Anunțurile clasei / Teme

NOU: Ședința cu părinții - luni, 6 iunie 2011, ora 18.
SERBAREA ABECEDARULUI: 13 IULIE 2011, ora urmează să o comunic zilele următoare.

Temele pentru acasă
(se șterg dupa fiecare 2 săptămâni încheiate):
NOU: Plecarea in excursie se va face vineri la 7,30 din Soseaua Oltenitei, din fata Bancii Transilvania, de langa supermarketul Ethos, ca distanta este intre scoala 113 si 133, pe partea stanga cum mergi dinspre Popesti catre Piata Sudului. Elevii care nu sunt inscrisi in excursie stau acasa. Sucul si tortul pentru excursie au fost comandate/cumparate si va urma sa va transmit cat trebuie sa platim fiecare.Si eu voi contribui ca un parinte obisnuit la aceste cheltuieli, ca si la celelalte.

7 iunie 2011: matematica ex 16 si 17 pagina 134 din manual
lb română: pagina 110 din Abecedar-CIUBOTELELE OGARULUI- DE CITIT F. BINE FORMA SCURTA DIN ABECEDAR (SI DE CAUTAT POVESTEA INTREAGA SI DE CITIT ), de transcris lectia PE CAIET TIP II si  ex. 2.

-de maine sa ia Sa citim cu ANA SI CULEGEREA TAINELE ABECEDARULUI.

Evenimentul de azi: intre 12 si 15, la sc.190 "Marcela Peneș" s-a tinut evenimentul patronat de UNESCO- "Educatie prin turism, Ferestre deschise spre cer-manastiri din jurul Bucurestiului si din Bulgaria"-am reprezentat scoala 133 cu succes si am prezentat cu materiale moderne subiecte care faceau parte din programul amintit, colajul celor mici din clasa noastra cu ingerasi a fost expus pe durata conferintei si apreciat de catre cele 3 scoli participante: 190 , 133, 102, si bineinteles de catre d-na Lucretia Băluță, Reprezentant UNESCO ROMÂNIA.
Mi-a dat sentimentul ca nimic din ce facem nu e in zadar- era un colaj lucrat de copii din clasa in ziua de Inaltarea Domnului.

6 IUNIE 2011:
-DE ALCATUIT 15 PROPOZITII CU ACELE CUVINTE ALESE DE EI DIN GRUPUL DE CUVINTE TRANSCRISE DE LA TABLĂ.


 3 iunie :  mate: pagina 133 din manual, de terminat pe caiet ex. 13 si pagina 134, ex. 14 tot, pe caiet .

la engleza, TOTI  au avut temele facute, e o performanta, a ramas impresionata d-na profesoara, au avut caietele in regula, trebuie sa vorbiti cu ei insa la capitolul ascultare, fiindca nu o asculta toti pe d-na profesoara, unul a refuzat sa scrie ce i-a spus d-na-era vorba de 1 rand,  altul danseaza cand pune cdul de engleza, ii instiga si pe ceilalti, aceeasi elevi care fac rumoare si in ora de ed. fizica sau religie, sau la orele mele, nu dau nume, insa sunt la un pas atat de mic de note scazute la purtare....din clasa I....DISCUTATI CU EI despre ASCULTARE.
.
2 iunie: mate: pagina pagina 131 si 132 din manual, de rezolvat pe manual.
lb. română: de alcatuit 3 propozitii in care sa existe cuvântul "copiii"
Rolurile pentru serbare - insistati sa se invete bine, cu gesturi.
Mâine vor primi un Caiet numit "Jurnalul meu!"Il vor completa de maine pana in septembrie cu ceea ce ii impresioneaza pe ei,  cu ce gandesc, lasati-i sa scrie orice le trece prin cap, sa deseneze ceea ce considera ei, e AL LOR. Vreau sa ii invat sa se exprime, fara niciun fel de inhibiții din partea adultilor de genul "nu trebuie sa scrii asta", sau "nu ai desenat frumos"" sa rupem foaia asta", lasati-le intimitate, fiti extrem de discreti cu acest caiet (de biologie ).

