Home‎ > ‎

Naturalization

אפשר להפוך לאזרח אמריקאי במספר מסלולים שונים.


דוגמא:
אברהם הוא אזרח אמריקאי שחי בארה"ב לפחות 5 שנים (מתוכם לפחות שנתיים אחרי גיל 14)
בישראל נולד לו בנו יצחק.
יצחק הוא אזרח אמריקאי מלידה.
אברהם צריך ללכת לשגרירות האמריקאית (או לקונסוליה) ולהצהיר על לידת בנו.
הוא יקבל אישור שבנו אזרח. (Certificate Of Birth Abroad)
אברהם יכול לבקש בשגרירות דרכון אמריקאי עבור יצחק וכן לקבל עבורו מספר ביטוח לאומי אמריקאי (Social Security number)


דוגמא נוספת:
יצחק התחתן והקים משפחה בישראל.
נולד לו בן בשם יעקב.
מכיוון שיצחק לא חי 5 שנים בארה"ב, יעקב אינו אזרח מלידה.
בשנת 2001 יצא חוק בארה"ב ולפיו גם יעקב יכול לקבל אזרחות בזכות הסבא אברהם.

התהליך חייב להתבצע לפני שיעקב יהיה בן 18.
תהליך זה נקרא Naturalization
הסעיף בחוק המאפשר את הזכות לקבל אזרחות בזכות הסבא נקרא Section 322
הרשות המטפלת בנושא האזרחות נקראת USCIS = U.S. Citizenship and Immigration Services


מידע נוסף על תהליך האזרחות:
האתר של USCIS הוא מקור המידע הטוב ביותר.
מומלץ לקרוא את המדריך המופיע שם (Guide to Naturalization)
במדריך יש חלק של שאלות ותשובות (עמוד 5). כדאי לעבור על תשובות 1,2,25,26
איך זה עובד?
יש להוריד מהאתר של USCIS טופס בשם N-600K 
מופיע תחת:  Immigration Forms
ממלאים טופס עבור כל ילד ושולחים לאחד הסניפים של USCIS בארה"ב (לאיזה סניף שרוצים)
את רשימת הסניפים אפשר למצוא באתר תחת:  Field Office Locator

כדאי לבחור את הסניף לאחר מחשבה מכיוון שבהמשך יש צורך להגיע לשם!

אני שלחתי את הטופס למשרדי USCIS בהארטפורד, קונטיקט (Hartford, Connecticut) לאחר שקיבלתי המלצות מחברים. הצוות שם היו נחמדים מאד.
הארטפורד נמצאת במרחק שעתיים נסיעה מהעיר מניו יורק.
שמעתי שהם עמוסים כיום בפונים וזמן ההמתנה שם יכול להיות אפילו שנה!

מקומות אחרים שאני יודע שישראלים רבים נוסעים אליהם: באפלו, וורמונט, אולבני.
לא מומלץ לשלוח את הטפסים למשרד הנמצא באחת מהערים הגדולות מכיוון ששם יש עומס רב וזמן הטיפול בבקשה עלול להיות ארוך יותר.

יחד עם הטופס שולחים גם:
• צילומים של מסמכים המעידים על כך שאחד ההורים וכן הסבא הם אזרחי ארה"ב (תעודות לידה, דרכונים וכד')
• צילומים של מסמכים המעידים על המבנה המשפחתי (תעודות נישואין)
• צילומים של מסמכים המעידים על כך שהסבא חי לפחות 5 שנים בארה"ב, מתוכם שנתיים אחרי גיל 14.
למשל אישור על סיום לימודים, שירות צבאי, תשלומים לביטוח לאומי וכד'. כמה שיותר מסמכים, יותר טוב.
• 3 תמונות פספורט של הילד
• המחאה על סף 460$ עבור כל ילד לפקודת Department of Homeland Security

ההנחיות המלאות רשומות בטופס.


מה קורה בהמשך?
בערך שבועיים לאחר שליחת טפסים , מקבלים באימיל הודעה מ USCIS שהטפסים התקבלו.
בערך שלושה חודשיים אחר כך מקבלים הודעה שהילד נמצא זכאי לקבל אזרחות, ומבקשים מכם לציין תאריך שבו יהיה לכם נוח לבא לארה"ב לפגישה במשרדי USCIS (במשרד שאליו שלחתם את הטפסים).
בפגישה תקבלו תעודת אזרחות לילד.

ההורה האמריקאי (לא הסבא) והילד חייבים לטוס לארה"ב.
זה נשמע קצת מלחיץ, אבל בסופו של דבר זו חוויה משפחתית נהדרת.
קצבת הילדים תכסה את הוצאות הנסיעה בתוך מספר שנים.

עכשיו הגיע הזמן להירגע, ולתכנן את הטיול המדהים שמצפה לכם!

רעיונות לטיולים בארה"ב


טיפים:
  • את טופס N-600K ניתן לשמור במחשב, אח"כ לפתוח אותו ולמלא, ולבסוף להדפיס.
    זה הרבה יותר קל מאשר למלא ידנית

  • אם צריך למלא עבור יותר מילד אחד, אפשר למלא עבור הילד הראשון, לשמור את הקובץ, למלא עבור הילד השני ואז לשמור את הקובץ בשם שונה. 
    מאד קל ונוח.

  • לפני שנכתב טופס N-600K היו בשימוש מספר טפסים אחרים:  N-600, N-643, N-600/N-643 Supplement A
    טפסים אלו יצאו משימוש ואין למלא אותם יותר.
    יש למלא רק את טופס N-600K

  • בטופס N-600K יש שדה בו אפשר לציין כתובת אימייל. 
    מומלץ מאד לתת כתובת!
    USCIS יצרו איתי קשר באימיל כדי לקבל הבהרות שונות וכן כדי לקבוע תאריך לפגישה.
    זה חוסך הרבה זמן.







Comments