Atletisme

XVI CROSS "EMILIO DE LA CÁMARA"

Ja hi tornam a ser! nou curs de l'Escola d'Atletisme i primer cross de la temporada. De nou hem pres part en el clàssic Cross "Emilio de la Cámara" organitzat de forma fantàstica pel CA Fidipides.

Els atletes sollerics presents a la prova pogueren encetar la temporada de cross amb una fantàstica experiència. A destacar la participació dels germans Torrens en categoria Juvenil.

Participaren: Loan Bernasdeau, Manel Ramis, Javier Martínez, Joan Seguí, Miquel Sampol, Pere Pérez, Marta Seguí, Bernat Moragues, Domingo Moragues, Xisco Rosselló, Xavier Rosselló, Sergi Vicente, Xisca Castanyer, Toni Castanyer, Rafel Torrens, Joan Torrens, Andreu Bernat, Miquel Bernat.

FI DE CURS DE L'ESCOLA D'ATLETISME 2013-14

Els nins i nines de l'Escola d'Atletisme es despediren aquest dijous amb una gran festa organitzada pels seus monitors. Han estat 9 mesos molt complets on han pogut jugar, còrrer i sobretot aprendre. 

Ens tornam a veure al setembre!!


XV CROSS "EMILIO DE LA CÁMARA"

Primera sortida de l'Escola d'Atletisme per participar en el XV Cross "Emilio de la Cámara" disputat a la urbanització Nova Cabana de Marratxí.

           


Els atletes del Cercle Solleric participaren en la primera prova del calendari d'hivern de la Federació amb molta d'il·lusió i resultats esperançadors:

Iniciació -Masculí
1- Pau Mestre
10- Xavier Rosselló
12- Javier Martínez
16- Miquel Muñoz
21- Pere Pérez
22- Jaume Crespí
27- Joan Brugos
34- Joan Seguí
Iniciació -Femení
7- Teresa Brugos
17- Neus Marquès
Benjamí Masculí
28- Marc Martín
30- Loan Bernasdeau
Aleví Masculí
47- Toni Martín
50- Xavier Rosselló
62- Dani Heredia
63- Pere Marroig
Aleví Femení
19- Maria del Mar Crespí
21- Sara Sánchez
33- Marina Mestre
41- Mariona Vicens
45- Marta Soler
Infantil Masculí
7- Joan Vicens
22- Jordi Fernández
Infantil Femení
18- Emma Amengual
39- Elisa Barceló
40- Abril Garcia
Cadet Femení
17- Catalina Barceló
20- Clàudia Estarellas
Cadet Masculí
19- Sergi Vicente
Juvenil Masculí
14- Miquel A. Hernández
17- Pau Morey
29- Bartomeu Grauches
Junior Masculí
9- Guillem Socias
10- Miquel Bernal
Veterans M50
4- Francesc Fiol
Veterans
9- Daniel Pastor
13- Joan Jaume Marquès
21- Felip Morell
29- Quico Rosselló


La propera competició serà el diumenge 15 de desembre a Manacor.


L'ESCOLA D'ATLETISME ES POSA EN MARXA

Tot a punt per  a una nova temporada de l'Escola d'atletisme del Cercle Solleric, i enguany amb més nins que mai!.

Gairebé 70 nins i joves  d'entre 5 i 16 anys participaran en les activitats setmanals.
  • G1 (5-6 anys)
  • G2 (7-10 anys) – (2 grups,  un (G2A) dilluns i dimecres i l'altre (G2B) el dimarts i dijous . De 17:30 a 18:30)
  • G3 (11-16 anys)

 
Dilluns Dimarts DimecresDijous 
 17:30 - 18:30 G2A G1A/G2B/G3 G2A G1A/G2B/G3


Monitors: 
 • Laura Oliver i Cristina Rios (G1)
 • Xisco Fiol i Felip Morell (G2)
 • Joan J. Marquès (G3)ESCOLA D'ATLETISME DEL CERCLE SOLLERIC CURS 2013/14
 