1 iunie : NU AU TEME PENTRU ACASĂ
Trebuie sa pregateasca acel caiet la engleză, pentru vineri.
 
31 mai 2011:
 lb. română-de scris alfabetul mic si mare pe caietele mici, cu urmarirea aspectului caligrafic, mai ales pentru cei care au inceput pe caietele tip II.
matematica: au dat testarea sumativa semestriala astazi, nu au nimic de scris, mai ales ca maine este ziua copiilor, 1 iunie.
Daca ploua si nu putem desena afara pe asfalt o sa facem acest lucru in urmatoara zi insorita si maine vom avea activitati in clasa, pentru Ziua Copilului.

30 mai 2011: română-de scris alfabetul mic si alfabetul mare de mână, cu rand liber intre ele, alineat, de cate 2 ori-pe caietul mic. De invatat alfabetul limbii române, il vor avea ca test.
Mâine nu fac sportul, facem repetitie pentru serbare, dansuri .

27 mai 2011: mate: pagina 89, problemele 18,19,20, si pagina 90, ex. 25,26
cine prezinta toate problemele din gazetele matematice pana la sfarsitul semestrului, rezolvate corect, primeste un calificativ f.b. in catalog.

AZI au primit rolurile pentru serbare - se vor face repetitii incepand de luni, va rog sa invete rolurile in week-end, sa avem ce repeta. Costumatiile sunt conform fiecarui rol primit (personaj). Serbarea se va tine, in principiu, intre 10 si 17 mai, intr-una din zile.COSTUMELE DE DANSURI POPULARE VOR FI CAMASI/BLUZE ALBE/, FUSTE  SI PANTALONI NEGRI SI BRÂU TRICOLOR, PANTOFI NEGRI.

CAIETUL DE ENGLEZA:
-Va fi verificat si notat pe 3 iunie de d-na profesoara. Pana acum trebuie sa cuprinda urmatoarele:
prima pagina nescrisa, incepand cu a doua pagina, data: 27 mai 2011, titlu: Temă, rand liber, 3 randuri cu literele k, K, alternativ, 1 rand pauză, 3 randuri cu literele x,X, alternativ, 1 rand pauza, 3 randuri cu literele z,Z alternativ, apoi, rand liber,
cerc colorat cu rosu si cuvantul "red" pe 3 randuri exersat;

la fel pentru cuvantul "green", blue", "pink"
rand liber 2 randuri cu literele w, W, apoi un rand cu cuvantul "white",
 rand liber,
 2 randuri cu y,Y, 2 randuri cu cuvantul  yellow,
 rand liber, 2 randuri q,Q,  cuvantul " queen"=regină

1 rand cu acest cuvant, queen;
cuvantul "black"=negru
un rand cu cuv. black
rand liber, 1 rand cuv. "gray", 1 rand liber
 1 rand cu cuv. "grey", subliniate vocalele a de la gray si e de la  grey(se scriu in 2 feluri si inseamna gri, acelasi lucru)
apoi rand liber
2 randuri  cu cuv "purple"
rand liber
2 randuri "brown"
rand liber
2 randuri cuv. "orange"
SPOR!

26 mai 2011:

mate: ex. 14,15,17, pagina 89 culegere
româna: lectiile cu literele w,q,y din "Abecedar" si "Sa citim cu Ana"-de citit f. bine
de scris ex. 3/pag 43 din "Sa citim cu Ana".
Daca apar reactii adverse ca cele descrise in prospectul din cutia PRIORIX, la copiii vaccinati azi , consultati urgent medicul.

