Bezoek onze nieuwe website
                        Cohousing waasland
https://cohousingwaasland.be


de informatie vermeld op deze website wordt niet meer upgedated
Cohousing waasland vermeld doorDe Clementwijk² in Sint-Niklaas is een wijk in volle ontwikkeling: in totaal komen er 700 woningen en tal van collectieve voorzieningen op de site. Eén in het oog springend project is Cohousing Waasland: 22 gezinnen hebben voor cohousing gekozen en wonen samen in een compact, energiezuinig en sociaal project.


Cohousewarming voor genodigden


Cohousing Waasland deelt uit op zondag 20 mei! [08-05-'18]

De voorbije maanden zijn we heel druk bezig geweest met de bouw van ons project, de afwerking van onze persoonlijke woningen en gemeenschappelijke delen. We zijn nog niet helemaal klaar, maar willen jullie wel graag al tonen waar we op dit moment staan - met meer dan de helft van de units al bewoond!

Ter gelegenheid van de jaarlijkse Samenhuizendag organiseren we een potluck picknick (dat wil zeggen dat iedereen die komt iets meeneemt om te delen en we samen genieten van al het lekkers dat op tafel staat) en een geefplein (alles wat we niet meer kunnen gebruiken, geven we weg - neem gerust ook zelf overbodige spullen mee) met boekenruilrek. Daarnaast vertellen we uiteraard graag over ons project en geven we doorlopend rondleidingen. Er is ook kinderanimatie, dus niemand hoeft zich te vervelen!

Hartelijk welkom op zondag 20 mei van 12u tot 17u!

Geef even een seintje als je komt via comms@cohousingwaasland.be of via Facebook.


Kan je er niet bij zijn? Geen nood! In het najaar volgt een groot openingsfeest! Meer nieuws volgt...


Voorstelling Cohousing Waasland door Confederatie Bouw [19-09-'17]

Confederatie Bouw maakte dit mooie filmpje van ons project!

Cohousing Waasland, voorstelling Confederatie BouwDe werken vorderen [13-08-'17]

De bouwwerken vorderen gestaag:

Het Noord-Zuid Blok bevat alle ramen en deuren. Elke bewoner is bezig zijn eigen elektriciteit te leggen, en samen werken we ook de gemeenschappelijke logeerkamers en badkamer af, net als de technische ruimte & wasruimte. 


Het Oost-West Blok bevat sinds vorige week ook ramen en deuren! Als de slijpwerken gebeurd zijn en de binnenmuren er staan, kunnen haar bewoners ook de elektriciteit beginnen leggen. Onze aannemer komt deze week terug uit bouwverlof, dus hopelijk weten we woensdag meer over de verdere planning.

Het paviljoen schiet intussen ook al flink op: dankzij vele uren zelfwerk gaat de gevelbekleding goed vooruit.En last but not least, ook onze groententuin is al volop actief! Menige cohouser postte op onze interne whatsapp groep al een lekker gerechtje met pompoen of courgette!SAMENhuizen DAG! [21-05-'17]

Na jaren van plannen, is Cohousing Waasland momenteel volop aan het bouwen! Aan de noordelijke rand van Sint-Niklaas komen 22 woonunits rond een gemeenschappelijke tuin en een paviljoen, voor alle leeftijden en gezinssamenstellingen. 

Kom mee picknicken (breng zelf iets mee!) om 12u en de werf bekijken tot 17u
en luister naar de verhalen en ervaringen van de toekomstige bewoners.

Meer info op Facebook

 


Bezoek onze werf! [07-05-'17]

Samen met onze aannemer G-Build en Lab15 nemen we deel aan Open Wervendag.
Van 10u tot 17u kan je de werf van dichtbij komen aanschouwen.

Ook onze architecten Blaf en Denc-studio zullen er zijn.

Je komt die dag meer te weten over:
                                                        de technieken,
                                                        de duurzame bouwmethode,
                                                        het concept cohousing zoals wij het toepassen
                                                        en nog veel meer...

