Coachen met paarden en honden

Laat het paard je raken en vertrouw op het proces

Coachen met paarden (en honden)

Bij het equine assisted coaching roepen we de hulp in van paarden bij het coachen van individuen, teams en kinderen. Door naast het paard te werken leer je over jezelf en over andere na te denken.
 
Coachen met paarden heeft dezelfde doelstellingen als een normaal coaching traject. Deelnemers willen zich ontwikkelen en de coach helpt daarbij door objectief waar te nemen en open vragen te stellen. Door te coachen met de hulp van paarden vindt er een verdieping van het coaching traject plaats. Paarden zijn authentiek, leven in het hier en nu en zijn oordeel vrij.

Impressie coachen met paarden


 
Ervaringsgericht
 
Het proces is ervaringsgericht. Door het uitvoeren van een activiteit naast een paard, wordt u uitgedaagd om op gebieden als communicatie, contact maken, leiding geven, focus, werken vanuit denken of gevoel.

Door de directe feedback van het paard op uw handelen komen voor u belangrijke thema's gemakkelijker aan de oppervlakte. U ervaart door het uitvoeren van de activiteiten direct of indirect de consequenties van zijn handelen.

 
 
 
 
 
 
 afbeelding:
copyright Clinidogs

Oplossingsgericht


Bij het coachen met paarden gaan wij er vanuit dat u de oplossing voor uw vragen al in u heeft. De coach zal dan ook proberen uw eigen oplossingsmogelijkheden aan te boren. En u vanuit het hier en nu te stimuleren uw eigen oplossing of antwoorden te vinden. 
We richten ons op het vinden van oplossingen, meer dan dat we ons verdiepen in problemen.
 
Voor wie?
 
Volwassenen: individuele coaching en begeleiding
Kinderen: kinderen en hun ouders
Teams: teamcoaching en -building, leiderschap, communicatie, veranderingsprocessen.
 
 afbeelding: copyright Clinidogs
 
In deze coachingssessie ervaart elk teamlid wat zijn bijdrage is aan het team en de organisatie en hoe het team functioneert. Het paard houdt de deelnemers een spiegel voor. Hoe wordt er gecommuniceerd, hoe wordt er gehandeld. Een coachingssessie die kan zorgen voor inzichten en ontspanning binnen het team.

'Het besef dat gemotiveerde en vitale medewerkers met meer plezier hun werk doen, meer betrokken en productiever zijn en minder verzuimen, vergroot het rendement van de organisatie'.

 
 
 
Voor bedrijven zijn er speciale arrangementen te boeken.
Voor meer info mail: Suzan
 

Coachen mbv paarden op Texel

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Waarom met paarden en honden?

Paarden zijn eerlijke leermeesters. Die zonder omwendingen eerlijk reageren op wat iemand doet. De paarden doen al het werk, wij laten de coachee er enkel woorden aan geven. De paarden bieden de mogelijkheid om met nieuw gedrag te oefenen. Je krijgt de vrijheid om fouten te maken, want ze vergeven het je.

De paarden reageerde feilloos op het gedrag en de lichaamstaal van de mensen, wat indruk maakt, omdat je gelijk met je eigen gedrag wordt geconfronteerd in het hier en nu.

Door hun eigen persoonlijkheid maken paarden elke sessie weer verrassend. De ene keer brengen ze humor de andere keer troost. "Ze gaven wat we nodig hadden, elke keer weer".

Nooit moe, nooit humeurig maar altijd gewoon zoals ze zijn.

Het werken met dieren kan muren breken, kan zorgen dat mensen zich kwetsbaarder op durven te stellen. ‘Ik kan alles bij het dier kwijt, want ze zullen het nooit doorvertellen of oordelen’ en ‘dieren vertouw ik wel, in tegenstelling tot mensen’. Dit zijn enkel opmerkingen van coachees wat laat zien wat de paarden toevoegen aan het proces.

  

 
 

facebook coachen met paarden op texel