Inscripcions obertes desde dimarts 10 de setembre 2013 (Poliesportiu Son Angelats).
- Per a infants de 5 a 16 anys.
- Organizada en nivells segons l'edat. Grups:
  • G1 (5-6 anys) – max. 15 alumnes (2 grups dimarts i dijous, el primer (G1A)de 17:30-18:30 i el segon (G1B) 18:30-19:30)
  • G2 (7-10 anys) – max 15 alumnes (2 grups,  un (G2A) dilluns i dimecres i l'altre (G2B) el dimarts i dijous . De 17:30 a 18:30)
  • G3 (11-16 anys) – max 10 alumnes (Dimarts i dijous de 17:30-18:30)
 
Dilluns Dimarts DimecresDijous 
 17:30 - 18:30 G2A G1A/G2B/G3 G2A G1A/G2B/G3
 18:30 - 19:30 - G1B - G1B

- Durant el primer dia d'inscripció (dia 10) els alumnes dels curs anterior tendran preferència. La resta de dies la inscripció es farà segons l'ordre d'arribada.
- Aprenentatge dels fonaments bàsics de l'esport i desenvolupament de les capacitats físiques a través del joc i de carreres.
- Inici de curs dia 1 d'octubre. Les classes tendran lloc al Camp Infante Lois (Port de Sóller), apart de les activitats, diades i competicions que es programin a altres llocs al llarg de l'any. La finalització està prevista el mes de maig de 2014.
 
- Monitors: Joan-Jaume Marquès, Laura Oliver, Xisco Fiol  i Felip Morell.
 
 
- PREU DEL CURS: 150 €
- INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS:
Oficina d'Esports de l'Ajuntament de Sóller. Poliesportiu Son Angelats.
Tlf. 971634250. correu: esports@a-soller.es
 
 
                                                                         CLAUSURA DE L'ESCOLA D'ATLETISME DEL CERCLE SOLLERIC 2012-13

L'Escola d'Atletisme tanca una nova temporada (i ja en van cinc) amb gran èxit de participació en totes les seves categories. Un total de 54 nins i joves han gaudit de les activitats organitzades pels monitors de l'Escola. BONA ACTUACIÓ DELS CADETS AL CAMPIONAT DE BALEARS DE PISTA

Aquest diumenge 12 dos atletes del Circulo Sollerense participaren en el Campionat de Balears d'Atletisme 2013 en les categories Juvenil celebrat en les magnífiques pistes de Magaluf.

Miquel A. Hernánez (recent subcampió de Mallorca) va còrrer en la prova de 3.000m aturant el crono en uns magnífics 10m 48s, rebaixant prop de 13 segons la seva millor marca en la distància. Una millora que demostra que és un atleta a seguir en els pròxims anys.

Pau Morey per la seva part va participar en la prova de 800m, on tambe és subcampió de Mallorca. La carrera va estar marcada per un gran nivell i el fort ritme de sortida va condicionar la progressió den Pau. Així i tot va aconseguir apropar-se a la seva millor marca amb  2m 36s. Cal destacar que els 800m és una de les modalitats més exigents del mig fons i en Pau encara li queda molt camí.DOS SUBCAMPIONATS DE MALLORCA CADET PER ALS ATLETES DEL CERCLE SOLLERIC

Aquest diumenge 28 es va celebrar a les Pistes del Princeps d'Espanya el Campionat de Mallorca Cadet amb participació de tres atletes de l'Escola d'Atletisme del Cercle Solleric: Pau Morey, Miquel A. Hernández i Miquel Bernat.

Pau Morey participà a la prova de 800m, completant el recorregut amb 2m35s i assolint el subcampionat de Mallorca. És un gran resultat tenint en compte que és el primer cop que competia en aquesta distància i mostra un atleta de futur en les proves de mig fons.

Miquel A. Hernández i Miquel Bernat participaren en la prova de 3.000m llisos. També era la seva primera experiència en la pista i els hi va costar un poc adaptar-se als ritmes i a la competició. Tot i així l'èxit fou molt remarcable, amb una quarta posició per a Miquel Bernat (12m23s) i un excel·lent segon lloc per a Miquel A. Hernández (11m:01s) que es proclamà subcampió de Mallorca de la distància.

En definitiva, una primera presa de contacte amb la pista de tartan que va ser molt positiva.CONTROL DE PISTA I CROSS "SON FERRER"

Cap de setmana ple d'activitats per a la Secció d'Atletisme. El dissabte els infantils i cadets participaren per primera vegada en un control de pista federat en les instal·lacions del Poliesportiu Princeps d'Espanya a Palma.

