ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...

Εδώ θα βρείτε παραπάνω υλικό. Αυτό μπορεί να είναι βίντεο, σύνδεσμοι, παραπάνω ασκήσεις και θέματα.
Ξεκινάμε

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ : Για τη μελέτη του Περιοδικού πίνακα υπάρχουν πολλά site στο Διαδίκτυο. Επέλεξα έναν ελληνικό διαδραστικό πίνακα, με πολλές πληροφορίες. Μπορείτε εύκολα να περιηγειθείτε και να μάθετε πολλά για τα στοιχεία. Ο σύνδεσμος βρίσκεται εδώ : ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΡΑΦΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΥΠΩΝ : Σε αυτή τη παραπομπή θα βρείτε πολλές ενώσεις αλλά και πίνακες που περιέχουν πολλάιόνταμε τα φορτία τους. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετα σαν σημείο αναφοράς αλλά και να μελετήσετε διάφορες ενώσεις πως γράφονται. Μπορείτε να τα δείτε εδώ. Η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι τα Αγγλικά.Ίσως σας δυσκολέψει λίγο το κείμενο αλλά οι πίνακες είναι πάντα πολύτιμοι.

ΙΣΧΥΡΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΗ ΟΞΕΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΒΑΣΕΙΣ. Έψαξα και βρήκα κάποια βιντεάκια σχετικά με την ισχύ των οξέων και των βάσεων. Τα μεταγλώττισα και σας τα δίνω για να δείτε τι ακριβώς γίνεται. Εδώ λοιπόν είναι τα ΟΞΕΑ  και εδώ είναι οι ΒΑΣΕΙΣ.

ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ. Επειδή πολλοί από εσάς δυσκολεύονται στη γραφή και τα ονόματα των ενώσεων κάτω από τη σελίδα "ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ..." θα βάλω μια σελίδα με παλιά θέματα που είχαν ονοματολογία και γραφή τύπων. Μπορείτε να τα κατεβάσετε και να εξασκηθείτε. Μπορείτε αν θέλετε να τη δείτε εδώ.

ΠΑΛΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΞΙΣΩΣΕΩΝ.
Ενόψει του τεστ που θα γράψετε, αν κάποιος από εσάς θέλει να δοκιμάσει κάποια παλιά τεστ μπορεί να τα βρεί στη σελίδα από κάτω. Αν δεν το καταλάβατε πατείστε εδώ. Όρεξη να έχετε να γράφετε.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ "ΠΑΙΞΕΤΕ" ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ και ταυτόχρονα να μάθετε τα σύμβολα των στοιχείων αλλά και τη θέση τους στο Περιοδικό πίνακα; Μπορείτε να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας εδώ. Αν ξεκινήσετε θα κολλήσετε. Μη δοκιμάσετε να τα μάθετε όλα. Δουλέψτε με τα πρώτα 30-40 στοιχεία που είναι αυτά που εμφανίζονται πιο συχνά.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ; Ο φίλος και συνάδελφος από τα Γιάννενα Παντελής Μπαζάνος, έχει μια προσέγγιση για τις χημικές αντιδράσεις. Είναι φανερό ότι είναι για το Γυμνάσιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα γιατί η Χημεία είναι μία. Αν θέλετε δοκιμάστε  εδώ. Έχει και εργασίες για εμπέδωση και εξοικείωση με τη γραφή των εξισώσεων.

ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΕΞΑΣΚΗΣΗ. Πάλι από τον Παντελή Μπαζάνο, ένα πρόγραμμα που βοηθάει να καταλάβουμε εννοιες πάνω στη Χημεία. Φτιάχτηκε το 1999 όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα.Μπορεί να δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ. Αν βαριέστε μπορείτε να το βρείτε αποσυμπιεσμένο στη σελίδα που ακολουθεί με τίτλο Βοήθημα Χημείας Μπαζάνου. ΠΡΟΣΟΧΗ:  Οδηγίες χρήσης : Κατεβάζετε ΟΛΑ τα αρχεία σε ένα φάκελλο. Μετονομάζετε τα αρχεία που έχουν 4 γράμματα σαν κατάληξη, κόβοντας το τελευταίο (Έτσι το .exec θα γίνει exe, το inst θα γίνει ins, και το libr θα γίνει lib) Μετά από αυτό θα τρέξετε το setup.exe το οποίο πολύ σύντομα θα φορτώσει το πρόγραμμα. Εκτός από τη θεωρία, το πρόγραμμα έχει και εξάσκηση αλλά και ασκήσεις με βαθμολογία. Καλή δουλειά.

22ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ: Ζητήθηκε από μαθητές να ανεβούν θέματα από τους πανελλήνιους διαγωνισμούς χημείας που οργανώνει η Ένωση Ελλήνων Χημικών, για να δουν πως είναι τα θέματα. Βρήκα λοιπόν τα περυσινά θέματα τα οποία ανεβάζω στη σελίδα που ακολουθεί. Εχουν και τις λύσεις τους. Μπορείτε να τα δείτε εδώ.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΣΤ ΓΡΑΦΗΣ ΕΞΙΣΩΣΕΩΝ : Τα τεστ που δόθηκαν στη Α λυκείου στα τέλη Μαρτίου - αρχές Απριλίου για την γραφή εξισώσεων. Είναι τέσσερις σειρές αντιδράσεων. Αναρτώνται κατόπιν αιτήσεως σας για όποιον θέλει να προσπαθήσει να τα δει. Βρίσκονται εδώ ή στη σελίδα ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΙΣΩΣΕΩΝ Μάρτης 2009