DIA DE LA FRUITA


Les fruites contenen una gran quantitat de vitamines, minerals, fibra i antioxidants, substàncies que regulen tots els processos que tenen lloc en el cos, i que per tant, són indispensables per al bàs funcionament de l'organisme.

Els més menuts solen mostrar-se poc inclinats a consumir fruita, a excepció del plàtan, fàcil de pelar i d'agradable sabor dolç. No obstant, s'ha de promocionar el consum de qualsevol tipus de fruites, ja que hi ha certes vitamines o minerals que es troben en unes i no en altres. Així el plàtan aporta molt de potassi, però no obstant, té un contingut insignificant de vitamina C.

 

Des de la nostra classe i en col·laboració amb les famílies, intentarem en la mesura que siga possible que la fruita forme part de l'esmorzar dels xiquets almenys un dia a la setmana. Els xiquets i xiquetes aprenen per imitació, i realitzar este tipus d'iniciatives contribuïx de mode molt positiu que s'adquirisca l'hàbit de prendre distints tipus de fruita.

El dia triat serà el “dimecres”. Cada curs hem fet un joc diferent per motivar la fruita com a esmorzar. 

Este curs jugarem amb el “passaport del bon fruiter”.

 

 

En ell apareixen totes les fruites de l'any. Els xiquets podran portar la fruita que vullguen. Recordeu que l'objectiu és que mengen fruita i intenten tastar-les totes.  

Cada dimecres quan porten la fruita se'ls avaluarà amb l'encuny corresponent i se’ls anotarà la data en la casella corresponent del passaport. Igual que amb un passaport viatjarem pels sabors de les fruites intentant visitar amb els nostres paladars totes les fruites del món (passaport).

  

Els premis s'aconseguiran de la manera següent:

-       4 fruites diferents o 6 amb alguna repetida: POLSERA DEL BON FRUITER.

-       8 fruites diferents o 10 amb alguna repetida: COLLAR DEL BON FRUITER.

-       12 fruites diferents o 14 amb alguna repetida: CORONA DEL BON FRUITER.

-       Totes les fruites (19): DIPLOMA DEL BON FRUITER.

 

 

Gràcies per la vostra col·laboració i recordar-vos de posar el passaport en la motxilla els dimecres.

 

Nota: Es pot portar fruita qualsevol altre dia diferent dels dimecres i així els premis s'aconseguiran abans.