25 mai 2011:
matematica
ex 11(daca nu l-a scris odata cu colegii in clasa), 12, 13, pagina 119 din manual;
lb. română:de citit lectia cu litere noi: "w,y,q" de 5 ori, de scris pagina din caietul mic inceputa in clasa, propozitiile de la ex 1 din lectie , dupa cum le-am format in clasa, si textul lectiei -AM NUMIT in clasa ELEVII CARE VOR INCEPE SA SCRIE PE CAIET DE SCRIERE TIP II - DUPA PREDAREA  LECTIEI "ALFABETUL LIMBII ROMÂNE" .Verificati rezervele de pix special, fiindca nu au la ei. Pe 1 iunie au nevoie de creta colorata in ghiozdan.
CUNOASTERE:
de invatat poezia din manual "Lauda padurii"

marti, 24 mai 2011:
matematica: pagina 118 din manual, va fi reluata si in clasa maine, trebuie sa stie toti zilele saptamanii si lunile anului, corespunzatoare fiecarui anotimp in parte.
lb romana:de citit suplimentar
de scris 7 propozitii in care sa se regaseasca zilele saptamanii.
Reamintiti-le regulile clasei : - nu se alearga decat in sala de sport, la comanda profesorului;- nu se joaca la toaleta si nu se imprastie apa pe pereti sau pe jos, nu se mananca fara servetel dedesubt, fie de hartie, fie prosopel mic,nu beau apa unii de la altii, sticla este a fiecaruia dintre ei.
Imbracati-i cu tricouri albe sau camasi albe cu maneca  scurta-nimic pe dedesubt, vesta (uneori o scoatem si pe ea), si pantaloni de scoala subtiri, pantof negru/bleumarin- este fff cald in clasa. Apa e indispensabila.

joi, 19 mai 2010:
matematica: masurarea timpului, de desenat un ceas, care sa indice ora la care se intra la cursuri-8 fix
lb. romana- de citit lectia x,X
de scris cuvintele despartite in silabe din ex. 2 lectia x,X din "Sa citim cu Ana", si sa formeze propozitii cu ele, pe rand.
Mâine, vineri, 20 mai,  voi participa la o conferinta si orele la clasa noastra vor fi tinute, pe rand, de catre colege de-ale mele.

miercuri,18 mai 2011

matematica: masurarea masei, pag 72 caiet special

română: sunetele "cs" și "gz" redate prin literele "x,X"

scriere: cuvintele gresite din dictare de 5 ori fiecare, pagina din caietul special cu "x", pe caietul mic coloana de cuvinte si textul lectiei.sa aiba la ei Sa citim cu Ana si culegerea, zilnic.

cunoastere: cum protejeaza copiii mediul inconjurator- ce trebuie si ce nu trebuie sa facem pt protejarea madiului in care traim.


17 mai 2011, marti: de transcris textul lectiei "k,K" pe unul din caietele mici, unul din caiete e la mine, au dat dictare azi. Lectia a iesit grozav la inspectie, toata scoala a auzit si ne-a felicitat, am luat fb pe linie, si copiii si eu , la toate punctele de evaluare, care au fost in total 6.

16 mai, luni:

lb română: de scris cuvintele din coloana lectiei "k,K", despartite in silabe si sa compuna propozitii frumoase cu ele.De citit lectia fff bine.Sa termine pagina din caietul mare sau mic inceputa in clasa.

Maine se intra la 7,30, se iese normal.Se fac ed. plastica si lb. română.


13mai, vineri:

Matematica: pagina 88 din culegere

Educatie plastica: sa termine desenele prin care dirijeaza o pata de culoare in directii diferite, prin suflare cu paiul.

Engleza:
Dialoguri:
-How are you? Ce mai faci?
-I`m fine , thank you! Bine,multumesc.

-How old are you? Câti ani ai?
-I'm seven.Am sapte ani.   sau  - I'm seven years old.