Op de website van Open Wervendag vind je wat meer informatie.

Een klein voorsmaakje...

Een voorsmaakje

Binnenkort [21-05-'17] is het ook Samenhuizendag, Meer info volgt

Start der werken! [09-01-'17]

Onze aannemer is begonnen met de werken! 

Plaatsen van omheining, uitgraven van werfweg, plaatsen van steenslag op die werfweg (die kan herbruikt worden later als fundering voor de parking), Uitgraven voor fundering van de torenkraan en uitgraven en plaatsen van de regenwatertanks.

Dan beginnen ze aan de graafwerken voor het noordblok, die duren het langst. Eens daar de fundering af is doen ze verder met de fundering van het paviljoen en dan de woningen.

Samenhuizen heeft een mooi overzicht van groepen! [09-01-'16]

Samenhuizen VZW maakte een erg knap overzicht van alle bestaande groepen in Vlaanderen: zowel diegene die al volzet zijn, als zij die nog leden (of zelfs nog een site) zoeken. Zin om te samenhuizen of een project bezoeken? Je vindt het overzicht hier: http://www.samenhuizen.be/waar-kan-ik-samenhuizen

Aannemer beslist! [8-12-'16]

Groot nieuws: we kozen intussen onze aannemer. Het contract wordt binnenkort getekend en op 9 januari 2017 beginnen we met de bouwwerken, die een jaar zullen duren. 


Compleet! [8-12-'16]

Intussen is onze groep compleet! Met 22 units tekenden we op woensdag 19 oktober 2016 bij onze notaris de aankoopakte van de grond, en brachten onze leden alle verdere aktes en leningen in orde. 

Ook kwamen al een reeks  offertes van aannemers binnen waar de technische werkgroep samen met de architecten druk aan het vergelijken & onderhandelen is. We hopen dit jaar nog met de bouw te kunnen starten!

Bijna compleet... [23-08-'16]

Afgelopen weekend kwamen we bijeen voor alweer een geslaagde cosessie, met een heel leuke extra: we hebben er weer een nieuw effectief lid bij! Én er loopt een optie op de allerlaatste unit! Mogelijk zijn we dus voltallig tegen de effectieve aankoop van de grond, die er zit aan te komen...

Deze zomer hebben we een paar mooie cohesiemomenten beleefd. Onvergetelijk was in elk geval de barbecue met overnachting op onze grond, waarvan je een persoonlijk verslagje kan vinden op onze blog.
De bouwvergunning is binnen! [13-07-'16]

Weer een belangrijke mijlpaal bereikt: onze bouwaanvraag is goedgekeurd! Niets staat nu nog in onze weg om dit najaar te starten met de bouwwerken: de eerste spadesteek plannen we begin november. Op naar de verhuis in het najaar van 2017! Nog een laatste kans voor wie graag aansluit: er is nog één unit beschikbaar. Neem zeker een kijkje op de pagina 'units'.


Drukke junimaand [27-06-'16]

Het is de voorbije maand wat stil geweest rond Cohousing Waasland. Maar dat wil helemaal niet zeggen dat we zijn stilgevallen, integendeel! We zijn heel hard aan het werk om allerlei concrete stappen te zetten, en daar zal je binnenkort ongetwijfeld meer over horen! Deze maand kwamen we niet minder dan drie keer samen met de hele groep, en ook de werkgroepen hebben intensief vergaderd.
Intussen verschijnt er regelmatig een persoonlijker bericht op onze blog, en onze pagina met 'units' is ook geüpdatet. We zoeken nog naar buren voor de allerlaatste appartementen...


Activiteiten in mei [11-05-'16]

Achter de schermen wordt er bij Cohousing Waasland hard (heel hard) gewerkt, voornamelijk door onze technische en juridische werkgroepen. Maar deze maand komen we (letterlijk) weer naar buiten!


