Junts i prou de l'Anna Gavalda

 

Resum

La novel·la ens fa partíceps d’una història d’amor, la història d’amor entre quatre personatges ferits per la vida, Camille, Franck, Philibert i Paulette, éssers adolorits.

Camille Fauque treballa de nit i malviu en una petita cambra en unes golfes de París. Amb prou feines es relaciona amb ningú, gairebé no menja i cada vegada està més prima. Aviat coneixerà un jove aprenent de xef, malparlat i seductor, que un cop per setmana viatja fins a Tours per visitar la seva àvia i que de mica en mica omplirà l’existència de Camille de tendresa i d’atencions no només gastronòmiques.

Biografia de l’autor

Anna Gavalda neix el 9 de gener de 1970 a Boulogne-Billancourt. És periodista i una guardonada novel·lista. A la vegada que exercia la professió de periodista, el 1999 va publicar una col·lecció d'històries curtes amb el títol "Je voudrais que quelqu'un m'attende quelque part", una obra de gran acceptació crítica i d'èxit comercial que va vendre més de 750.000 còpies a la seva França natal i que, l'any 2000, va guanyar el premi "Grand Prix RTL-Lire." El llibre es va traduir a moltes llengües i es va vendre a vint-i-set països.

La primera novel·la de Gavalda, Je l'aimais (L'estimava) es va publicar a França a febrer de 2002 i, una mica més tard, en anglès. Basada en el fracàs del seu matrimoni, també va ser un gran èxit literari i de ventes, i el va seguir la novel·la juvenil curta, de 96 pàgines, 35 kilos d'espoir (35 kilos d'esperança) escrita, segons ella, "per retre homenatge a aquells estudiants meus que no tenien aptituts a l'escola però que, no obstant, eren gent meravellosa. "

El 2004 va publicar la seva tercera novel·la, "Ensemble c'est tout," que es centrava en les vides de quatre persones que vivien en un bloc de pisos: una artista jove amb dificultats que treballa netejant oficines a la nit, un jove aristòcrata inadaptat, un cuiner i una àvia d'edat avançada. Aquest llibre és un best-seller a França.

Divorciada i mare de dos fills, Gavalda viu a la petita localitat de Melun, a uns 50 km al sud-oest de París. A més de ser novel·lista, col·labora amb la revista Elle.

Bibliografia de l’autor

·         Je voudrais que quelqu'un m'attende quelque part, 1999

(Quisiera que alguien me esperara en algún lugar).

Un comercial que es pasa la vida a la carretera descobreix, per atzar les insospitades conseqüències de prendre una drecera. La novel·la posa al descobert emocions humanes essencials que tenir major intensitat en certs moments de la vida.

·         Je l’amais, 2002

(La amaba).

Pierre, un ric industrial de seixanta cinc anys convida a Chloé, la seva jove a passar

Un cap de setmana a la casa de camp familiar. Ella accepta, portada per la necessitat de canviar d’aires davant el recent abandonament del marit. La novel·la està magistralment teixida entorn al diàleg dels dos personatges en moments crucials de les seves vides.

·         35 kilos d’espoir, 2002

(35 quilos d’esperança).

      Novel·la juvenil.

        Gregori és un manetes però un desastre com a estudiant. Davant la
        incomprensió  dels seus pares es refugia junt al seu avi amb qui ideen i            fabriquen tot tipus
d’artilugis. Tanmateix quan l’expulsen de l’escola el seu            món comença a canviar

·         Ensemble, c’est tout, 2005

(Junts i prou).    

·         La Consolante, 2008

(El consol)

Charles Balanda té 47 anys i una vida que a molts els hi sembla envejable. Casat, arquitecte d’èxit passa les hores entre avions i aeroports. Un dia, però s’assabenta de la mort d’Anouk, una dona que estimà durant la infància i adolescència i, des d’aquell moment la seva vida comença a trontollar.

Sant Hilari Sacalm, 29 de juliol de 2008

 ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA:

Projecció de l’adaptació cinematogràfica de la novel·la Junts i prou de l’Anna Gavalda.

Comments