Participaren en les proves de 500m Joan Marquès, Andreu Bernat i Esperança Sellés. En la prova de 1000m llisos hi participaren Miquel Bernat, Miquel Hernández i Pau Morey. Per a tots ells fou la primera experiència en la pista d'atletisme i una bona ocasió per seguir aprenent.


El diumenge fou el moment de cross. A Son Ferrer (Calvià), l'Escola d'Atletisme hi fou present en les categories d'Iniciació, Benjamí i Aleví. En un circuit molt ràpid i amb varis canvis de ritme, els atletes Marta Seguí, Marc Martín, Pere Peres, Xisco Rosselló, Xavier Rosselló, Toni Martín, Agustín Risco, Jack Badham, Violeta Coll, Àgueda Munar i Maria del Mar Crespí donaren el millor de sí mateixos.

 

I dels mes grans, cal destacar les carreres dels cadets masculins Joan Torrens, Jaume Gelabert i Rafel Torrens que demostren un gran nivell competint en les primers llocs de la classificació. També hi participaren Andreu Bernat, Maria Gabriela Méndez, Carla Fons, Miquel Cocoví i Ramón Perelló.

 


En la categoria Juvenil, els atletes Miquel Bernat, Miquel Hernández i Pau Morey realitzaren una carrera de menys a més acabant amb molt bones sensacions. I en veterans, l'incombustible Francesc Fiol tornà a pujar al podi de la seva categoria (tercera posició) i ens està acostumbrant a les seves grans actuacions. Pep Jansà i Joan Jaume Marquès també hi prengueren part.


L'activitat no s'atura i aquest diumenge torna a haver-hi cros, aquesta vegada a la Porciúncula (Palma) i de nou amb participació de la Secció d'Atletisme.CROSS POPULAR "PLATJA DE CALA AGULLA"

El passat diumenge 16 de desembre la Secció d'Atletisme participà en la vuitena edició del Cross "Platja de Cala Agulla" a Capdepera. Fins a 21 membres de la Secció estaren a la sortida de les seves respectives proves i s'esforçaren per completar l'exigent recorregut del Cross, que discorria molt a prop de la platja de Cala Agulla.

   

Hi participaren: 
Iniciació: Marta Seguí, Marc Martín i Xisco Rosselló; Benjamí: Agustin Risco, Toni Martin, Loan Bernasdeau i Xavier Rosselló; Aleví: Maria del Mar Crespí i Sara Sánchez; Infantil: Andreu Bernat i Emma Amengual; Cadet: Joan Torrens, Rafel Torrens, Miquel Cocoví, Ramón Perelló; Juvenils: Miquel Hernández, Miquel Bernat, Joan Cocoví i Pau Morey; Veterans: Daniel Pastor, Joan Jaume Marquès, Xisco Fiol; Sènior: Felip Morell. També hi participà Quico Rosselló en la categoria Popular.

Classificacions VIII Cross Platja de Cala Agulla

Una nova experiència per anar aprenent a desenvolupar-se en la competició i poder veure els avanços dels membres de l'Escola d'Atletisme. A destacar la gran carrera dels germans Joan i Rafel Torrens, que tot i no preparar-se específicament per a la competició dels crossos demostren tenir un gran nivell per estar als llocs més capdavanters.

La propera sortida de la Secció d'Atletisme serà el diumenge 29 al Cross Popular de la UIB, a PalmaELS ATLETES DEL CERCLE SOLLERIC PARTICIPEN AL XIV CROSS "EMILIO DE LA CÁMARA"

La Secció d'Atletisme fou present a la catorcena edició del Cross "Emilio de la Cámara" disputat al Parc de la Ribera de s'Arenal i organitzat pel Club de Atletismo Fidipides.

        

Els nins i nines de l'Escola d'Atletisme foren els primers en participar en les seves proves. En categoria Aleví disputaren la cursa Sara Sánchez, Esperança Arbona, Cristina Jiménez, Lara Templeton, Violeta Coll, Maria del Mar Crespí, Domingo Moragues i Raúl Gutierrez. En categoria Benjamí els participants foren Ariadna Fernández, Clara López, Xavier Rosselló, Felip Marquès i Toni Martin. Els més petits del club, Marta Seguí, Pere Pérez, Marc Martín i Xisco Rosselló ho feren en la categoria d'Iniciació.

Gran estrena de l'Escola en el primer cross de la temporada on els nins disfrutaren d'un matí de carreres i diversió.