Op zaterdag 21 mei ben je van harte welkom op onze grond voor een potluck-picknick en een geefplein, ter gelegenheid van de Samenhuizendag. We beginnen om 12u met een lekkere lunch. Breng zelf iets mee, genoeg om te delen, en smul mee van het lekkers dat iedereen voorziet. Wij voorzien drinken aan € 1, maar neem gerust zelf iets mee.
Om 13u30 start het geefplein, kom dus eens snuisteren en/of neem zelf wat spullen mee waarvoor je geen geld in ruil hoeft te krijgen. We voorzien ook een ruilbib: breng een boek mee en neem er een mee naar huis.
Doorlopend zijn er nog heel wat leuke activiteiten: kubb, frisbee, ballonplooien, een schminkstand, ... En uiteraard staan wij ter beschikking voor al je vragen over ons project!

Tijdens de Dag van het Park op zondag 29 mei vind je ons alweer in 'onze' wijk, tussen 11u en 13u. Want in de Clementwijk² is er een heel nieuw park van niet minder dan 4 ha! De moeite waard om eens te komen bekijken...  

P.S.: er zijn nog 3 appartementen vrij!
P.S. II: verlies zeker onze blog niet uit het oog, we posten er heel regelmatig klein en groot nieuws, met een persoonlijkere toets.

Blog! [04-04-'16]

Beste bezoekers, 

jullie zijn al gewoon om op deze site de nieuwste gebeurtenissen vinden van Cohousing Waasland. 

Vanaf april 2016 breiden we onze site uit met een blog, waar onze leden regelmatig wat grotere berichten op posten. Deze kunnen dieper gaan dan kleine nieuwsitems, en je kan ook zelf reageren op de posts. Allerhande onderwerpen komen aan bod, zowel voor eigen bewoners of geïnteresseerden als voor mensen die zelf een cohousinggroep willen oprichten.

Zet hem alvast in je favorieten: http://cohousingwaasland.blogspot.be/ 

Na de verkavelingsaanvraag... de bouwaanvraag! [29-03-'16]

Een grote stap waar veel geduld, maar vooral een hele hoop werk (en papier) voor nodig was: de bouwaanvraag is ingediend! 

Ondertussen hebben we nog een paar privé-infosessies achter de rug, wie weet mogen we binnenkort weer nieuwe buren in onze groep verwelkomen. Er zijn nog 4 units vrij, neem snel een kijkje op onze Units-pagina.


Verkavelingsaanvraag [24-02-'16]

Vandaag dienden we de verkavelingsaanvraag in, weer een mijlpaal! 


Momenteel wordt door de architecten en onze TTF (technische werkgroep) de laatste hand gelegd aan de bouwvergunningsaanvraag.


Mini-infosessie! [27-01-'16]

Op dinsdag 2 februari om 20.00u geven een aantal leden van onze groep een mini-infosessie. Ze leggen precies uit wie we zijn, wat we doen en hoe alles juist in elkaar zit. Intussen beantwoorden ze ook al jouw vragen! Zelf ook geïnteresseerd? Aansluiten kan nog! Een mailtje naar info@cohousingwaasland.be volstaat om er bij te zijn.


18 effectieve leden! [09-01-'16]

Onder groot applaus kondigden ook Hilde & Geert aan dat zij effectief lid wouden worden van onze groep! Zij hoorden er al heel erg lang bij, maar nu is het definitief & effectief! Dat maakt dat er nu dus nog 4 units beschikbaar zijn. Iets voor jou? 


Onze beste wensen voor 2016 [29-12-'15]

We wensen je via deze weg graag een gezellig eindejaar en een warm, liefdevol en voorspoedig 2016.

Voor ons wordt het al zeker een heel bijzonder jaar. Na iets meer dan vier jaar, met verschillende mijlpalen, zullen we in het komende jaar de eerste steen leggen! We sluiten bovendien 2015 af met niet 17, maar 18 effectieve leden!
Er blijven dus nog maar 4 units over. De appartementen (vooral op maat van gezinnen) die nog beschikbaar zijn, vind je op de pagina 'Units'. 

