Puppytraining‎ > ‎

Interne training

Bij een interne training verblijft de hond zonder zijn eigenaar bij Clindogs en wordt er gedurende zijn/haar verblijf iedere dag een paar keer met de hond getraind om bepaalde vaardigheden - naar wens van de eigenaar - te verkrijgen. Ook (jonge) honden zonder (ernstige) gedragsproblemen kunnen intern opgevoed worden om daarmee een stevige basis aan te brengen voor gehoorzaamheid en samenwerking.

Interne training voor de jonge en/of onopgevoede hond
 
Wanneer u overweegt een therapiehond als pup aan te schaffen adviseren wij u interne training van de pup op leeftijd van 8 weken.

Een goede start voor uw pup, geen slapenloze nachten, een pup die de basiscommando's kent, bench getraind en zindelijk is. En zelfs enkele uren alleen kan zijn!

Deze dienst bieden aan wij voor iedereen en veel elke pup.

Voor mensen die uit ervaring weten hoe intensief de eerste weken van de puppytijd is, maar ook voor de onervaren puppyeigenaar.Tevens voor gezinnen die beginnen aan een therapiepup, of mensen die wegens omstandigheden zelf niet in staat zijn om hun pup de juiste socialisatie en training is de eerste en belangrijkste weken mee te geven.

 

De gevoeligste en belangrijkste periode voor een pup is de periode tussen 7 en 12 weken.

Juist dan is het belangrijk dat de pup in een veilige setting, zeer veel positieve ervaringen opdoet tijdens zijn socialisatie.

Wij bieden de pup dagelijks nieuwe prikkels aan en trainen uw pup   tot een stabiele hond. In deze periode is een goede, effectieve en consequente training en aanpak sturend voor de rest van het leven van uw hond.

 

Training interne pupsU ontvangt om de dag een verslag van de belevenissen van uw pup, met foto’s.

Tevens houden wij een socialisatielijst bij, waarbij de ervaringen van de pup in worden bijgehouden.


Volg de opleiding van
 
Een hond die intern wordt getraind bij Clinidogs leeft gewoon bij ons in huis. Dit maakt dat de training op maat is en uw hond gelijk went aan de huiselijke situatie. Diverse malen op een dag zal de hond worden blootgesteld aan diverse prikkels, die het probleemgedrag oproepen. Door als trainer constant alert te zijn op het gedrag van de hond, wordt voorkomen dat de hond in zijn oude, probleemgevende gedrag vervalt. U hond wordt op positieve wijze gestimuleerd gewenst gedrag te vertonen, waardoor op den duur ongewenst gedrag uit zal blijven.
 
De eigenaar ontvangt minimaal 2 maal in de week een update (verslag, foto's en filmpjes met uitleg) met betrekking tot de training.


Interne training bij probleem(gevend)gedrag

Als een hond gedrag heeft ontwikkeld dat als ongewenst wordt beschouwd, is het zaak de hond ander, wel gewenst gedrag aan te leren. Dat betekent dat die hond stapsgewijs moet leren welk gedrag precies verwacht wordt. Het (probleem) gedrag van iedere hond is behalve een vaste gewoonte veelal ook plaats- en/of persoonsgebonden. Vooral bij problematisch gedrag is het niet haalbaar dat gedrag in de thuissituatie te doorbreken. Dan is een gecontroleerde omgeving nodig omdat daar de prikkels die het gedrag uitlokken eerst uitgesloten kunnen worden totdat de hond de noodzakelijke basisvaardigheden onder de knie heeft. Pas dan wordt de hond geconfronteerd met de prikkels die zijn probleemgedrag uitlokten maar wel op zo’n niveau dat de hond normaal kan functioneren dankzij zijn ingetrainde basisvaardigheden. Later in de training worden die prikkels langzaam aan in heviger mate aangeboden, net zo lang totdat de hond er mee kan omgaan op een niveau dat gelijk is aan de realiteit van alledag.Compilatie diverse interne trainingen

YouTube-video
Interne training gehoorzaamheid en socialisatie therapiepup
 
 
 
 
Socialisatie van interne pup,
Deze labradoodlepup gaat als therapiehond functioneren voor twee kinderen met autisme.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Herplaatshond als therapiehond opleiden
 
 
 
 
Floris van 5 jaar komt uit een opvang gezin.
 
 Hij werkt nu als therapiehond en maatje voor een meneer die een herseninfarct heeft gehad en eenzijdig is verlamd.
 
 
 
 
 
 
 
  Interne training zeer bange hondDeze Border Collie van 6 maanden oud was heel erg bang voor mensen en kinderen. Ze probeerde telkens voor ze te vluchten door onder tafel of banken te kruipen. Wanneer dat niet lukt ging ze ze aanblaffen.
Na een intensieve interne training van enkele weken bij Clinidogs is zij voor een groot deel van haar angst af en gaat zij een stuk stuk zelfverzekerder door het leven.
 
 
Interne Therapiepup
Therapiehond in spé wordt vanaf 8 weken oud
intern getraind en super goed gesocialiseerd!
Na deze interne training beheerst de pup de basis
commando's (zit, af, blijven, hierkomen etc), kan hij in de bench, is zindelijk en kan hij enige tijd alleen zijn.
 

 
Voordelen van Interne training door Clinidogs
-uw hond zit bij ons in huis (in tegenstelling tot in een kennel)
-uw hond maakt kennis met veel prikkels
-uw hond wordt op positieve wijze begeleidt en beloond voor gewenst gedrag
-uw hond is in professionele handen
-u ontvangt een trainingsplan na de training
-u wordt bij de interne training van uw hond betrokken, doordat u zelf onder begeleiding tijdens de interne periode ook met uw hond traint

Voor info over de interne training kun u ook kijken op onze site:
www.clinidogstrainingscentrum.nl