12 mai 2011: matematica ex. de jos din caietul special de la lectia capacitatea vaselor.
lb. romana: ex 1 si 2 din abecedar de la lectia "Vara" si fisa de lucru de terminat. Evaluarea de semnat si de adus  maine la scoala.
Saptamana viitoare se intra iar in inspectie inca o ora, se pare ca marti, maine se stabileste la ce ora anume, (e posibil sa se faca, special pentru inspectie, si o modificare provizorie de orar). Multumesc parintilor care au fost receptivi si au adus cateva flori, azi, a fost impresionata d-na inspector, nu se astepta, si i-a placut si desfasurarea lectiei. Multumesc D-nei Dumitru  pentru ciresele decupate si colorate, au fost material grozav.


11 mai 2011:
 matematica: de terminat pagina din caietul special inceputa in clasa
lb romana: am dat testarea, nu au tema.
scriere: de alcatuit propozitii cu toate cuvintele din "Sa citim cu Ana", de la lectia "Ghi"
MÂINE AVEM INSPECȚIE, daca vor fi cuminti, va fi bine. Vom vorbi mult despre vara, ca anotimp.Important: cine are un nai sau fluier din lemn, de jucarie, orice instrument de suflat- il poate aduce la scoala maine dimineata, il ia acasa dupa ore.


10  mai 2011:

 matematica: lectia capacitatea vaselor, au de desenat 3 vase dintre cele enumerate in clasa in scris, si de rezolvat  ex. 6 pag 112 manual.
abecedar: maine au evaluare -grupuri de litere
scriere, paginile din  caietul mare 88,89,90


9 mai (Ziua Europei):
lb.română: de citit ghicitorile pag 99 din abecedar, de invatat una dintre ele
lb română-scriere: de terminat pagina mare din caietul special cu "Ghi", de scris pe caietul mic ghicitorile si de desenat raspunsurile sau de scris raspunsurile.
religie: lectia "Dumnezeu rasplateste faptele bune"


6 mai 2011,vineri:
matematica
:ex 2,3 de la pagina 70 din caietul special;
engleză:desenul de la pagina 13 din Pupil`s Book, de desenat dupa cum au ascultat cd-ul in clasa
abilitati: am vorbit despre Uniunea Europeana si tarile membre, in cadrul actiunii Comenius Week, sa citeasca tarile membre de pe caietul cu foaie velina si sa stie cate sunt si ce capitala are Uniunea.

5 mai 2011:
matematica: de completat  pagina 109 din manual, cand se cere sa masurati banca sa masoare biroul sau masa unde scrie
abecedar: de citit fff bine lectia "ghi", sa citeasca suplimentar o poveste
scriere: ex. 1 pagina 137 culegere, cine a gresit cuvinte in dictare  le transcrie corect de 5 ori, cine are peste 3-4 greseli transcrie corect intreaga dictare.

4 mai 2011:
 matematica
: de construit un desen din imaginatie format numai din figurile geometrice invatate in lectie: triunghi, patrat, dreptunghi, cerc-colorat, pe caietul mic.
abecedar: de citit lectia "ghi" mic de tipar minim de 5 ori, cei care au luat azi insuficient la abecedar sa invete poezia "Bondarul lenes" pentru maine, ii ascult din nou, isi vor repara calificativul sau vor lua altul la fel.
scriere: coloana si textul lectiei de zi, de transcris caligrafic pe caietul mic.
cunoastere: "Ce se intampla intr-o zi"-sa stie sa comenteze imaginile din lectie si sa retina proverbul si sa stie sa il explice-"Cine se scoala de dimineata departe ajunge".

3 mai 2011:
 matematica:pagina 69 din caietul special/mare, de invatat lectia figuri plane-elevii cu rezultate sub foarte bine la ultima evaluare -29 aprilie-trebuie sa pregateasca un caiet cu munca suplimentara, cu ex. si probleme lucrate acasa, din orice culegere, in timpul liber, zilnic, si mi-l vor prezenta in 2-3 saptamani.
abecedar: de invatat poezia "Bondarul lenes"
scriere: de terminat transcrierea poeziei, cu respectarea scrierii caligrafice si corecte a versurilor.