Geniet van de tijd met familie en vrienden, en graag tot volgend jaar!


17 effectieve leden! [14-12-'15]

Op de cosessie van afgelopen zondag beslisten weer twee gezinnen om effectief lid te worden. Geweldig nieuws, en zo staat de teller ineens op 17! Kijk zeker eens naar de info over de resterende units, want het gaat snel...


Cohesieweekend: weer 3 units verkocht! [30-11-'15]

Tijdens ons halfjaarlijks cohesieweekend in De Midwester in Koksijde mochten we maar liefst 3 nieuwe leden officieel welkom heten. Het gaat nu allemaal snel. We hopen zeer snel de laatste units in te kunnen vullen. 


Onze volgende infosessie is op 7 december gepland. Inschrijven kan nog steeds.


Eerste sfeerbeelden en overzicht 
beschikbare units [27-10-'15]

Op de deelsite units kan je vanaf nu terecht voor meer informatie over de nog niet verkochte units. Je vindt er ondermeer sfeerbeelden van de site en een beschrijving en situering van de nog niet verkochte units.
Hieronder alvast een voorsmaakje!

sfeerbeeld


Cohousing Waasland op Autoloze zondag 
[21-09-'15]

Op zondag 20 september was Sint-Niklaas autovrij! Bij heerlijk nazomers weer waren we te vinden aan het begin van de Stationsstraat. Leuk om toelichting te geven bij onze meest recente site- en unitplannen aan zo veel geïnteresseerde voorbijgangers.Cohousing Waasland toont plannen op Wereldmarkt [03-09-'15]

Ook dit jaar doen we weer mee aan de Wereldmarkt op Villa Pace. Aan onze infostand kan je terecht voor concrete beelden van onze site, uitleg bij de al ingevulde woningen en appartementen en een overzicht van de woningen en appartementen die nog vrij zijn! Met enige fierheid kunnen we aankondigen dat al meer dan de helft van de appartementen en woningen bezet zijn! Als je geïnteresseerd bent in een passief nieuwbouwappartement of -woning in een prachtige nieuwe en duurzame wijk dan moet je zeker langskomen! Hieronder een sfeerbeeld van vorig jaar. Het volledige programma van Villa Pace en de Vredefeesten vind je op : de site van de VredefeestenGeslaagde cohesiedag brengt ons weer een stap vooruit! [09-08-'15]

We blikken terug op een geslaagde cohesiedag! Heerlijk eten in goed gezelschap, fijne babbels, spelende kinderen, ... Er werd ook stevig vergaderd, maar wel in openlucht, én last but nog least... nieuwe buren die mee willen instappen in ons cohousingavontuur!
Cohesiedag met barbecue en cosessie op Puytvoet 
[01-08-'15]

Op zaterdag 8 augustus (morgen dus) trekt Cohousing Waasland zich terug in de Blokhut op Puytvoet voor een gezellige cohesiedag. In de voormiddag krijgen we een rondleiding van schepen Wout De Meester en doen we allerlei leuke activiteiten. 's Middags vullen we de maag met een overheerlijke potluck barbecue en namiddag als de kleinste kindjes slapen volgt een boeiende cosessie.

De Blokhut


Cohousing Waasland goes Café Congé [27-07-'15]

Vrijdag gaat Cohousing Waasland na een intense vergaderweek lekker ontspannen op Café Congé! Vanaf 20u00 tafelen we gezellig samen en kletsen we wat bij! Heb je zin om er ook bij te zijn, laat dan gerust iets weten. We zien je graag komen!


Woensdag zomerse infosessie 
[06-07-'15]

Deze woensdag houden we een eerste zomerse infosessie. Normaal gezien draaien we tijdens de zomer maar op halve kracht, maar deze zomer staat helemaal in het teken van de bouwvergunning... Iedereen die geïnteresseerd is in ons project is dus van harte welkom op woensdag 8 juli om 20:00 in Taverne De Graanmaat op de Markt in Sint-Niklaas.


