ciclemuntanya.cat

StatCounter - Free Web Tracker and Counter

Cicle de Projeccions de Muntanya del Berguedà - CquiE - CAG - CEB

Menú

Presentació

Objectius

Participants cicle 2010

Edicions anterios

Àrea de descàrregaCerca en aquesta página

Les vostres propostes

Podeu enviar les vostres propostes sobre les activitats més rellevants i actuals, que us hagin cridat l'atencció referents a alpinisme, escalada, viatges, i d'altres a: ciclemuntanya@gmail.com


La finestra

Cartell actes 27è CICLEMUNTANYA.CAT 2010

Un any més ja està a punt el 27 ciclemuntanya.cat, una setmana de projeccions, xerrades, col·loquis, exposicions i concursos amb la muntanya com a eix central.

27 CICLEMUNTANYA.cat - Del 2 al 7 de març 2010


 • Dimarts 2 - 21h Llar d'avis de Puig-reig.                            Miquel Casas - "De Montsserrat a l'Himàlaya"
 • Dimecres 3 - 21h Llar d'avis de Puig-reig.                    Josef Ajram - "L'ultraman"                        http://josefajram.com/ 
 • Dijous 4 - 21h Esgésia vella, Gironella.                                     Sheila Ferrer i Jordi Serra  - "Pel camí més llarg
 • Divendres 5 - 21h Esgésia vella, Gironella.                              Eric Villalón i Xavier Valbuena- "Pol sud sense límits"      http://www.polsudsenselimits.org/
 • Dissabte 6 - 19h Pavelló de Suecia, Berga.                           "Pelut" i Ester Ollé - "Primera proposta d'A6+"
 • Diumenge 7 - 19h Pavelló de Suecia, Berga.                        Mikel Zabalza- "Escalades al Karakorum"       

Clica aquí per ampliar informació

També pots descarregar-te el tríptic i altres documents clicant aquí

Un any més muntanya de llibres amb nosaltres

Com ja és habitual, la llibreria Muntanya de Llibres de Vic, muntarà cada dia una petita mostra de bibliografia tant de novetats editorials com bibliografia relacionada amb la projecció que es realitzi en cada moment. També participarà en le sorteig de material que es realitza durant les projeccions.En la passada edició .... 

Diumenge: Cloenda de luxe amb Sebastian Álvaro

El passat diumenge es va realitzar la cloenda del cicle d'enguany, el prestigiós documentalista i director del programa de TVE "Al filo de lo Impossible" Sebastian Álvaro, va realitzar una projecció on explicava els valors i principis que l'equip del "filo" sempre ha volgut defensar, una projecció on en més d'un moment el públic es va emocionar, al acabar els aplaudiments del les prop de 300 persones assistents es van allargar una bona estona. Actualment TVE ha prescindit del l'equip del "filo" però Sebastian ens ha pogut explicar que l'equip continuarà pel seu compte sota la seva direcció i que ja tenen tres expedicions preparades pel pròxim any.

Dissabte: Gabarrou i el Cerví

Dissabte, Patrick Gabarrou ens va explicar com de petit va descobrir la més característica i espectacular muntanya dels alps en el llibre "Cerví, cim exemplar" del famós guia Francés Gaston Rebufat. Mai s'hauria pogut imaginar que de gran esdevindria guia professional, i que realitzaria destacables primeres ascensions com per exemple la de la que va realitzar després de molts intents a la cara NW. Patrick també va passar un petit documental "tandem sky" de 13min on presentava un artilugi per poder guiar persones discapacitades en descensos d'esquí a pista. Unes 250 persones van assistir a l'acte.

Divendres: Cecilia Buil, fracàs al Pakistan

Aquest divendres Cecilia Buil va visitar Berga per presentar la seva darrera projecció, Pakistan i Alaska, alpinisme als extrems, dos llocs oposats tant en cultura com en la situació al planeta. Cecília ens va explicar el seu fracàs a la expedició al Pakistan, on no van saber trobar la paret que desitjaven escalar, i quan la van trobar els va sorprendre el mal temps. Alaska a l'altre extem del planeta prop del famós Mckinley, una avioneta els va deixar sobre un camp de neu i durant tres setmanes van estar realitzant activitats alpinístiques suportant les baixes temperatures de fins -40ºc. 

Dijous: El "Pelut i l'Ester" desborden la sala

La sala de l'església vella de Gironella es fa petita per acollir les més de 200 persones que van assistir a l'acte d'aquest passat dijous. Amb un muntatge audiovisual espectacular, i amb un bon volum de música, vam poder gaudir de unes imatges inèdites de cada llarg de la via d'artífo més difícil i precària del planeta. Per uns moments, i mitjançant la càmera instal·lada al casc del "pelut" i l'Ester, semblava que qui resolia els diferents llargs d'artificial eren els propis espectadors. Hi van haver moments memorables, com les converses amb el seu osset de peluix mentres escalaven, i un llarg amb travessia a l'esquerra, on les assegurànces es colocaven a cada pam degut a la precarietat de la roca.

