Χημεία για όλους.

    Αυτός ο ιστότοπος, όταν τελειώσει, θα περιέχει πληροφορίες σε πάρα πολλά θέματα Χημείας. Δημιουργήθηκε με αφορμή παλιούς μου μαθητές που έχοντας πετύχει σε διάφορες σχολές βρέθηκαν αντιμέτωποι με θέματα που ξεφεύγουν από την σχολική ύλη. Έτσι εδώ θα βρείτε μια σειρά θεμάτων, με βασικό άξονα το σχολείο αλλά σε πολλές περιπτώσεις περισσότερο αναπτυγμένα αλλά και άλλα θέματα εκτός ύλης. Επίσης θα υπάρχουν όπου υπάρχει δυνατότητα, σύνδεσμοι (links) για να ψάξετε παραπάνω.
    Φυσικά και δεν περιμένετε κάποιο σύγγραμμα πανεπιστημιακού επιπέδου. Όμως θα υπάρχει  ένα σημείο αναφοράς για τη μελέτη σας. Μαζί με τους συνδέσμους (links) θα μπορέσετε να αποκτήσετε μια ιδέα για το κάθε θέμα.
    Ο τρόπος που επελέγη για την λειτουργία της ιστοσελίδας, ενώ αρχικά ήταν να περαστούν όλα τα κείμενα στην ιστοσελίδα, τελικά δεν θα γίνει έτσι. Ο λόγος είναι διπλός. Από το 1986 που έχω ηλεκτρονικό υπολογιστή έχω δεκάδες σελίδες σημειώσεων αλλά και δεκάδες διαγωνίσματα. Όλη αυτή η δουλειά θα μπορούσε να ανέβει σε αυτό το χώρο ώστε να είναι προσβάσιμη από όλους (εξ ου και ο τίτλος). Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η χημεία έχει αρκετές ιδιαιτερότητες στη γραφή με δείκτες, εκθέτες αλλά και πίνακες και κατατάξεις. Όλα αυτά είναι δύσκολο να εμφανιστούν σε μια σελίδα. Για αυτό τελικά αφού επεξεργαστώ κατάλληλα τις σημειώσεις θα τις ανεβάσω σαν συνημμένα αρχεία σε κάθε θέση. Αυτό έχει ένα καλό και ένα κακό - όπως γίνεται συνήθως άλλωστε. Το καλό είναι ότι δεν δεσμεύω χώρο και θα μπορέσουν να χωρέσουν όλα. Το κακό είναι ότι κάθε φορά θα χρειαστεί να κατεβάσετε το αρχείο για να δείτε αν σας κάνει.
    Όπως πάντα, κάθε σχόλιο, υπόδειξη, παρατήρηση είναι ευπρόσδεκτη.