Cobbler's Dream

Welkom op deze website van Cobbler’s Dream Labradors en Tollers.  

      Voorstellen

Ik ben Sonja Kalee en deze kennel begonnen met mijn man Cor, ik stel hier onze honden aan u voor.  Onze honden zijn uitgezocht op hun uiterlijk, gezondheid en karakter. Ze gaan naar shows en er wordt mee getraind: ze doorlopen allemaal de gehoorzaamheidstraining en ringtraining, daarna gaan we verder met behendigheid of iets anders, wat het beste bij de hond past. Vervolgens kijken we of de gezondheid, het uiterlijk en het karakter goed genoeg is om door te geven aan eventuele nakomelingen. Dan kan er pas over een nestje nagedacht worden.

Het begin

Vanaf 1986 hebben wij een of meerdere Labradors in huis. We zijn begonnen met Adaja van het Bos Beerschoten (Daja), een hele lieve zwarte met een topkarakter en een enorme will to please. Helemaal zoals het karakter van een Labrador moet zijn. Daja is in goede gezondheid  ruim 14 jaar geworden en heeft tot op laatste dag lekker in het bos gewandeld en in de vijver gezwommen.

Start van de kennel

In 1995 hebben wij een tweede hond uitgezocht: Southhoods Regals Dazzling Daryl. In eerste instantie aangeschaft omdat onze Daja wat ouder begon te worden: de oude hond zou daar wat actiever van worden en kon meehelpen opvoeden (dat deed ze ook echt) en het verlies zou minder erg zijn als Daja zou overlijden. Daja werd daar zo actief van dat ze het nog zes jaar heeft volgehouden!

Daryl heeft  een paar jaar geshowd, ondertussen behendigheid wedstrijden gelopen en ze heeft twee keer een nestje gehad. Kleine nestjes dat wel, maar het is toch het begin van onze kennel. Daryl is op 13-jarige leeftijd overleden maar heeft een eigen pagina op deze website gekregen als starter van onze kennel.

Daarna kwam ons zwarte Belgje Anouck, die heeft een eigen pagina maar helaas geen nestjes gekregen, na twee pogingen hebben we dat maar opgegeven. Daarna kwam Melanie, onze eerste gele Labrador. Het plan was ook met haar te fokken, maar die bleek helaas niet door de gezondheidstest te komen. Niet ernstig, maar mocht niet mee gefokt worden.

En er is een  tijdelijke Toller geweest, genaamd Roxy. Roxy is gefokt door mijn zus Judith en had daar  al 2 nestjes gehad, maar nu hebben we hier samen een nestje met haar gedaan. Een pup hiervan is blijven wonen en heet Robyn. Roxy is daarna weer terug gegaan naar Judith Gieskens. 

Inmiddels zijn hier geen Labradors meer,  vanwege het kleinere  handzame formaat nu definitief overgestapt naar de Toller. En daar is er nu maar een van: Robyn.

Kijk rustig rond en geniet mee van onze Labradors en Tollers. Als er wat leuks te melden is komt dat onder nieuws en verder plaatsen we foto’s. Vragen of reacties kunt u per mail aan ons doorgeven via de Contact-pagina, daar vindt u de mailadressen.