Hondenhulp bij rouwverwerking

Een hondenvriend als steun


De vriendschap van een hond
is een vriendschap voor het leven.
Voor een andere niet te zien,
hoeveel een hond kan geven
Want ben je eens verdrietig,
dan kijkt hij je aan.
Alsof hij zegen wil
ik zal altijd naast je staan.
En als je dan weer vrolijk bent,
dan slaat hij met zijn staart
en blaf alsof hij zeggen wil,
dat hebben we weer geklaard.
Zo'n vriendschap is een wonder,
een wonder om te beleven
Zo'n vriendschap kan enkel een hond
onbevooroordeeld aan jou geven.Er zijn veel dingen, die enkel gezien kunnen worden

door ogen die gehuild hebben. (Oscar Romero)

Suzan is ervaringsdeskundige op het gebied van verlies en rouwverwerking.

Suzan ;"Mijn honden zijn in dit proces onbeschrijfelijk belangrijk voor me geweest. Ze dwongen mij, om naar buiten te gaan, om op te staan. Ze zorgden voor een veilig gevoel,  ook al voelde ik me alleen, echt alleen was ik nooit. Ze troostten mij en ze waren er onvoorwaardelijk voor mij in deze moeilijke periode.  Dit is iets wat ik iedereen gun!"


Rouw is rauw. 
Het doet zeer. Het blijft bloeden. Ongeacht plaats en tijd.

Een rouwproces laat zich niet sturen.               Voor sommige gevoelens is pas na enige tijd ruimte.Omdat het in het begin een kwestie van overleven is.Het besef dat iemand voorgoed verdwenen is heeft tijd nodig.Er zit geen tijd aan rouwen. Het kent geen afgebakende fases, want gedurende je leven na het verlies word je heen en weer geslingerd tussen alle gevoelens en emoties.

                                                                                                    Er zijn geen regels voor rouw!

Geluk wordt relatief... Dagelijks gevuld met heimwee en liefdeverdriet. Niets zo aanwezig dan je geliefde die er niet meer is. Rouw is voor het leven. Geef jezelf dus toestemming om te voelen wat je voelt. Het is zoals het is.
Hierin kan een hond je perfect ondersteunen. Hij kan weer een beetje geluk en vreugde in je leven brengen.

Wat kan Clinidogs voor u en uw gezin betekenen in dit proces:

-Knuffel, speel en therapie sessies met behulp van onze honden of je eigen hond (verwerking van rouwgevoelens met behulp van een hond aan je zijde, die je vertrouwen en positieve aandacht geeft).

-Plaatsing en training van een hond binnen het gezin, als een nieuwe bron van vreugde en / of troost.

Wij leveren altijd maatwerk, dus zoeken wij naar dat wat voor jullie mogelijk is!


Hondenhulp bij rouwverwerking!

Ervaringsverhaal,
 wat mijn therapiehond voor mij betekent.
Mijn honden betekenen alles voor mij. Ze waren er altijd al en ik kon ze al ontzettend liefhebben en waarderen. Echter toen ik voor het grootste verlies in mijn leven kwam te staan, waren mijn honden er onvoorwaardelijk voor me.
Zij vroegen nooit hoe het met mij ging, ze waren er gewoon. Mijn oudste hond wijkt niet van mijn zijde en zorgt voor orde en regelmaat. Hij beschermt mij wanneer dat nodig is. Wanneer iemand te dichtbij komt, emotioneel of fysiek gaat hij tussen mij en die persoon staan.
Mijn jongste hond, voelt mijn emoties ook haarfijn aan. Wanneer ik huil likt zij mijn tranen net zo lang tot ik stop met huilen. En s'nachts weet ze wanneer ik wakker lig en laat dan met een kort piepje horen dat ik niet alleen ben.
Ook al voel ik me soms alleen, ik ben nooit alleen. Als ik wakker wordt hoor ik een ademhaling naast me. En pas nu, kan ik me realiseren hoe waardevol dat is. Een heerlijk snurkende hond bij je in de kamer. Ik kan er nu nog meer van genieten!
Mijn honden geven mij een reden om op te staan, om te leven in het hier en nu. Ze brengen mij vreugde en ze zijn gewoon wie ze zijn.
Clinidogs biedt een zeer passende, persoonlijke en respectvolle begeleiding bij de training van mijn therapiehonden. De positieve wijze van het werk van Suzan spreekt mij erg aan. Ik kan al mijn vragen stellen en ze komt altijd met een antwoord. Suzan biedt meer dan alleen maar de begeleiding van de training van mijn therapiehond. Maar ze heeft mij ook geholpen bij het kiezen van de juiste hond, met onder andere een puppytest. Het maatwerk heeft er voor gezorgd dat ik de honden heb die voor nu goed voor mij zijn! De honden die mij steunen en de liefde geven die ik nodig heb. Ze zijn mijn beste vrienden en mooiste leermeesters.

Neem een kijkje op de blog van Suzan: Live the Life Suuzz

Blog Suuzzz Live the life