Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Trier, Moselstadion (2)

Eintracht Trier 2 -  1 St. Pauli, 30 juli 2011.
DFB Pokal, toeschouwers; 8.457.

Scoreverloop;
16. (1-0) Kulabas
88. (1-1) Saglik
89. (2-1) Hauswald

Na het schitterende avondje in Essen was het lekker wakker worden in het Etap Düsseldorf Süd.  Op de route naar Trier was een tussenstop gepland in Koblenz. Hoog boven de Rijn staat daar het kasteel “Schloss Stolzenfelss”.  Vanaf het kasteel is er een fenomenaal uitzicht over de Rijn. Het bouwwerk zelf met haar mooie binnentuin, ridderkamers en verschillende torentjes is zeker een bezoek waard. In plaats van stadions gaan wij voortaan kastelen vincken. Met een entree van € 4,- is het in ieder geval niet duur.
 
Eintracht Trier weet zich de laatste jaren bijna altijd te plaatsen voor de eerste ronde van de DFB-Pokal. Meestal als “Landespokalsieger” van het Rheinland. Veel succes heeft de club niet, enkel in 2009 werd er gestunt met een overwinning tegen Hannover ‘96. Versie 2011/12 bracht wel weer succes naar de oudste stad van Duitsland, St. Pauli werd namelijk met 2-1 verslagen.

St. Pauli speelt dit seizoen in de 2.Bundesliga, dat is twee divisies hoger dan Eintracht Trier wat weer is veroordeeld tot een seizoen in de Regionalliga West. Trier was niet onder indruk en ging in de aanval met veel beweging. Heel lang leek het erop dat Trier de 1-0 over de streep zou trekken. Maar toch wist St. Pauli vlak voor de tijd de 1-1 te maken. Alsnog verlengen, maar Trier maakte de stunt toch af door een minuut later de 2-1 te maken. Tussendoor schoot St. Pauli nog eens op de lat. St. Pauli speelde wel een stuk beter dan een jaar geleden, toen ik ze zag verliezen in Chemnitz.

De stad Trier is een aanrader met haar Romeinse verleden in de vorm van de Porta Nigra en de Aula Palatina. Verder heeft het centrum een mooie Hauptmarkt en Dom. Het Moselstadion daarentegen is niet erg bijzonder. Vrij standaard allemaal. Het enige vermeldenswaardige is eigenlijk de toegangspoort. Uiteraard is er een groepje Ultra’s met het bekende repertoire en een vlag over “Stadionverbote” . Leuker is dat er nog andere groep is die vocaal bezig is en ook de interactie zoekt met het publiek op de hoofdtribune.

Net als vorig seizoen was ik dus getuige van twee stunts in de eerste ronde van de DFB-Pokal. En ook nu waren Union Berlin en St. Pauli de slachtoffers. Die mag ik volgend seizoen waarschijnlijk niet weer zien.  Genieten was het wel weer. Op naar de eerste ronde van de Duitse bekerT in seizoen 2012/13!

Comments