Barry van Jaarsveld

Hoe het begon

Als jongste van vier kinderen groeide ik op in Zuid Afrika. Binnen ons fijne gezin namen educatie en sport een belangrijke plaats in. Mijn moeder was nationaal zwemkampioene Zuid Afrika en coach van de nationale damesploeg. Mijn vader was, naast zijn zijn baan aan de universiteit, gepassioneerd autocoureur. Alle kinderen beoefenden meerdere sporten. Daar hoorden de nodige blessures bij. Ik deed intensief aan rugby, zwemmen, mountainbiken en triathlon. (ELITE triathlete 1986-1996). Wanneer we pijn hadden nam mijn vader ons mee naar dokter John Pepler, chiropractor. Met grote verwondering keek ik hoe dokter Pepler met zijn twee handen onze pijn en blessures weg kon nemen. Ik was diep onder de indruk en geintrigeerd. Ik wist het zeker... dat ga ik ook doen als ik groot ben.

Na de middelbare school heb ik in Stellenbosch aan de universiteit (http://www.sun.ac.za/) een bachelors degree in human movement science behaald.
 
Vervolgens heb ik drie jaar gestudeerd voor fysiotherapeut en daarna heb ik de overstap gemaakt naar de USA. Georgia, Atlanta om verder te studeren en me te bekwamen in de chiropractie. (Doctor of Chiropractic, https://www.life.edu/ ). Deze studie financierde ik met een zogenoemde "scolarship" als triatleet). Deze studie duurt 5 jaar.
 
                    
Een Zuid Afrikaan in Bunnik

Na mijn studies heb ik mij gevestigd in midden Nederland. Ik ben getrouwd en we hebben een zoon. Naast mijn werk in de praktijk ben ik actief geweest bij Nederlandse rugby clubs en doe ik aan mountainbike marathons (4e plaats SFORZ CUP 2018) en racefietsen. Door mijn ruime ervaring in de sportwereld help ik binnen mijn praktijk naast reguliere klanten ook veel mensen die aan (top)sport doen. Mountainbikers, racefietsers, marathonlopers, zwemmers en triatleten.

Chiropractie Bunnik

Schoudermantel 2
3981AH Bunnik
06 33343715 
Comments