Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Wuppertal, Am Zoo

Wuppertal 0 – 2 RW Erfurt, 13 december 2008.
3. Liga (3), toeschouwers; 2.453.
 
Scoreverloop;
40. (0-1)  Bunjaku
65. (0-2) Cannizzaro
 
Om maar meteen met de conclusie in huis te vallen; Wuppertal - RW Erfurt was uiteindelijk een weinig inspirerende middag. Het begon al met de heenreis, maar dat was een beetje mijn eigen schuld. De planning was om 13:00 uur in Wuppertal te zijn met een aftrap van 14:00 uur. Dat was al in strijd met de eerste C&U regel die zegt dat je moet proberen om twee uur voor aftrap aanwezig te zijn. Dan heb je altijd nog wat speling bij tegenslag. De reis ging voorspoedig tot op de Autobahn 3 van Arnhem naar Oberhausen. Door wegwerkzaamheden echter een vol uur in de file gestaan. En dat haal je nooit meer in, hoewel het stadion eenvoudig te vinden was. Maar te laat in Wuppertal, ik kwam binnen on 14:20 uur. Nog een 10 minuten later kwamen Witte Leeuw en aanhang binnen.

Hoofdtribune Stadion am Zoo. 

 
Gegengerade, grotendeels voor het publiek gesloten. 
 
Tribune achter het doel voor de bezoekende fans.
 
Stadion en wedstrijd waren ook niet erg inspirerend. Wuppertal staat ergens onderin de 3.Liga en dat was te merken. Het straalde weinig vertrouwen en kwaliteit uit. Erfurt staat in de subtop en bleef eenvoudig overeind. Het Stadion am Zoo is apart. De gevel van de hoofdtribune schijnt een beschermde status te genieten. De gevel heeft een statige uitstraling maar door de pastelkleuren vind ik het het nogal kitscherig. De wielerbaan aan de korte zijden is recentelijk vervangen door twee onoverdekte staantribunes. Met elke een capaciteit van een 4.000 - 5.000 toeschouwers. Vandaag waren de tribunes echter zeer mager bezet. De 400 man van Erfurt verzopen op de grote tribune die ze helemaal voor hun alleen hadden. Dan was het ook nog vooral erg koud in Wuppertal. 
Tribune achter het andere doel.
 
 
Flutlicht.

 
Was er dan nog wel iets leuk in Wuppertal? Ja, de mascotte. Ik hield Prötti al de hele tijd in de gaten maar hij bleef maar hangen bij de spelerstunnel. Opeens zag ik hem staan op onze tribune. Ik ging er snel heen om hem op de foto te zetten. Prötti probeerde nog te vluchten maar een steward hield hem gelukkig tegen. Uiteindelijk poseerde Prötti professioneel.
 
Nog iets leuker is datgene waar de stad Wuppertal bekend om is. Namelijk de Wuppertaler Schwebebahn. Een soort metro met de wielen op het dak welke aan een stalen constructie hangt. Deze constructie voert de metro door de stad en dan vooral boven de rivier de Wupper. Een schitterende stalen constructie die vlak voor het stadion langsloopt. Ik heb nog even getwijfeld om na afloop van de wedstrijd een ritje te maken. Niet gedaan want er moest nog een klusje geklaard worden in Genk.
 
Uiteindelijk dus een weinig inspirerende middag in Wuppertal. De volgende keer maar weer eens op tijd van huis weg en een wat meer aansprekende tegenstander uitkiezen. Een Fortuna Düsseldorf, Osna of RW Essen. En dan ook een ritje met de Wuppertaler Schwebebahn.
 
Scorebord met de eindstand. 
 
De beschermde gevel; kunst of kitsch?
 

Wuppertaler Schwebebahn.

 

Comments