TipsHOE VIND IK EEN CHIROPRACTOR? 

Chiropractie bestaat al ruim een eeuw en wordt over de gehele wereld toegepast.

In Nederland, in tegenstelling tot andere landen, is het beroep nog niet wettelijk erkend of beschermd. Dit betekent dat iedereen vrij is zich chiropractor te noemen, ook al heeft hij/zij geen opleiding genoten aan een van de erkende universiteiten.

De chiropractoren die in Nederland zijn geregistreerd bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN) zijn allemaal opgeleid bij wereldwijd erkende universiteiten en colleges en voldoen dus aan strenge internationale opleidingseisen. De SCN waakt over de kwaliteit van de chiropractie in Nederland. Jaarlijks vindt er een proces van herregistratie plaats waarbij wordt getoetst of chiropractoren aan de kwaliteitseisen voldoen. Naast de registratie bij de SCN kunnen chiropractoren nog lid zijn van een beroepsvereniging.

De Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) is een beroepsvereniging voor chiropractoren, tevens lid van de European Chiropractors’ Union (ECU) en de World Federation of Chiropractic (WFC). 

TIPS VOOR HET VINDEN VAN UW CHIROPRACTOR;

1. Check of de chiropractor aangesloten is bij de NCA en SCN.

2. Vraag hoeveel patiënten de chiropractor per uur ziet. (Dit kan variëren van 3 tot 7 per uur).

3. Grofweg gezien kunnen chiropractoren onderverdeeld worden in twee categorieën; klassieke chiropractoren en moderne chiropractoren. De eerste groep concentreert zich tijdens de behandeling met name op het manipuleren (In de volksmond wordt dit ook wel 'kraken' genoemd). De tweede groep richt zich op meerdere behandelingstechnieken waarvoor meer consulttijd nodig is.

4. Ga op uw eigen gevoel af en zoek iemand die betrokken is bij uw proces. (Geeft uw chiropractor oefeningen op, zoekt hij/zij naar gepaste sport/beweging voor u, adviseert hij/zij bij gewichtsproblemen?).

Comments