Dimecres: El Lluc i la Laia explorant la Índia del Nord

El dimecres va ser el torn de Lluc Pellissa i Laia acero, dos apassionats de la muntanya i els viatges. Els més de 4 mesos que van passar a la índia del Nord, a regions com el Zanskar (Ladakh), els van permetre explorar valls desconegudes i fins hi tot realitzar tres noves ascensions a cims verges, amb la única informació del google earth. La reflexiva vida Budista de la Índia del nord va donar pas a la bulliciosa vida hinduista de la vora dels rius sagrats on va acabar el seu viatge. Tot hi jugar el Barça, el públic va superar les 100 persones.


Dimarts: Jordi Magallón, un viatge tràgic al Ladakh.

Mes de 110 Persones aficionades a la muntanya, la BTT i els viatges van assistir a la projecció d'aquest passat dimarts. Jordi Magallón va explicar tots els entrebancs en que es va trovar durant el viatge, entre els quals els va tocar la repatriació d'un català mort que també realitzava un viatge amb bicicleta. Les notícies del tràgic accident a la Índia van arrivar a Catalunya transgiversades, i per uns moments els familiars i amics, van creure que el mort era Jordi Magallón.

Dilluns: Rècord d'assistència a l'inaguració del cicle

Aquest dilluns mes de 150 persones es van aplegar a Puig-reig per assitir a la projecció "Esquí de muntanya als Alps".  La colla d'amics Bergadans, va realitzar una projecció molt divertida on el públic va poder veure el que representava una travessa d'esquí de muntanya al Alps. Han sigut més de 6 anys realitzant travesses com la famosa Chamonix Zermatt.

Sebastian Àlvaro ens visitarà diumenge 8 de Març

El director del Programa de TVE "Al filo de lo Impossible" visitarà Berga el diumenge 8 de març.

Cartell actes 26è CICLEMUNTANYA.CAT 2009

Una setmana sencera de projeccions, xerrades, col·loquis, exposicions i concursos amb la muntanya com a eix central.

26 CICLEMUNTANYA.cat - Del 2 al 8 de març 2009

 • Dilluns 2 - 21h Llar d'avis de Puig-reig.                            Joan Cunill - "Els alps amb esquís"
 • Dimarts 3 - 21h Llar d'avis de Puig-reig.                           Jordi Magallon - "Viatge amb bicicleta per Ladakh"
 • Dimecres 4 - 21h Esgésia vella, Gironella.                                Lluc Pellissa i Laia Acero - "Índia una muntanya de Xapatis"
 • Dijous 5 - 21h Esgésia vella, Gironella.                                    David Palmada "Pelut" i Ester Ollé - "Intifada, la via d'artificial mes dificil del mon"
 • Divendres 6 - 21h Teatre Municipal, Berga.                              Cecília Buil - "Pakistan i Alaska, alpinisme als extrems"
 • Dissabte 7 - 20h Teatre Municipal, Berga.                                Patrick Gabarrou - "Cerví somni d'un infant"
 • Diumenge 8 - 19h Teatre Municipal, Berga.                              Sebastián Álvaro - "Nadie nos dijo que fuera imposible"

Cliqueu aquí per ampliar informació

4rt Concurs de fotografía digital de muntanya 2009.

Si teniu fotografies de les vostres activitats de muntanya ja podeu participar al 4rt Concurs de fotografia digital de muntanya ciclemuntanya.cat 2009. 

Cliqueu aquí per veure les bases

Premis: Trofeu exclusiu de ceràmica i àlbum digital FUJIFILM per als tres primers classificats, a càrrec de Iglesias Fotògrafs.

Més informació dels premis a: www.albumdigital.cat


 Exposició

"Catalunya 14 x 8000. Les primeres ascensions catalanes als cims més alts del món"
De l’11 de març a l’1 d’abril a la Biblioteca Guillem de Berguedà de Puig-reig

UN TESTIMONI AMB IMATGES DE GRAN QUALITAT

L'exposició recorda les gestes de les ascensions a vuit mils a través de 16 plafons elaborats després d'una escrupolosa recerca i selecció fotogràfica amb l'objectiu de mostrar tant les fotos de la primera ascensió internacional com les de la de primera ascensió catalana a cada cim. Totes les fotografies van acompanyades d'un text amb les dades bàsiques de cada ascensió. El conjunt ofereix un excel·lent recorregut per la història de l'alpinisme de la segona meitat del segle XX, que està destinat tant a satisfer la curiositat del públic en general com a interessar els especialistes en el món de l’alpinisme.

