Over uw begeleiders

Ons TeamSuzan Vlaming - Kikkert

In 1981 is Suzan Vlaming geboren op een boerderij op het eiland Texel.
Haar hele jeugd heeft ze tussen de koeien, schapen, katten en overige boerderijdieren doorgebracht.
Hier is haar passie voor dieren ontstaan. En tegenwoordig begeleidt en traint zij met deze passie veel honden en hun eigenaren.

Na het behalen van haar VWO diploma heeft Suzan diverse cursussen gevolgd o.a. : 
-Dierenarts assistente
-Dieren gezondheidsadviseur
-Kynologisch instructeur
-HBO psychologie
-Honden gedragstherapeut
-Dog frisbee en Doggydance instructeur
-Impuls controle instructeur
-Therapiehond begeleider instructeur
-Equine assisted coach
Jaarlijks volgt Suzan meerdere (inter) nationale congressen om haar kennis up to date te houden.
Voor het volledige CV van Suzan kijk op: CV Suzan Vlaming- Kikkert

Tijdens de opleidingen werd duidelijk dat hond en baas niet los van elkaar te zien zijn. Immers, veel probleemgevend gedrag van de hond, ligt bij de begeleiding van de eigenaar. Het is Suzan haar uitdaging om het beste uit de hond te halen en eigenaren het vertrouwen in hun hond te geven.

Inmiddels heeft Suzan een ruime ervaring en een enorme passie voor het opleiden van zowel hond als begeleider. Een open, spontane en gedreven persoon met kennis van zaken en de nodige levenservaring. 
Haar motto: Het leven is wat je gebeurd, terwijl je andere plannen maakt.


Arienne Blokdijk

In 1982 is Arienne Blokdijk geboren in Den Helder. 
Ze heeft haar eigen hondenschool in Den Helder en werkt momenteel met haar honden in de zorg en in het speciaal voorgezet onderwijs. Arienne heeft ook een kleine hondenwinkel met voornamelijk handgemaakte hondenartikelen zoals biothane lijnen en hondenspeeltjes.Arienne heeft haar ervaring met betrekking tot therapiehond begel
eiding de laatste jaren ontwikkelt en gericht op de doelgroepen: kinderen en jongeren uit het speciaal onderwijs, (dementerende) ouderen, dagbesteding en activiteiten begeleiding in combinatie met weerbaarheidstrainingen. Op de hondenschool doet Arienne naast basis gehoorzaamheid, frisbee, hoopers en hond- kind trainingen en funtrainingen. Ook worden er regelmatig lezingen door gastdocenten gegeven.
Haar motto: Samen staan we sterk en Live your life to the fullest!

Adrie Kikkert

In 1964 is Adrie Kikkert geboren op het eiland Texel.
Na vele omzwervingen door het hele land enkele jaren geleden toch weer bij zijn roots teruggekeerd.
Hij heeft altijd een voorliefde voor dieren gehad.


In 2013 is hij in contact gekomen met Suzan en haar dieren.
Sindsdien helpt hij Suzan met de training en verzorging van de dieren.
Inmiddels is hij gepromoveerd tot assistent trainer en coaching begeleider.
En dé fotograaf tijdens de vele trainingen van Clinidogs.

Adrie is een flexibel en sociale begeleider met veel mensenkennis.
Zijn motto; Nil Volentibus Arduum; Niets is onmogelijk voor hen die willen. 
Een ‘rots in de branding’. Die altijd klaar staat om een handje te helpen.

Mariska Koenders

In 1959 is Mariska Koenders geboren te Amsterdam.

Zij heeft een lange duursport achtergrond in roeien, triathlon en hardlopen en het geven van trainingen hierin. Haar honden (husky’s) hebben daar altijd een actieve rol ingespeeld. Met achtergrond in de verpleging, het werken in de hospice en evenementenbureau Zandbank op Texel is Mariska toe aan een nieuwe uitdaging. Sinds 3 jaar is Mariska eigenaresse van twee aussie waar ze actief mee is met hardlopen en ook hondenbootcamp, frisbeen en snuffelspelletje.

Haar eigen motto: wie niet alles geeft, geeft niets!

Mariska vind het een uitdaging datgene uit de hond en eigenaar te halen waar ze beide veel plezier in beleven, waardoor de hond nog meer het maatje wordt van de eigenaar.

Vanwege haar Australian Shepherds  is Mariska in contact gekomen met Clinidogs en de opleiding tot therapiehondenbegeleiding. Inmiddels heeft Mariska langdurig een Nizinny in opleiding tot therapiehond intern. Wat prachtig werk is. Ook bij dit werk is het haar uitdaging de opvoeding van hond Blitz zo te laten verlopen dat hij straks van toegevoegde waarde zal zijn voor de toekomstige eigenaar.
Ingrid Witte

In 1971 is Ingrid geboren op Texel.
Op haar 16de de stap gewaagd en weg gegaan van het eiland. Maar nu alweer ruim 10 jaar terug om zo meer tijd voor de honden te hebben.

In het dagelijks leven werkzaam als adviseur personeel en organisatie. Daarnaast heeft ze een hondeninstructeur opleiding gedaan en les gegeven bij de boxerclub Flevoland.
Shows gelopen met de honden en behendigheid gedaan.
Door het werk als personeelsadviseur is zij tot de conclusie gekomen dat veel managementtraining op het gebied van leidinggeven, beter zichtbaar worden bij de inzet van de hond. De hond spiegelt veel beter het gedrag van de mens, dan welke cursusleider of personeelsinstrument dan ook.
 
Haar motto is; Doe de dingen die je leuk vindt, dan ben je er ook goed in! 
 

In 2016 is Ingrid gestart met de opleiding therapiehond begeleider en zo in contact gekomen met Suzan. Ingrid zal binnen het trainingscentrum zich vooral gaan bezighouden met de inzet van honden in het bedrijfsleven.

 


Onze therapiehondenRain
Mees 
Fay

Sam
Prince


Coona
Jutter

Comments