Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Worcester, St. Georges Lane

 
Worcester City 3 – 2 AFC Wimbledon, 4 oktober 2008.
Conference South (6), toeschouwers; 1.725.
 
Scoreverloop;
  1. (1-0)  Adaggio
15. (2-0) Wilding
24. (3-0) Price
30. (3-1) Davis
54. (3-2) Hatton
 
Na Bromsgrove was het nog een kwartiertje rijden naar Worcester. St.Georges Lane werd snel gevonden. Parkeren was niet zo eenvoudig in de smalle straatjes. Rondrijden in Engeland met een rechtssturende huurauto vind ik geen probleem echter het fileparkeren is een crime. Uiteindelijk vond ik een makkelijke parkeerplaats waar ik zo in- en uit kon rijden zonder moeilijk gedraai. Van daaruit was het nog een kwartier lopen maar ik was nog ruim op tijd voor de aftrap. Voordeel van de wandeling was dat ik de mooie lichtmasten al van ver kon zien tussen de huisjes door. Bij de ingang van de ground was het gezellig druk. Stewards waren druk bezig iedereen zonder clubkleuren te vragen welke club vandaag gesupport werd. De Donnetjes mochten links naar binnen en de locals rechts. De lokale politie had namelijk besloten dat het bezoek van Wimbledon een goede reden was een apart vak te reserveren voor de bezoekende fans. Wimbledon mocht plaatsnemen op de staantribune achter de kleedkamers, the Dressing Room End en deze zou aardig vollopen. Ook had Wimbledon nog een vak van de hoofdtribune, speciaal voor de senioren. Het dragen van oude sjofele sjaals is duidelijk de dresscode bij Wimbledon. Het is natuurlijk belangrijk dat iedereen ziet dat je al op Plough Lane fan was van Wimbledon.
 
 
Wombles travelling army.
 
De broer van Wayne Rooney.
 
Een paar jaar terug zag ik al eens de MK Dons in het echt spelen en dan nu de andere kant van het universum; de AFC Wimbledon. Het verhaal van AFC Wimbledon is inmiddels bij een ieder bekend dus heeft geen toelichting nodig.. Afgelopen zomer promoveerde AFC samen met Chelmsford naar de Conference South. Door de ruime financiële mogelijkheden bij beide clubs zijn ze dit jaar dan ook gelijk favoriet voor promotie naar de Conference. Voorafgaand aan deze wedstrijd stonden Worcester en AFC respectievelijk 8e en 3e. Wimbledon moest verassend Hayes & Yeading en Team Bath voor laten gaan op de ranglijst.
 
Een leuk hoekje op St.Georges Lane.
 
 
Terrace.

Net als een jaartje geleden bij Hendon was het spelniveau best wel redelijk. Qua individuele kwaliteiten had Wimbledon  duidelijk de betere spelers, vooral de spits Danny Kedwell, die qua postuur en spel erg op Wayne Rooney leek. Maar enkel individuele kwaliteiten is niet genoeg bleek ook deze middag, de verdediging van Wimbledon stond te dromen en heel snel stond het alweer 3-0 voor Worcester City. Met die stand begon Wimbledon eindelijk te voetballen en nog voor de rust stond het alweer 3-1. Ik had de avond ervoor in Hartlepool ook al gezien hoe een achterstand van 3 doelpunten werd goedgemaakt en dat wilde ik wel nog een keer zien. Na de rust werd het uit een fraaie kopbal 3-2 en zo had Wimbledon alle tijd om mij te plezieren met een 3-3 eindstand. Maar hoe langer het duurde hoe minder overtuigend het allemaal ging en zo bleef het bij 3-2. 
 
Lange zijde.
 
 
Detail Main Stand.
 
St.Georges Lane is een prachtige non-league ground met een klassieke Main Stand en mooie staantribunes. Maar volgens de berichten hier en daar op het internet gaat daar verandering in komen. St.Georges Lane is aan een projectontwikkelaar verkocht en de plannen zijn om op een locatie elders in Worcester een nieuw stadion met een capaciteit van 6.000 te gaan bouwen. Dat zal we een Colshrewsburtonchester kloon worden. Het fijne aan terreinen als St.Georges Lane is dat je kunt gaan staan waar je wilt, nouja behalve die ene korte kant dan. Plus het hangen over de reclameborden, het is gewoon basic voetbal kijken. Hopelijk kan ik in de toekomst nog wat wedstrijdjes zien in soortgelijke stadionnetjes voordat ze allemaal verdwenen zijn. Want net als Hendon vorig seizoen was dit toch wel erg leuk. De koek is daarmee op voor dit weekend. Ik reed terug naar Birmingham Airport waar ik nog een nachtje sliep in de spiksplinternieuwe Etap. Volgende ochtend rustige vlucht terug naar Nederland. 
 
 
Hele mooie lichtmasten daar in Worcester.
 
Comments