Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Wolverhampton, Molineux

Wolverhampton Wanderers 2 - 0 Crewe Alexandra, 21 maart 2000.

Division One (1), toeschouwers; 20.444.


Scoreverloop;

14. (1-0) Sedgley

68. (2-0) Taylor


Na de busreisen naar Chelsea en Manchester United werd het tijd voor het “echte” werk; met de eigen auto naar Engeland om een aantal wedstrijden te gaan zien. We besloten via de Eurotunnel de overtocht te gaan maken. We vertrokken midden in de nacht om maar vooral op tijd te zijn. De vrouw van het reisburo had mij wijs gemaakt dat ze bij de Eurotunnel erg van de tijd zijn, later zou blijken dat je gewoon met een volgende trein mee kan als je te laat bent. We hebben dat nare mens gestraft door voortaan online te gaan boeken en niet meer via dat malafide reisburo.


Het leuke aan eigen vervoer is dat je veel contact krijgt met andere mensen. Dit keer was het contact met de Franse douane. We moesten met de auto de “garage” in en de hele auto werd overhoop gehaald. Ongeschoren voetbalfans in een oude auto zijn blijkbaar erg verdacht voor de douane. We werden helemaal uitgehoord; wie we waren, wat onze plannen waren, waar we sliepen etc. Het was enkel nog wachten op de plastic handschoenen. Deze werden gelukkig niet gebruikt en na dertig minuten mochten we verder naar de Engelse douane. Hier werden we wederom ondervraagd over de reisplannen. Het klonk betrouwbaar want de douane liet ons snel verder gaan. Een trein later dan de planning gingen we onder het kanaal door.


Toch waren we ruim op tijd voorbij Birmingham en toen zijn we Stoke-on-Trent maar even binnen gereden. Dit is de pottebakkersstad waar de troep van Wedgewood vandaan komt. We hebben even kort in het stadion van Stoke City gekeken en toen ingecheckt in ons hotel. Toen was het eindelijk tijd voor het hoofddoel van de reis; Wolverhampton Wanderers. Een paar jaar eerder had John de Wolf een tijdje bij de Wolves gespeeld en regelmatig zagen we op de Nederlandse televisie beelden van wedstrijden op Molineux. Mede daardoor hadden de Wolves en Molineux toch wel naam gemaakt bij ons. Na het rondjes rijden door het centrum van Wolverhampton zagen we Molineux.


Van de wedstrijd kan ik mij amper wat herinneren. Er werd constant gezongen “You’re going down with the Albion”, dit omdat Crewe net zo laag op de ranglijst staat als West Bromwich Albion, de grote rivaal van de Wolfjes. De mannetjes van Crewe konden deze sneer niet waarderen en sprongen elke keer boos op uit hun stoeltjes. Spannend werd de wedstrijd nooit, een regelmatige overwinning zou ik als journalist geschreven hebben.
Comments