Cliqueu aquí per ampliar informació

Edicións anteriors

En aquest apartat trovareu informació de les edicions del 2006, 2007 i 2008.

Resultats 3er Concurs de Fotografia

Primer Premi: Josep Companyó (Puig-reig) - Sebastien Wilmotte (Pirena a La Molina)

Segon Premi: Bernat Llobet (Puig-reig) - En formes (Mont Blanc du Tacul)

Fanny Ribera Casado (Gironella) - Desglaç (Glaciar de l'Aneto)

Àlbum de fotos participants a l'edició del 2008

Valoració 2008

En aquest 25è ciclemuntanya.cat, més de 1000 persones han assitit als actes que s'han realitzat durant 7 dies, sens dubte, és tot un èxit. Donem gàcies a tots els assistents i a totes aquelles persones que han col·laborat desinteressadament per fer possible un any més aquest ciclemuntanya.cat.                        +informació

Album de fotos 2008

Crònica d'una setmana de projeccions 

DIUMENGE: Marc Batard, una gran persona.

L'alpinista Marc Batard, ens va explicar el perquè dels seus èxits durant aquests 30 anys dedicats a la muntanya.

Actualment en Marc viu a París retirat de la muntanya, i es dedica a la pintura, però des de fa dos anys està plenament volcat a escriure una nova novela de muntanya. Aquesta primavera intentarà realitzar una nova ascenció rècord a l'Everest com la de fa 25 anys.

DISSABTE: L'increible home aranya.

Unes 300 persones van assistir a l'acte per veure les increibles aventures verticals d'Alain Robert. Ell mateix deia: "Hi ha tres opcions, pujar amunt, tornar avall, o caure, cal desestimar l'última opció" 

DIVENDRES: Kilian, tot un campió!

En Kilian Jornet va repassar la seva vida al món de la competió com a corredor de curses de muntanya, i també com a corredor d'esquí de muntanya. Entrenament, alimentació, i modalitats de curses, van ser alguns dels temes exposats.

DIJOUS: Sergi i els deserts

150 persones van assistir a la jornada d'aquest dijous passat. En Sergi ens va explicar diferents aventures en travessar els 7 deserts més representatius del món. La modestia d'en sergi i la proximitat amb el públic va ser un fet destacat a la xerrada. 

DIMECRES: Armand amb humor

Amb l'humor que el caracteritza, Armand Ballart fa un repàs exhaustiu a les parets més interessants del nostre país, les quals ha visitat durant més de 30 anys. 110 persones van assistir a l'acte.

DIMARTS: Jornada accidentada 

La jornada del passat dimarts va ser accidentada, ja que Iñaqui Cabo no va poder ser present a l'acte per motius desconeguts.
En lloc de la seva pel.lícula, un representant de Grifone va presentar un documental d'Espeleologia a la Patagònia Xilena. Tot i la "Champions", hi van assistir 70 persones.

DILLUNS: Ja ha començat el cicle

Aquest dilluns dia 3 de març ha començat el ciclemuntanya.cat. La sala d'actes de Puig-reig es va fer petita per encabir les prop de 150 persones que es va aplegar per veure la projecció  de l'Iban Bessa. Ladakh, trekking i ascensions al tíbet Indi.

Iñaqui Cabo trobat mort.

El dijous dia 6 de març vam saber la penosa notícia de la Mort d'Iñaqui Cabo.
Després de 10 dies sense saber res de l'Iñaqui, el dimecres es va trobar el seu cotxe pels voltants de Bielsa, i  dijous es va rescatar el seus cos sense vida, prop del sector de Fuenfria.
En nom del ciclemuntanya.cat lamentem la seva pèrdua.

MARC BATARD, un dels millors alpinistes mundials.

Diumenge dia 9 de març, Marc Batard, un dels millors alpinistes mundials de la dècada dels 80, ens explicarà els perquè dels seus èxits a la muntanya i les pors a admetre la seva homsexualitat.

Si voleu saber més sobre aquest gran Alpinista podeu visitar la seva web personal http://www.marcbatard.com/

ALAIN ROBERT, participarà al cicle.

L'increible "home aranya" o també anomenat "Spiderman" visitarà el cicle de muntanya el dissabte dia 8 de març .

Visiteu la seva web personal a http://www.alainrobert.com/es/

Cartellera 25è ciclemuntanya.cat (2008)

Dilluns 3 de març - Iban Bessa: Ladakh, trekking i ascensions al tíbet Indi. 

