Proiecte eTwinning

Fii informat și caută oportunități!Platforma eTwinning


https://www.etwinning.net/ro/pub/index.htm

Accesați pentru detalii!

eTwinning este cea mai mare comunitate de școli din Europa. Ea oferă o platformă de comunicare, colaborare, demarare proiecte şi schimb de informaţii personalului didactic ce activează în şcolile din ţările europene participante.

eTwinning promovează colaborarea şcolară în Europa prin intermediul tehnologiilor comunicării şi informaţiei (TIC), oferind asistenţă, instrumente de lucru şi servicii şcolilor.

Proiectele eTwinning oferă elevilor noi oportunităţi de învăţare, o diversificare a activităţilor didactice şi, astfel, noi provocări atât pentru contactul cu noile informaţii, cât şi pentru dezvoltarea de noi competenţe sau formarea de atitudini. Comunicând cu ceilalţi colegi din Europa, elevii au oportunitățile: 

  • de a se familiarizează cu elementele de specific cultural sau educațional din ţările partenere;
  • de a-și îmbunătăţi competenţele de comunicare într-o limbă de circulație internațională şi pe cele de comunicare și interrelaţionare, în sens social.

Liceul Teoretic Ioan Slavici și-a inceput activitatea pe platforma eTwinning în anul 2009 și numără 20 de profesori eTwinneri. În cei 11 ani de activitate au fost derulate 32 proiecte, multe dintre ele obținând certificate de calitate naționale și europene. Cel mai mare succes a fost înregistrat de echipa prof. Elena Manovici & Andrei-igor Manovici, cu proiectul  Jeunes et Journalistes, care a obținut Premiul II în cadrul Galei Premiilor Europene eTwinning - 2016. 

În anul școlar 2019-2020 se află în derulare alte 15 proiecte.