Lifestyle

Wanneer u naar de chiropractor gaat omdat u pijnklachten heeft, is het
herstelproces in grote mate afhankelijk van uw levensstijl. Een bepaalde levensstijl volgen is een bewuste keuze die u maakt. Wij hopen u te inspirere
n om dit op een manier te doen die uw gezondheid en welzijn verhoogt.

Iedereen zal begrijpen dat, wanneer u bijvoorbeeld na een behandeling uren onderuit op de bank gaat zitten zappen voor de tv, de kans groot is dat de klacht weer terugkomt of zelfs verergert. Een goede spierconditie is uitermate belangrijk om klachten te voorkomen. De spieren zijn verantwoordelijk voor de balans van het lichaam.

Sterke en soepele spieren en een goed gewicht spelen een voorname rol bij de behandeling van rugklachten. Eenvoudige oefeningen en beweging kunnen een enorme   hulp zijn bij het gezond houden van uw lichaam. 


Toch zien wij bij Chiropractie Bunnik nog veel mensen langskomen die weinig tot niet sporten en/of kampen met overgewicht.

Overgewicht vergroot de kans op gewrichtsproblemen aanzienlijk. Ook verhoogt het de kans op hartklachten, hoge bloeddruk en diabetes. Geen blijde boodschap, dat snappen we goed, maar helaas belangrijk om aandacht aan te besteden.

Snel een crashdieet om mooier/slanker te worden of 4 weken oefeningen doen om van directe pijn af te komen zijn niet de oplossing. Het antwoord ligt in uw levensstijl. Een keuze om langdurig/levenslang een ander leefpatroon te volgen.BEWEEG MEER


Het roept vaak weerstand op om oude eet en leefgewoonten om te vormen tot een gezondere variant. Voor veel mensen is regelmatig sporten een gruwel.

Toch zou gezond eten en regelmatig bewegen geen kwelling hoeven te zijn. Vindt u iets dat bij u past, dan is de beloning vaak enorm. Al snel voelt u zich fitter, energieker en gezonder. Mensen die veel bewegen zullen niet snel te dik worden.

Wanneer u twijfelt welke vorm van sport of beweging bij u past kunt u dit altijd met uw chiropractor overleggen. Hij helpt u graag een passende activiteit te vinden.

De een doet liever een actieve sport, zoals racefietsen of rennen. De ander gaat liever wandelen of doet aan nordic walking. Sommige mensen sporten liever in de frisse lucht, anderen liever indoor, begeleid door muziek.

Er is altijd een vorm van bewegen te vinden die goed bij u past.Het hoeft geen bergen tijd en geld te kosten. Enkele tips:

 

1.Maak een stevige wandeling in de natuur twee keer per week.

2.Pak de fiets naar werk en de supermarkt.

3.Neem de trap in plaats van de lift.

4.Ga op dansles

5. Maak na het avondeten een wandelingetje.

Al snel zal het lichaam zich aanpassen en u zal meer conditie krijgen.

Ook rekken en strekken is belangrijk om soepele en sterke spieren te krijgen. Zumba, yoga en pilatus zijn daar een goed voorbeeld van.


EET GEZOND

Een dieet volgen raden wij af, tenzij het is aangeraden door een diëtist of huisarts. Veel meer winst wordt gehaald uit gezond en gebalanceerd eten over een langere periode van maanden tot jaren. 

Wie het kan betalen zou kunnen kiezen om biologische producten te kopen. Eet gevarieerd en neem de tijd om met verse producten te koken. Eet niet teveel. Drink voldoende en wees matig met het gebruik van alcohol.


ONTSTRESS

Druk, druk, druk... veel mensen kennen dit wel.

De baby moet naar de baby opvang, de oudere kinderen naar school aan de andere kant van de stad, u staat in de file en heeft een belangrijke vergadering over 10 minuten.

Stress zorgt ervoor dat uw zenuwstelsel op scherp staat. Het is een natuurlijke, zogenoemde vecht en vluchtreactie, op noodsituaties. Vaak is een stressreactie normaal en niet schadelijk, zoals bij trouwerijen, geboorten, verhuizingen en bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken.

Wanneer de stressreactie blijft aanhouden is dit niet goed voor uw gezondheid. Dit kan zich uiten door nervositeit, burn outs of overspannen verschijnselen. In het lichaam krijgt men dan niet zelden te kampen met sterke spierspanning, hoofdpijn, pijn aan de onderrug, verlies van mobiliteit, verhoogde hartslag en/of bloeddruk en slecht slapen.

Tips om te ontstressen

1. Beweeg, maak een wandeling in de natuur.

2. Lees een goed boek.

3. Zorg voor voldoende ontspanning en gezelligheid.

4. Luister naar muziek.

5. Ga er af en toe even tussenuit.

6. Zorg voor voldoende ‘quality time’ met familie en    vrienden.

7. Ga een avond naar de sauna.

8. Neem voldoende nachtrust en ga op tijd naar bed.

 

Als uw tanden te oud zijn kunt u een kunstgebit kopen. Een nieuwe knie of heup is ook nog te realiseren.

Maar waar gaat u naartoe wanneer uw ruggengraat versleten is?

Ons advies is... begin niet morgen maar nu. Wees uw eigen held en gooi alle slechte en vetmakende producten weg. Ga naar de supermarkt en koop verse gezonde producten. Sluit u aan bij een wandelclub, zumbales/yogaklas of een nordic walking club. Of nodig uw partner/gezin, buren of vrienden uit voor een heerlijke wandeling een paar keer per week.

  

Comments