Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Solingen, Hermann Löns WegUnion Solingen 3 - 6 Uerdingen, 30 mei 2010.
Niederrheinliga (6), toeschouwers; 650.

Scoreverloop;
 6. (0-1) Ailton
14.(0-2) Tekkan
16. (1-2) Amartey
19. (1-3) Tekkan
30. (2-3) Esselborn
45. (3-3) Meier
64. (3-4) Raiff
71. (3-5) Albayrak
85. (3-6) Maas

Na de wedstrijd in Hamburg had ik nog wel behoefte om ergens eind mei, begin juni een leuk potje voetbal te zien. Echter de spoeling wordt in die periode wel rap dunner. Veel competities zijn al afgelopen en waar nog gevoetbald wordt is het speuren naar een leuke pot.  Echter een paar maanden terug was Union Solingen - Uerdingen mij al opgevallen. Helaas waren eind mei beide clubs al uitgespeeld. Union Solingen was al een tijdje gedegradeerd naar niveau 7, Uerdingen was er, ondanks redelijk wat aankopen, weer niet in geslaagd om te promoveren naar de Oberliga.

Hoofdtribune van het HLW.

Ailton was gelukkig van de partij.

Reisgenoot was vandaag MaasWupperExpress, net als een jaar geleden toen de seizoenafsluiting ons naar Halle bracht. Ik pikte hem op in Boxmeer en een uur later waren al bij Solingen. Per ongeluk namen we de juiste afslag en behulp van een informatiebord werd het stadion gevonden. Op het pleintje voor de ingang was er nog een meet-and-greet met de Stadionhopper. Dus wij hebben elkaar nu ook gevinckt. In verband met de regen gingen we als echte snobs op de hoofdtribune zitten. Toegang was maar acht euro en met behulp van mij studentenkaart ging er nog eens twee euro van af.

Binnen bleek dat alles in Solingen bijna gratis was. De bratwursten verwisselden voor twee euro van eigenaar en waren nog lekker ook. In de pauze ontdekten we dat Solingen nog meer gastronomische verassingen had. In de catacomben was namelijk een kamertje waar koffie met gebak verkocht werd, voor wederom twee euro had ik een smakelijke pauze. In hetzelfde hokje werden ook nog eigen gemaakte flensjes verkocht, die zagen er ook heerlijk uit, ik begon bijna te kwijlen. Maar ik heb de flensjes maar laten staan want ik had mij tussendoor ook al vergrepen aan een tweede bratwurst. Al die vrijwilligers in de weer met de catering, dat is toch wel de charme van een kleine club. Dat had ik eigenlijk nog niet eerder zo beleefd in Duitsland.

Met wat rook probeerden de Ultras weer eens aandacht te krijgen.

Sportief stond er vandaag dus niks meer op het spel. Al na een paar minuten had Ailton zijn doelpunt gemaakt en iets later lag de 0-2 in het netje. Het leek erop dat Uerdingen eenvoudig een grote overwinning ging behalen. Maar toch slaagde het dapper strijdende Solingen om bij de pauze op 3-3 te komen. Na de pauze ging Uerdingen, inmiddels zonder Ailton, een versnelling hoger spelen. Solingen kwam er niet meer aan te pas en we begonnen stilletjes op een uitslag met tien doelpunte te hopen. Toen de 3-5 viel waren er nog twintig minuten te spelen en was het nog mogelijk. Maar Uerding kakte wat in en de 3-6 kwam pas vijf minuten voor het einde. Geen tien doelpunten want de scheids floot niks te laat af.

Een club met de naam Union is altijd goed!

In het stadion opvallend veel mannetjes die druk bezig waren met het maken van kiekjes van stadion en het randgebeuren. Niet heel vreemd want het stadion aan de "Hermann Löns Weg" staat op de nomiatie om gesloopt te worden. De gemeente vind het te bouwvallig en wil geen geld uitgeven om het te restaureren. Solingen speelt inmiddels op het dubieuze niveau van de Bratwurstliga waar wekelijks slechts een paar honderd man op de tribune zitten. Dus daar heeft de gemeente best wel een punt.

Volgend seizoen dus 7e klasse voor Union Solingen. Maar buurtgenoot Remscheid is ook gedegradeerd. Volgens MaasWupperExpress hebben die ook best een leuk stadion en Remscheid - Union Solingen is dan een hele leuke derby. Solingen gevinckt maar zo komt Remscheid er weer bij. Zo blijven we lekker bezig!
Comments