiei formale.

Se doreşte organizarea unui context  stimulativ în care elevii  colecționari din  mai multe  școli  ale județului să  se documenteze asupra colecțiilor, să le organizeze, să le prezinte și să argumenteze angajat propria pasiune.

Acțiunile de documentare, organizare, etalare, prezentare realizate de către grupul țintă pot avea efecte pe termen scurt sau lung asupra colegilor din școală în sensul « contaminării » acestora ca vizitatori ai expoziției de colecții cu dorința de cunoaștere aprofundată și structurată   a unui domeniu.


Activitatea centrală a acestui proiect o reprezintă organizarea unei expoziţii la nivel judeţean, "Colecţii şi colecţioari" ce va avea loc în data de 24 mai 2014 în cadrul complexului Naţional Muzeal ASTRA Sibiu - Dumbrava Sibiului

Proiectul "Expoziţia Colecţii şi colecţionari" este înscris în Calendarul Judeţean al Activităţilor Educative în anul 2014.(aprobat ISJ prin Sibiu  nr. 6727/9.12.2013, poziţia 21)

Găsiţi mai multe informaţii pe următoarele pagini:  Despre proiect şi Activităţi în proiect.

Subpagini (1): Evenimente
Comments