Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Tienen, Bergéstadion

Tienen 0 – Beveren 0; 22-3-2009.
2e Klasse (2), Toeschouwers; 1.200.
 
Zondagavond om half negen naar Sporting Charleroi - Standard Luik. Dan is er genoeg tijd voor een middagwedstrijd. In de 2e Klasse stonden Club Luik - Olympic Charleroi en Tienen - Beveren op het programma. Nu had ik vorig seizoen al een wedstrijd gezien in het Pairay dus het werden niet twee ontmoetingen tussen Charleroi en Luik op één dag. We waren de gehele dag al erg op tijd dus ook in Tienen. Rond 12:30 uur was het nog rustig bij het Bergéstadion. Dus het centrum van Tienen wezen verkennen. Kerktorentje, monument en dergelijke, wel leuk om thuis eens andere foto's te laten zien dan stadions en stadions. Ook nog tijd over om op een terrasje te genieten van het voorjaarszonnetje. 
 
Hoofdtribune van het Bergéstadion. 
 
Geen carpoolstrook maar echt dicht op het veld.
 
De ontmoeting tussen Tienen en Beveren was er één tussen clubs die nog aanspraak maakten op deelname aan de nacompetitie. Het begon leuk met kansen over en weer maar vooral in de tweede helft ging het steeds moeizamer en was een 0-0 onvermijdelijk. Voorin bij Beveren liep met rugnummer 99 ene Luciano Olquin, vooraf leek ons dat de nieuwe Mario Kempes. Maar ook hij kon het verschil niet maken, wel ging ie na afloop rare gebaren maken richting zijn eigen fans omdat ze niet erg blij waren met de 0-0. 
 
Detail van het fraaie toegangshek.
 
Een groepje fans van Beveren werden melig van het geploeter op het veld. Ze begonnen teksten over een "Bertje" te zingen richting een paar agenten. Die vonden het wel prima en reageerden niet. De Beverianen begonnen langzaam door te draaien en bleven maar over Bertje zingen, ze bleven maar doorgaan. Tsja je moet wat als je op je vrije zondag in Tienen naar een saaie pot voetbal staat te kijken. Wie of wat Bertje is weten we echter nog steeds niet. Het meeste publiek in Tienen staat op de overdekte staantribune aan de lange zijde. Het gedeelte wat grensde aan het bezoekersvak aan de korte zijde bleef bijna helemaal leeg en dat zonder een leger aan stewards. Weinig behoefte in Tienen om de fans van Beveren te provoceren. Gelukkig ging de Tienen Youth Crew, 6 knulletjes sterk, er wel staan zodat wij niet helemaal alleen stonden. Echter na 20 minuten was de TYC klaar en gingen ze tikkertje spelen. Het is in Tienen de wat dorpse sfeer van de Belgische 2e en 3e Klasse. Local business in een knus stadionnetje. Niks mis mee. Letterlijk langs de lijn veel rokende mannen en in de kantine is het verboden om bij het raam te zitten. Want daar zitten de kenners 70+ met hun pintje de hele middag.  Overigens veel aparte types in Tienen waaronder een man met een heel erg groot hoofd. Nog een poging gedaan om hem op de foto te zetten maar hij verstopte zich helaas op de tribune.
 
Het bezoekersvak vanaf de lange zijde.
Op de achtergrond de contouren van de suikerfabriek.
Comments