Pels que fa als mes grans, hi va haver representació del Cercle Solleric en gairebé totes les categories, destacant la participació dels més joves en les carreres de Cadets, Júniors i Juvenils, sobretot la de Joan i Rafel Torrens que entraren en la cuarta i onzena posició respectivament. Participaren Carla Fons, Maria Gabriela Méndez, Andreu Bernat, Miquel Bernat, Miquel Hernández, Pau Morey i Antoni Josep Far.
 

En veterans a destacar el retorn desprès de molts d'anys de Joan Far, veterà corredor del Círculo, i a Xisco Fiol. Per ells no pasen els anys. Un antic membre del Club, Llorenç Seguí, pujà al tercer calaix de la seva categoria. 

També participaren Joan Jaume Marquès, Dani Pastor i Felip Morell.
L'ESCOLA D'ATLETISME DEL CERCLE SOLLERIC ES POSA EN MARXA

Aquest mes d'octubre s'ha iniciat l'Escola d'atletisme del Cercle Solleric. Un total de 51 nins i nines participaran durant tot el curs de les activitats de l'Escola.

                        ESCOLA D'ATLETISME DEL CERCLE SOLLERIC CURS 2012/13
 
Escola d'atletisme Círculo Sollerense 2011-12
- Inscripcions obertes desde dilluns 3 de setembre 2012.
- Per a infants de 5 a 16 anys.
- Organizada en nivells segons l'edat.
 
- Aprenentatge dels fonaments bàsics de l'esport i desenvolupament de les capacitats físiques a través del joc i de carreres.
- Inici de curs dia 2 d'octubre. Les classes tendran lloc al Camp Infante Lois (Port de Sóller), els dimarts i dijous de 17:30 a 18:30 hrs., apart de les activitats, diades i competicions que es programin a altres llocs al llarg de l'any. La finalització està prevista el mes de maig de 2013.
 
- Monitors: Joan-Jaume Marquès, Laura Oliver, Xisco Fiol  i Felip Morell.
 
 
- PREU DEL CURS: 150 €
- INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS:
Oficina d'Esports de l'Ajuntament de Sóller. C/Sa Lluna 39.
Tlf. 971634250. correu: esports@a-soller.es
 
 
                                                                        
 

 
CARLOS COLL I MAVI GARCIA, GUANYADORS DE LA XXXIII CURSA POPULAR CIUTAT DE SÓLLER 2012

El passat diumenge 19 d'agost del es va celebrar la XXXIII Cursa Popular Ciutat de Sóller, completant el tradicional itinerari (anada i tornada) entre la Plaça i el Port de Sóller.

Un dels atletes illencs en millor forma actualment, Carlos Coll González (Club Amistat-Correcaminos) va ser el guanyador absolut
amb un temps de 28'31". Segon classificat ha estat el seu company de club Daniel Espada Jiménez amb un temps de 29'40" i, completant el podi, Raúl Casado Cantarellas (CAMI) amb 30'34".

En categoria femenina la guanyadora fou Mavi Garcia Cañellas (C.A. Montuïri) amb 33'20". Segona classificada va ser Maria Ramis Esteva (Toni Peña) amb 34'00" i, en tercer lloc, Assumpció Bibiloni Pons (Puputs) amb 37'17".

El primer atleta del Cercle Solleric ha estat Josep Jansà (23è a la classificació absoluta) amb un temps final de 32'55".

Un total de 444 participants varen completar el recorregut de la Cursa. Les proves per als més petits (Mini-Cursa i Cursa d'Iniciació) han completat un any més la clàssica matinal esportiva.

(Es poden consultar les classificacions a www.elitechip.net )L'ESCOLA D'ATLETISME PARTICIPA A L'"ULTRAKIDS"

Els joves corredors del Círculo Sollerense participaren en la exitosa primera edició de la cursa de muntanya per a nins "ULTRAKIDS", que va tenir lloc al refugi de Son Amer (Lluc) el dissabte 17.


La prova, no competitiva, va fer les delícies dels sollerics que pogueren introduir-se en el món de les curses de muntanya. Aquesta vegada el resultat era el de menys i l'important era passar una bona diada fent esport i disfrutant de la muntanya.