De zomer in! 
[02-07-'15]

Na een drukke meimaand vol activiteiten, kwamen we in juni verschillende keren samen als groep om belangrijke knopen door te hakken. Meer daarover binnenkort!

Voor nu alvast: een prettige zomer gewenst!


Dag van het park zondag 31 mei [27-05-'15]

Voor de eerste keer zal Cohousing Waasland met een infostandje aanwezig zijn op de Dag van het Park. Je vindt ons tussen andere verenigingen als de imkersbond en Velt vanaf 12u00. Kom gerust af voor een babbeltje. Wij proberen op al je vragen te antwoorden.
Meer info over het programma vind je op deze pagina .Cohousing Waasland hijst de vlag [25-05-'15]

Onze vlag wappert in de Clementwijk² in Sint-Niklaas! 

Op de feestelijke receptie naar aanleiding van de officiële ondertekening van de grondenoptie met Matexi hebben we onze vlag laten wapperen op de grond. Een grote groep belangstellenden, kennissen en sympathisanten was erbij en zag dat het goed was. Een fotoverslag van de receptie vind je op onze Facebookpagina.

We zetten hierdoor weer een grote stap vooruit in de realisatie van ons project en hopen snel te kunnen uitpakken met een definitief siteontwerp.

Geïnteresseerden kunnen nog steeds terecht op de maandelijkse infosessies. De eerstvolgende infosessie is op maandag 15 juni. Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier.

Zaterdag 23 mei: Feestelijke receptie[16-05-'15]

Ons project wordt alsmaar concreter, we zetten momenteel grote stappen vooruit en willen dat graag met jullie delen. Op zaterdag 23 mei om 11u heffen we het glas in de Clementwijk², omdat we iets te vieren hebben! Ben je er graag bij? Stuur dan even een mailtje naar info@cohousingwaasland.be.Afspraak op 'veld 15', aan de kruising van het nieuwe Helsinkiplein en de Athenestraat (te vinden op www.mappy.be). Parking is er in de Dublinstraat, maar we raden vooral aan om met de fiets door de nieuwe wijk te rijden en mee te dromen van onze toekomstige woonplaats!


Kom picknicken op 'onze' grond! [12-05-'15]

Voor de vijfde keer organiseert Samenhuizen vzw een Open Dag - of eigenlijk twee - waarop verschillende opstartende of bestaande projecten hun deuren openzetten. Nieuw dit jaar zijn de 'samentafels': met je eigen picknick schuif je mee aan tafel voor een gezellige babbel. De (toekomstige) bewoners geven je graag meer info en antwoorden op jouw cohousingvragen.

Voor de eerste keer gaan wij niet alleen projecten bezoeken om inspiratie op te doen, we zijn ook zelf gastheer! Hartelijk welkom op zaterdag 16 mei in de Clementwijk² voor een co-picknick, van 11u tot 15u. Wij zorgen voor drank en dessert. Graag inschrijven op info@cohousingwaasland.be

Wil je ook andere projecten bezoeken, neem dan zeker een kijkje op de website van Samenhuizen vzw voor het volledige programma.


Infostand op Toekomststreken [01-05-'15]

Aanstaande zaterdag 9 mei zijn we van 10u tot 18u te vinden op Toekomststreken, een gezellig transitiefestival in de Stationsstraat in Sint-Niklaas. Kom gerust eens een kijkje nemen en kom in detail te weten welke vooruitgang we de laatste weken maakten! Verder die dag in de Stationsstraat: leuke workshops, gezellige kraampjes, muzikale intermezzo’s, duurzame voorstellingen, een Speakers’ corner, kinderanimatie, Repair Cafe… Meer info vind je op www.toekomststreken.be of op de facebookpagina

https://sites.google.com/site/cohousingwaasland/home/11054363_1586394604907144_229230776805227333_n.jpgInfostand op de duurzaamheidsdag van de Onze Lieve Vrouw Presentatie [24-04-'15]

Wij zullen aanwezig zijn met een infostand waarin we ons project voorstellen van 11u00 tot 14u00. Kom gerust eens een kijkje nemen! Meer info vind je op www.olvp-duurzaamheid.com of op de facebookpagina. Hier alvast een leuk filmpje dat de leerlingen maakten om hun duurzaamheidsdag te promoten.


