TaoBao

Wat is TaoBao
TaoBao is de grootste verkoop site van China, hier kan iedereen spullen te koop zetten, bijna alle spullen die te koop staan op TaoBao zijn nieuw, het is te vergelijken met marktplaats en ebay.
 
De munteenheid van TaoBao
De munteendheid van TaoBao is de Chinese Yuan (¥) Ookwel RMB genoemd, om een snelle indicatie van de prijs te krijgen zonder verzendkosten deel je het bedrag wat het in Yuan kost door 10, dan heb je het bedrag in Euro's, het kan iets afwijken. 10 Yuan is dus ongeveer 1 euro (op het moment dat ik dit typ is de werkelijke waarde 0,99 euro)
 
Is TaoBao er ook in het Engels?
Nee, TaoBao is alleen Chinees, wil je het in een andere taal dan moet je google translate gebruiken (En dat kan hier).'
 
Navigeren op TaoBao
1. Zoek opdracht
De meeste adverteerders op TaoBao adverteren in het Chinees, probeer dus ook altijd jouw zoek opdracht te vertalen naar het Chinees. 
Voorbeeld: als je "shirt"in typt krijg je 35000 resultaten, maar als je "shirt" nou eerst vertaalt met google translate naar "襯衫" dan krijg je ruim 2,3 miljoen resultaten, het is dus heel belangrijk dat je het product wat je wilt (altijd) eerst vertaalt naar het chinees en het dan pas invoert.
 
Als je meerdere woorden gebruikt is het aan te raden de woorden één voor één te vertalen in google translate, anders krijg je hele lange chinese woorden en die leveren minder zoek resultaten op.
Voorbeeld: je vertaalt "green laser" google translate vertaalt het naar "綠光激光器" TaoBao geeft nu maar 29 zoek resultaten. Als je de woorden "green" en "laser" appart vertaalt dan krijg je "綠色" en  "激光", kopieer deze woorden nu naar taobao en je krijgt i.p.v 29 zoek resultaten 3366 zoek reusltaten.
 
2.Het menu
Als je de zoekopdracht hebt ingevuld krijg je dus dit menu.
 Om producten op prijs/reputatie v/d verkoper te sorteren klik je op het stukje tekst wat ik rood heb gemarkeerd, nu schuif er een klein menu open. Je ziet een tekentje met een ¥ en een pijltje omhoog, een tekentje met een ¥ en een pijltje omlaag en een hartje met een pijltje omlaag.
 
Wil je het goedkoopste product van jouw zoek opdracht, dan selecteer je de eerste.
Wil je het duurste product van jouw zoek opdracht, dan selecteer je de tweede,
Wil je het product van een verkoper met de beste reputatie dan selecteer je de derde.
 
Heb je een minimale en/of een maximale prijs in gedachte, dan kan je die invullen in de gele gemarkeerde vakken (natuurlijk wel in Yuan).
 
Bestellen
Heb je het juiste product gevonden voor de juiste prijs? Neem dan contact op met Jack (dealperfectcs01@gmail.com), of met Rachel (dealperfectcs02@gmail.com) en doe een price request. Zet in de email in iedergeval de volgende informatie (Dit voorkomt dat je vaak heen en weer moet mailen):
  • Het linkje van het product wat je wilt.
  • Als er een keuze is tussen verschillende kleuren/vormen/maten etc. zet dan duidelijk in de mail welke kleur/vorm/maat je wilt.
  • Als je kleding bestelt geef dan altijd je lengte in centimeters, je gewicht en je taille.
Om een indicatie van de prijs te krijgen die Jack of Rachel je zal geven (inclusief verzendkosten) kan je deze DP Calculator gebruiken. In deze calculator vul je de prijs in Yuan in, de verzendkosten van de verkoper naar Jack (meestal 10 Yuan) en het gewicht, het gewicht moet je gewoon schatten, dat doen Jack en Rachel ook, daarom verschilt de prijs die je zelf berekent altijd een beetje met die van Jack en Rachel.
 
Binnen een paar dagen krijg je een mailtje terug met het bedrag wat je moet betalen voor het product in dollars. Als je daarmee akkoord gaat dan moet je vragen om een Payment Request, Jack of Rachel zal jou nu een betaal verzoek via PayPal sturen. Als je dit bedrag hebt betaald dan bestellen ze het product bij de verkoper en zei sturen het dan zo snel mogelijk door naar jou! 
Comments