La propera sortida del l'Escola d'Atletisme serà a finals del mes d'abril amb una nova edició de la Diada d'Atletisme a Calvià.
L'ESCOLA D'ATLETISME PARTICIPA EN LA DIADA DE L'ESPORT ESCOLAR A CALVIÀ

Els membres de l'Escola d'atletisme del Círculo Sollerense, juntament amb els companys del Club Ciclista Defensora Sollerense, varen participar el passat divendres 24 de febrer en una Diada d'Esport Escolar celebrada a les pistes municipals de Magaluf (Calvià).

Les activitats foren molt divertides i tots els sollerics disfrutaren jugant i aprenent amb els diferents jocs que havien muntat els monitors de l'Escola d'atletisme de Calvià.

Aquesta Diada es repetirà a finals del mes de març, on sens dubte tornarà a haver-hi presència dels més petits del Círculo.

                     


L'ESCOLA D'ATLETISME DEBUTA EN COMPETICIÓ FEDERADA

Les atletes del Círculo Sollerense Silvia Peñas i Clara Coll van participar el passat dissabte 3 de desembre en el 3r Control Federat. L'acte, organitzat per la Federació d'Atletisme, es va celebrar a les pistes de Magaluf.

Les dues varen participar a la prova de 1.000 metres obtenint la 9a i 10a posició respectivament i es començaren a familiaritzar amb aquest tipus de competicions. La seva participació va suposar el debut d'atletes de l'Escola d'Atletisme en proves oficials.

Enhorabona a les dues!
14 D'AGOST - XXXII CURSA POPULAR CIUTAT DE SÓLLER

El triatleta Mario Mola (ADA Calvià) ha estat el guanyador en categoria masculina de la XXXII Cursa popular de Sant Bartomeu, disputada sobre un circuit de 8'9 quilòmetres entre Sóller, el Port i Sóller. Amb un temps de 27:07 ha superat àmpliament a Miguel Ángel Fidalgo (ADA Calvià), amb un temps de 27:47, i Antoni Roldán (Atletisme Inca) amb un temps de 27:55.

En categoria femenina, la millor atleta ha estat Carolina Routier (ADA Calvià) amb un temps de 34:21. Segona ha estat Bel Duran (CA Manacor) amb un temps de 34:41. Tercera ha estat la sollerica Xisca Garau (Gymnàpolis) amb un temps de 39:31.

El quadre complet de classificacions el podeu consultar en aquest enllaç.

Per categories, els guanyadors ha estat els següents.

Categoria femenina:

Cadet: Clàudia Trias (Independent)
Júnior: Aina Contestí (ADA Calvià)
Promeses: Carolina Routier (ADA Calvià)
Èlit: Bel Duran (CA Manacor)
W-40: Britta Stemmler (Toni Peña)
W-50: Mercedes Inarejos (Siurell OC)
W-60: Antònia Ferrer (Independent)

Categoria masculina:

Cadet: Guillem Contestí (CA Manacor)
Junior: Lucas Mola (ADA Calvià)
Promeses: Mario Mola (ADA Calvià)
Èlit: Miguel Ángel Fidalgo (ADA Calvià)
M-40: Santos Martínez (Toni Peña)
M-50: Cirilo Jiménez (ADA Calvià)
M-60: Emilio De la Cámara (CA Fidípides)

També s'ha celebrat la Minicursa i la cursa d'iniciació per als més menuts. A més, enguany s'ha implantat el xip per al cronometratge de tots els participants.

Un total de 435 atletes han acabat el recorregut, la qual cosa converteix la XXXII Cursa en un èxit total tant esportiu com de participació popular.
SECCIÓ D'ATLETISME


La Secció va quedar formalment constituïda l'any 1980. Els seus integrants participen a tot tipus de competicions organitzades per la Federació d'Atletisme de les Illes Balears (FAIB):

· Curses de fons
· Curses de muntanya
· Triatlons
· Duatlons
· Curses populars

A la secció va donar les seves primeres passes l'atleta Tòfol Castanyer (Sóller, 1972), campió de la Copa del Món d'Atletisme de Muntanya l'any 2010 i subcampió el 2009. Actualment és soci d'honor de la Societat.

La Secció és responsable de l'organització de la Cursa Popular Ciutat de Sóller, que se celebra cada mes d'agost des de l'any 1980. Amb la d'enguany (2013) s'han acomplit 34 edicions i és la cursa popular més veterana de totes les que se celebren avui dia a Mallorca.
Comments