Wij kozen liedjes voor 'de Collega's' op Studio Brussel 
[22-04-'15]

Vandaag kon je in het programma Music at work onze keuzeliedjes horen. Wij kozen voor leuke nummers die allemaal met wonen te maken hebben: Blur met Countryhouse, Madness met Our House en Daan met Housewife. Het was een leuke ervaring om even met Ayco te babbelen. Je kan het programma vanaf 16u herbeluisteren via radioplus, de webspeler van de VRT. Je hoort onze liedjes vanaf minuut 24!


Eerste sessie rond bouwtechnieken was zeer 'entertainend'

Tijdens de sessie die Bart van Denc-studio gaf aan de leden van Cohousing Waasland leerden we niet alleen veel bij, we ontdekten ook dat er in Bart niet alleen een architect maar ook een ras-entertainer schuilt. Op een duidelijke en grappige manier 'entertainde' hij ons over het verschil tussen passief en BEN en over de verschillende manieren om onze woningen van energie en warm water te voorzien. Het was echt een leuke en leerrijke avond!

We gingen voor de 5de keer op Cohousingweekend [17-03-'15]

Van vrijdag 13 maart tot en met zondag 15 maart trokken we met onze groep weer op weekend - opnieuw naar de Midwester in Koksijde. Zo'n weekend is ideaal om je toekomstige buren op een ontspannende manier beter te leren kennen en om een aantal praktische knopen door te hakken. Na de voorstellingen van de architecten hadden we stof genoeg om over na te denken en ideeën uit te wisselen. Vrijdagavond kwam iedereen toe, en speelden we spelletjes. Zaterdagochtend werd er vergaderd over het site-ontwerp van onze architecten, waarbij Davy ons met vaste hand doorheen het sketchup-landschap vloog. 's Middags gingen we uitwaaien op de zeedijk, om dan 's avonds ons terug in te zetten voor een CohousingWaasland-quiz. Zondagochtend bespraken we het contractvoorstel met de architecten, om 's middags na een laatste wandeling aan het inpakken, opruimen & opkuisen te slagen. Het was dus zonder enige twijfel een fantastisch weekend!

Eerste siteplannen en individuele plannen voorgesteld 
[05-03-'15]

Gisteren kwamen onze architecten (BLAF en denc! studio) hun eerste plannen voorstellen. In een eerste deel werden de individuele plannen voor ondertussen 18 kandidaat- en effectieve voorgesteld en deden ze hun ronde onder de leden. Daarna volgde een korte presentatie met mogelijke siteontwerpen. Wie een instap in Cohousing Waasland overweegt en graag nog zijn/haar stem laat horen in de ontwerpfase: kom zeker eens langs op één van onze infosessies!


Cohousing Café spelavond [25-02-'15]

Komende zaterdag 28/02 vanaf 19u30 trekt Cohousing Waasland naar het clublokaal van HQ Gaming Club in de Gasmeterstraat in Sint-Niklaas voor een avondje bordspelen. Schuif gerust mee aan tafel. Iedereen welkom!


Persoonlijke gesprekken met architecten gaan van start!

Na de meer dan geslaagde vergadering met de architecten met maar liefst 14 units is het tijd voor de volgende stap. De architecten gaan ruim de tijd nemen om ieders wensen te inventariseren in persoonlijke gesprekken en gaan daar rekening mee houden in hun eerste ontwerpen.