Dimarts 4 de març - Iñaki Cabo: Escalada en gel.

Dimecres 5 de març - Armand Ballart: Gran escalador català, escalades d'aventura per la península.

Dijous 6 de març - Sergi Fernandez: 7 deserts en bicicleta i en solitari.

Diviendres 7 de març - Kilian Jornet: Campió del món d'esquí de muntanya i curses de muntanya.

Dissabte 8 de març - Alain Robert: L'increible home aranya, escalada en lliure en edificis.

Diumenge 9 de març -Marc Batard: Un dels millors alpinistes mundials de la dècada dels 80.

Cliqueu aquí per ampliar informació

III Concurs de fotografía digital de muntanya 2008.

Si teniu fotografies de les vostres activitats de muntanya ja podeu participar al 3er Concurs de fotografia digital de muntanya ciclemuntanya.cat 2008. 

Premis: Trofeu exclusiu de ceràmica per als tres primers classificats, a mes el primer classificat tindrà una camera fotogràfica digital FUJIMILM FINEPIX F485 + UN KIT  COMPOST DE TARGETA 1GB i FUNDA, a càrrec de Iglesias Fotògrafs.

Cliqueu per veure les bases

 Valoració 2007

Quasi 900 persones van passar pel al 24 ciclemuntanya.cat , durant els 6 dies que va durar.

Album de fotos 2007

2on Concurs Fotogràfic, més de 80 fotografies!

Veredicte final del 2on Concurs Fotogràfic.

Descarrega't el vereticte del jurat clicant aquí

1er Premi: Gemma Espalter (Berga)

2on Premi: Dani Castellà Vancells (Berga)

3er Premi: David Garcia Gallardo (Badalona)

col·labora en el concurs:

Kurt Diemberguer, aplega més de 300 espectadors!

L'alpinista de renom internacional, aplega més de 300 persones i la sala del pavelló de Suècia de Bega es fa petita.

Diemberguer va presentar una projecció on va combinar les diapositives i les primeres filmacions efectuades per ell mateix des del cim de l'Everest. També es va fer palesa la sort que ha tingut el veterà alpinista al llag de la seva trajectòria, ens explica que potser es cosa dels esperits!. La projecció audiovisal va ser una barreja de misticisme, història i aventura.

Ester sabadell, recuperada totalment!

Dissabte 24, més de 150 persones es van aplegar a Puig-reig, per veure l'audiovisual Muntanyes del Món, d'Ester Sabadell.

Després de l'Accident de l'Illa de Guadalupe, sabadell es troba totalment recuperada. La jove alpinista catalana, acava de tornar d'una expidició del programa televisiu "Al Filo de lo Imposible" al Shisha Pagma, sense poder fer cim. "He après a no fer cim, no és cap fracàs, perquè l'objectiu de les expedicions és tornar a casa.

Sabadell també ens explica que te la sort de treballar del que més li agrada, la muntanya. Comenta també, que les activitats que realitza es poden considerar perilloses, però que en aquesta vida si vols aconseguir alguna cosa, has d'arriscar i que tan se val viure menys anys si els pots viure amb més intensitat.

Juan Martí, repassa la seva trajectòria

Joan Martí dona una lliçó d'Humilitat i humor, repassant la seva trajectòria com a alpinista i guarda del refugi Lluís Estasen del Pedraforca.

La sala del local Parroquial de Gironella, va aplegar unes 120 persones disposades a escoltar el misteriós personatge.

Prop de 250 persones els tres primers dies

Durant els tres primers dies, dimarts dimecres i dijous, han passat pel cicle prop de 250 persones. Aquestes xifres d'espectadors entre setmana fa pensar a l'organització, que el cicle es comença a consolidar.

Video Ciclemuntanya - (Produccions ELDAR)

Cartallera 2007 - Del 20 al 25 de Març

 • Dimarts 20: Parapent "Parapent i muntanya"
 • Dimecres 21: Mítica cursa del tour del Mont-Blanc
 • Dijous 22: Pic Lennin "El Lluçanès al Pic Lennin"
 • Divendres 23: Joan Martí, Guarda del Refugi del Pedra
 • Dissabte 24: Ester Sabadell "Muntanyes del Món"
 • Diumenge 25 de març: Kurt Diemberger

+ informació


Àlbum de fotografies de l'edició 2006

Hem creat aquest album per que pogueu veure l'èxit de la passada edició del Cicle de projeccions.


1er Concurs Fotogràfic edició 2006

En aquesta secció podreu veure el conjunt d'obres fotogràfiques que van participar a l'edició d'aquest 1er concurs.

Van participar-hi un total de 20 autors amb 47 fotografies.

Veure fotografies participants