2 mai 2011:
-scriere: trei propozitii frumoase cu trei cuvinte alese de ei dintre cele scrise in clasa.
-azi s-a tinut concursul Eurojunior/semestrul II. Proba de baraj a fost scrierea/transcrierea unei strofe dintr-o poezie preferata.

29 aprilie, vineri:
matematica-paginile 60 si 62 din caietul special de matematica.

28 aprilie 2001, joi:
matematica, pagina 89 din caietul special, maine este o evaluare la matematica.
-abecedar: lectia "Ghe " mare de tipar
scriere: pagina din caietul mare tip, de transcris cuvintele si textul lectiei pe caietele mici;

27 aprilie 2011, miercuri
mate: de compus două probleme cu operatiile date in caietul mic,
abecedar: de citit lectia
scriere: de scris 10 cuvinte ce contin grupul de litere "ghe"
cunoastere: lectia "Cum mancam"
-maine e consiliu profesoral, se iese la 11, 30


      Aici ne vedeți la ora de abilități, una dintre preferatele noastre:  https://picasaweb.google.com/102963327932165662355/08042011PasteleSeApropieInimileTrebuieSaSeInmoaieRautateaSaPaleasca#

 
 
 
WebRep
Overall rating
 
WebRep
Overall rating
 
WebRep
Overall rating
 
WebRep
Overall rating
 
WebRep
Overall rating
 

Postare fără titlu

postat 15 mai 2011, 05:01 de Ana Moraru

Anul 2011 este decretat Anul International al Padurii, cine poate veni cu idei despre posibile evenimente legate de acest subiect sa ma contacteze pe e-mail. 

In viitorul apropiat vom colabora activ cu D-na Prof. Lucretia Baluta, expert UNESCO, si
ONG Ecomondia.

 
WebRep
Overall rating
 

Postare fără titlu

postat 15 mai 2011, 04:57 de Ana Moraru

6 mai 2011, elevii vor participa la ora 11- la Atelierul "Workshop students - Comenius in European Union Member", pentru a celebra Saptamana Comenius-2-9 mai 2011- Comenius Week 2011. Pentru prima data se organizeaza in scoala noastra un astfel de eveniment , ocazie cu care elevii vor veni in contact cu informatii despre marea familie a scolilor europene reunite prin programul Comenius, informatii despre tarile membre ale uniunii Europene. Workshopul este tinut de Inst. Ramona Dima.
WebRep
Overall rating
 

postat 1 apr. 2011, 12:43 de Ana Moraru


Ziua Pământului, vineri, 22 aprilie 2011

postat 1 apr. 2011, 12:36 de Ana Moraru

Intrucat suntem in vacanta pe 22 aprilie, fiecare va sarbatori cum considera de cuviinta aceasta zi, e chiar Vinerea Mare dinaintea Sf. Pasti, macar o rugaciune pentru omenire, in general, cred ca putem face, impreuna cu copiii nostri.Paste fericit, cu liniste si bucurie in suflete va doresc!

Edu Cunoasterea Mediului

postat 1 apr. 2011, 10:28 de Ana Moraru

CD-urile si revistele  vin numai la achitarea integrala in momentul predarii lor de catre reprezentantul editurii. Banii trebuie strânși anticipat. Materiale sunt educative, de genul Edu-limba română, si sunt folositoare  în tot ciclul primar.

Excursie

postat 1 apr. 2011, 10:24 de Ana Moraru

Pe 10 iunie 2011 organizăm excursia la atelierele de olărit din Argeș. Amanunte  in luna mai. Doritorii să mă contacteze!