Cohousing Café schaatsen [19-01-'15]

Op zaterdag 27 december ging Cohousing Waasland de schaatsbaan en de chalet op de Grote Markt in Sint-Niklaas onveilig maken. Dat leverde deze mooie foto!

schaatsers


Cohousing Café: Wase ijsberenduik [08-01-'15]

Cohousing Waasland doet ook dit jaar weer mee aan de Wase ijsberenduik op zondag 11 januari. De dapperste onder ons duiken omstreeks 14u30 in cohousing T-shirt het koude water in. Na deze frisse duik warmen we ons op bij een natje en een droogje. Meer info op http://www.waseijsberenduik.be/index.php/editie-2015 Supporters verzamelen om 14u aan de ingang van de Ster bij de Brokkelinck.


Gewijzigde data cosessies! [06-01-'15]

Opgelet! De data van de cosessies zijn gewijzigd. Hou de agenda in de gaten daar vind je de juiste data in terug.
De eerstkomende cosessie is op 1 februari!


Cohesieweekend aan de kust [16-11-'14]
 
In het weekend van 14 tot 16 november trokken we met de groep naar Koksijde. En ook onze architecten waren erbij! Lees hier een verslagje. 

Ecobouwers Opendeur [09-11-'14]

Elk jaar organiseert Bond Beter Leefmilieu de Ecobouwers Opendeur, waar een hele resem bouwheren hun huis openstelt voor bezoekers en hen vergast op tekst & uitleg. 

Ook vele leden van Cohousing Waasland gaan erg graag in op het ruime aanbod. We carpoolden naar verschillende bouwen & verbouwingen, maar deden ook in Sint-Niklaas zelf een fietstocht! 

  


 Autoloze zondag in Sint-Niklaas [25-09-'14]

Op zondag 21 september was het centrum van Sint-Niklaas autovrij. Een hele namiddag lang kregen we een heel andere, frisse ervaring van de stad waar we willen wonen! Het Sint-Nicolaasplein werd voor de gelegenheid omgetoverd tot Transitieplein: een plek waar verschillende organisaties en transitie-initiatieven zich konden voorstellen. Ook wij waren er uiteraard graag bij, om onze duurzame bouwplannen te delen met de vele geïnteresseerde voorbijgangers. De kinderen konden ondertussen een ritje maken met de co-go-cart!

 

Cohousing Waasland voor de 3de keer op de Wereldmarkt tijdens de Vredefeesten [05-09-'14]

Zoals de voorbije 2 jaar zal Cohousing Waasland ook nu weer een standje bemannen op de Wereldmarkt tijdens de Vredefeesten. De kinderen zullen na een proefje mogen ondervinden hoe wij omgaan met voedselverspilling, terwijl de volwassenen wat meer uitleg krijgen over ons project dat nu echt wel vaste vorm begint te krijgen.
We verwachten ook een aantal kleine vriendjes, maar om te weten wie dat zijn, moet je langskomen! Hopelijk tot zaterdag of zondag!

Cohesieactiviteit: samen fruit plukken [10-08-'14]

Naast Infosessies, waar we geïnteresseerden uitleggen wat Cohousing Waasland juist doet, en Cosessies, waar we allemaal samen vergaderen om ons project ook effectief te realiseren, houden we regelmatig ook Cohesies, waar de mensen van de groep elkaar beter leren kennen in een vrije, informele omgeving.

Op zondag 10 augustus gingen we met zijn allen naar het Boshuis in Averegten, waar we een mooie wandeling maakten. Nadien trokken we naar het plukhof in Wiekevorst. Eerst een korte rondleiding, en toen mocht iedereen vrolijk plukken, de oogst wegen en betalen. Wij vonden het alvast erg de moeite!

Cohousing Waasland in Gazet van Antwerpen [04-08-'14]

Afgelopen weekend werden Liesbet, Bram en Evelyn geïnterviewd voor de Gazet van Antwerpen (editie Waasland). We vertelden over cohousing algemeen, en wat we met ons project willen bereiken.

