Főoldal‎ > ‎Cikkek‎ > ‎A szexepil lényege‎ > ‎

A molett nők kívánatosak


A férfiak, sok nő tévképzetei ellenére, kedvelik a teltebb alakot


Most érkeztünk el a testsúly kérdéséhez, legtöbb nő mumusához. Kövérségi fóbiájuk van s azt hiszik, hogy már egy csekély súlyfelesleg is megfosztja őket vonzerejüktől. Ismételt kutatások azt mutatják, hogy az amerikai nők legalább háromnegyede úgy érzi, hogy túlságosan kövér, még ha normális is a testsúlya. A kövérségtől való félelem behatolt az általános iskolákba is.

Ismerek egy nőt, aki ötéves gyerekét fogyókúrára fogta, hogy beleférjen farmerjébe. Egy harmadikos lány ellenszenvesnek találta új tanárát, mert a tanárnő elhízott volt. Egy újonnan lefolytatott kutatás felfedte, hogy a negyedikes lányok 70 százaléka fogyókúrázik!
A főiskolás lányok rosszul értelmezik, hogy a férfiak milyen alakot szeretnek. Egy vizsgálat férfiakat és nőket is megkérdezett az ideális testtípusról, és afelől is érdeklődött, hogy ők maguk hogyan viszonyulnak az ideálisnak tekintett nőhöz. Ismételten világossá vált, hogy a fiatal nők túlértékelik saját testsúlyukat. Szerintük a férfiak a soványabb alakot kedvelik.

A férfiak viszont arról számoltak be, hogy a gömbölydedség vonzza inkább őket!
Némelyeknek a manökenek az ideáljai, a légiesen karcsúak másoknak, de a termetes nők vannak Amerikában elsöprő többségben. A ruházati ipar becslése szerint a teljes női népesség egyharmada - 25 millió nő - 16-os vagy nagyobb méretet hord, és egy „A molett NŐ" elnevezésű, a „nagy és gyönyörű" nőkről gondoskodó csomagküldő szolgálat szerint, ha az előbbiekhez hozzáadjuk a 14-es méretű ruhát viselőket is, a szám 30 millióra vagy még többre rúg.
A teltebb testsúly húzza meg a lélekharangot a szexepil fölött? Nem, ha a nőnek nincs 25 kilónál több súlyfeleslege.
(A megkérdezett férfiak, négy kivételével kijelentették, hogy a 25 vagy még több kilós súlyfelesleg taszító. Később többet erről.)

Mi a helyzet azzal a nővel, aki csak kissé túlsúlyos, mondjuk 5-10 kg többlete van? A megkérdezett férfiak egyharmada őket „meglehetősen vonzónak" tartja és több, mint egyharmaduk (31 fő) szerint a túlsúly „nem fontos". Csak tizenötöket taszítja e súlyfelesleg.Újrafogalmaztam a kérdést és úgy tettem fel a férfiaknak, hogy mit szólnak a telt domborulattal ellátott nőkhöz, akik „nem túlsúlyosak, de van mit fogni rajtuk. Viselhet 12-16-os ruhát." A férfiak többsége még lelkesebb volt, „különösen vonzónak" tartja az ilyen nőket és több, mint felük „meglehetősen vonzónak" látja őket.
Egy napon egy könyvesboltban kószáltam, egy számomra fontos férfival. Megálltunk, hogy átlapozzunk egy naptárat, amely provokatív pózokban, mély kivágású és mindent látni engedő semmi kis öltözékekben terpeszkedő nőket mutatott. Don gyors pillantást vetett a képekre, ellökte a naptárt, majd így fordult hozzám.
„Ezek a nők nem vonzóak szexuálisan. Legalábbis számomra."
„Nem?" - kérdeztem megdöbbenve, örömmel.
„Nem," mondta csaknem dühösen. „Nem, túlságosan aszottak, csupa csont és bőr mindegyik. Hú, én azt akarom, hogy valamit fogni lehessen egy nőn."

Önelégülten somolyogtam, ahogy kiléptünk a könyvesboltból, mert én 12-es méretű ruhát hordtam, s alakom leginkább „gömbölyűnek" volt nevezhető. Teltebb voltam, mint a naptárban szereplő modellek, teltebb, mint Joan Collins és a férfiak mégis vonzódtak hozzám!
De mi történik azokkal a nőkkel, akik valóban nagyobbak, akik 20-25 kilónál többet nyomnak, mint amit a súlytáblázatok tanácsolnak? Egy kövér nő téli paplan, - mondja egy pandzsabi közmondás. Valamennyien láttunk már nagy darab nőket, akiket a nyílt utcán különleges figyelmességgel kezelt egy-egy férfi, aki nyilvánvalóan szerette és törődött vele.

A nőknek rá kell jönniük, hogy méretüktől függetlenül van egy férfi, aki akarja őket. Körülbelül egy éve egy minneapolisi tv-állomás öltözőjében voltam, egy korábbi könyvemet népszerűsítettem. Egy falka nővel találkoztam, akik extra méretű ruhákat mutattak be. Dundik, magabiztosak és boldogok voltak. Vagy negyven percig ültünk együtt és megvitattuk, milyennek tartjuk a testünket és önmagunkat.Comments