Despre educatie, carti

postat 13 oct. 2009, 00:54 de Ana Moraru

Eminescu: "Copiii români sunt incarcati cu materii atat de multe si atat de diverse, incat nici profesorii, nici şcolarii nu se pot orienta in capetele lor. Acesti copii nu învata nimic, pentru ca memoria nu pastreaza nimic nepriceput, nerumegat, unde interesul viu si judecata copilului n-au jucat nici un rol. Singurul efect al încarcarii memoriei cu lucruri pe care nu le poate mistui e sila şi scarba copilului de carte. La acest rezultat au ajuns aproape toate scoalele la noi. Vezi tineri care au învațat latineste, greceste, istoria universala, logica şi psihologie, stiinte naturale, geografie în toate clasele, drept administrativ, economie politica, au trecut bacalaureatul şi… cu toate astea, nu stiu a scrie o fraza corecta, iar a doua zi dupa ce au parasit scoala au uitat tot…"
Spre Eminescu – răspuns la ameninţările prezentului şi la provocările viitorului, Editura Cartea Universitară, Bucureşti, 2005

O carte e ca o gradina pe care o duci in buzunar . (proverb arab)

O carte aleasa e un bun prieten. (proverb romanesc)

E mai bine sa stai descult decat fara carte (proverb islandez)

E carte face cat un lingou de aur. (proverb chinezesc)Subiecte Concursul Cangurasul Matematician an scolar 2009-2010

postat 13 oct. 2009, 00:53 de Ana Moraru

Aici gasiti subiectele de la concursul de matematica de anul trecut , la clasa intai, copiati linkul:

http://www.cangurul.ro/Cangurul%20matematic/subiecte2010/subiecte%20canguras%20cls%20I_2010.pdf

Anul acesta se vor face inscrierile pana pe 22 aprilie, pe 20 mai se va sustine concursul Povestile Cangurului.
Când se va anunta concursul oficial, la matematica si limba si literatura română, în scoala, va voi da amanunte, informatiile de aici le-am luat de pe siteul organizatorilor concursului.

Fișa nr. 1 și 2 - lb. engleză (material didactic)

postat 13 oct. 2009, 00:52 de Ana Moraru

POEMS (Poezii) -material didactic nr. 1

Snowman (Omul de Zăpadă)

Snowman, snowman,

How do you feel?

I`m feel fine,

With kids like you!

Little mouse

Little mouse, little mouse,

Where is your little house?

Here is the door?

Under the floor?

Limba Engleză - material didactic nr. 2

Culorile

Culoarea

Engleză

Română


Black

Negru


White

Alb


Gray

Gri


Blue

Albastru


Yellow

Galben


Red

Roşu


Purple

Purpuriu / Mov


Green

Verde


Orange

Portocaliu


Brown

Maroniu


Pink

Roz


Cream

Crem


Light Blue

Albastru deschis


Dark Blue

Albastru închisNumerele de la 0 la 12

0 Zero Zero


1 One Unu


2 Two Doi


3 Three Trei


4 Four Patru


5 Five Cinci


6 Six Şase


7 Seven Şapte


8 Eight Opt


9 Nine Nouă


10 Ten Zece


11 Eleven Unsprezece


12 Twelve Doisprezece

NEW WORDS (cuvinte noi):


Where is...? = Unde este...?

where - unde

here is - iată

under – subruler-linie,riglă

sharpener-ascuțitoare

rubber-guma de sters/radiera

pencil-creion

pen-stilou

pencil-case sau pencil-box=penar

box-cutie

door-ușă

window-fereastră

floor-podeaDIALOGUES (dialoguri):


1) -What`s your name?(Care e numele tău?)

-My name`s Tom. (Numele meu e Tom.)

sau

-What is your name?

-My name is Tom.(Numele meu e Tom.)


2)-Who are you? (Cine ești tu?)

-I am Tom. sau -I`m Tom.(Sunt Tom.)


3)What are you? (Ce ești tu?)

-I`m a girl.(Sunt o fată.)

-I`m a boy. (Sunt un băiat.)

-I`m a pupil. (Sunt un elev/ă).

-I`m a student. (Sunt un elev/ă.)


4) this = acesta, aceasta

-What is this? (Ce este acesta?)

-This is a ruler. (Aceasta e o linie.)

Atenție la pronunția lui “th”!

1-9 of 9