De foto werd genomen in de Clementwijk², met leden van zeven van de huidige 11 units van onze groep.

Lees het volledige interview hier

ON TOUR infosessie Beveren [28-05-'14]

Onze vijfde infosessie in de buurgemeenten van Sint-Niklaas zal doorgaan in restaurant
't Pauwke te Beveren.

Iedereen is welkom op dinsdag 17 juni om
20 uur. Gelieve vooraf in te schrijven.

Lees meer

Cohousing Waasland in Vitaya magazine [06-05-'14]

In de laatste editie van Vitaya magazine werd Cohousing Waasland in de schijwerpers geplaatst.

Liesbet, Hilde en Mieke werden geïnterviewd over hun drijfveren om zich te engageren voor een cohousingproject, hoe ze heel het cohousing gebeuren...

Lees meer

Paasweekend in Vollezele. [24-04-'14]

Het voorbije weekend zijn we er voor de 3e keer op uit getrokken met onze cohousingbende. Ditmaal deden we het Pajottenland aan, meer bepaald Vollezele.

Het werd een heerlijk ontspannen weekend, waarbij we ons graag hebben laten verwennen door de prima koks...

Lees meer

Wandelen door Clementwijk² [16-04-'14]

Naar aanleiding van het einde van de infrastructuurwerken en de aanleg van het park vindt op zaterdag 10 mei 2014 van 13 tot 17 uur een inloopmoment plaats om de Clementwijk² te verkennen en ontdekken.

Ook Cohousing Waasland is van de partij!

Lees meer

ON TOUR infosessie Lokeren [10-04-'14]

Onze derde infosessie in de buurgemeenten van Sint-Niklaas zal doorgaan bij 'Blaf Architecten' te Lokeren.

Iedereen is welkom op woensdag 23 april om
20 uur. Gelieve vooraf in te schrijven.

Lees meer

Waasland goes Pajottenland [09-04-'14]

Tijdens ons derde cohesieweekend trekken we van 18 tot en met 20 april naar het Pajottenland. Om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met onze cohousinggroep nodigden we iedereen die interesse toonde op één van onze recente infosessies uit om mee te gaan. Hopelijk zien zij ons als de ideale buren...

Lees meer

Stem ons naar een betere buurt! [18-03-'14]

Cohousing is een ideale manier om de sociale cohesie van een buurt een opkikkertje te geven. Daarom lijkt de wedstrijd van Fintro ons op het lijf geschreven.

Wij willen iedereen bedanken die op ons stemde. Dankzij jullie massale steun werden wij zesde in deze wedstrijd. Helaas vallen we net niet in de prijzen.

Lees meer

Cohousing Waasland op Allemaal Delen [05-03-'14]

Op zaterdag 15 maart neemt Cohousing Waasland deel aan Allemaal Delen, een intiatief van Solied vzw.

Allemaal delen is een dag waarop je kan kennismaken met verschillende deel- en ruilinitiatieven: LETS, Autodelen, Cohousing, Zwerfboeken, Zadenbib, Transitie, …

Lees meer

ON TOUR infosessie Waasmunster [19-02-'14]

Onze tweede infosessie in de buurgemeenten van Sint-Niklaas zal doorgaan in Restaurant 'De Lekkerbek' te Waasmunster.

Iedereen is welkom op 10 maart om
20 uur. Gelieve vooraf in te schrijven.

Lees meerPagina 04 03 02 01

Nieuwsbrief!

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang elke twee maand onze nieuwsbrief. 

Blog


Wie zijn wij?

Wij zijn een groep van heel verschillende mensen die dezelfde droom delen: een eigen huis bouwen met het oog op een sociale en duurzame manier van wonen in een groene omgeving. 

http://www.cohousingwaasland.be/about-us

Wat doen wij?

Stap voor stap maken wij deze droom werkelijkheid door te vergaderen en samen beslissingen te nemen over de grond, architect, notaris, inrichting van de site etc.

Eerder verschenen nieuwsbrieven