Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Sint Truiden, Staaien

Sint Truiden 3 - 2 Lierse SK, 8 november 2003.
1e Klasse (1), toeschouwers; 8.000.

Scoreverloop;
34. (0-1) Mitu
57. (1-1) Buvens
59. (2-1) Mbonabucya
62. (3-1) Mbonabucya
84. (3-2) Mitu  (P)

Reeds om 16:30 uur arriveerden we op Staaien. We alvast de tickets en via een open hek was het mogelijk om al even in het stadion te kijken. Afgelopen zomer is er een grote nieuwe zittribune gebouwd. Met dit bouwwerk raakt Staaien wel zijn karakteristiek uitstraling kwijt. Anderzijds zat de tribune tijdens de wedstrijd goed vol dus de tribune voldoet wel aan een behoefte. Vreemd is dat deze nieuwe tribune geen speciale sponsorfaciliteiten heeft. Terwijl er achter de oude hoofdtribune wel allerlei provisorische tenten staan voor de ontvangst van VIP's en sponsoren.

We besloten om richting centrum te lopen om uitgebreid te gaan vunzen bij een frituur. In het pittoreske centrum stadscentrum zagen we veel 65-plussers lopen met petjes en sjaaltjes van het bekende merk "Burberry". Tot nu toe zagen we enkel Engelse hooligans hiermee lopen. Terug bij Staaien hebben we in drie kroegen enkele biertjes gedronken. Dat waren "Kanarie", "Stadion" en de "Hel van Staaien", alle deze kroegen liggen tegenover het stadion.

In de week voor de wedstrijd was er een protestmars aangekondigd door STVV-fans van de groep "sector L". Ze wilden protesteren tegen voetbalgeweld. Tijdens de vorige thuiswedstrijd tegen Standard Luik hadden Luikse fans een brandende zakdoek en Bengaals vuur naar een onderliggend vak gegooid. Hierbij had een fan van STVV brandwonden opgelopen. Helaas hebben we geen protestmars gezien.

Tijdens de wedstrijd stonden we op de onoverdekte tribune achter het doel. Naast ons een vrouw van middelbare leeftijd die constant "Godverd..." uitkraamde. Lierse was aanwezig met een 400-500 man. De eerste helft was voor Lierse. Ze kwamen op voorsprong door een schitterend schot in de kruising na een afgeslagen hoekschop. De doelpuntenmaker, de Roemeen Marius Mitu, speelde met rugnummer 99 (!?!). Na de thee had Lierse nog de kans op 0-2. Daarna was het Sint Truiden dat in vijf dolle minuten opeens op een 3-1 voorsprong kwam. Met dank aan de zwakke defensie van Lierse. Na de thuisdoelpunten waren steeds weer andere deuntjes te horen.

Lierse kwam nog terug tot 3-2 door een terecht gegeven strafschop. Maar de overwinning voor de ploeg uit Haspengouwen kwam geen moment meer in gevaar. Sint Truiden blijft zo meedoen in de subtop terwijl het voor Lierse een saai seizoen dreigt te worden. Jammer was dat ook hier het nodig werd geacht om het publiek kunstmatig op te zwepen. Knalharde muziek en via een lichtkrant aanmoedigingen tot zingen en klappen. Blijkbaar weinig vertrouwen in de eigen fans. Terwijl Staaien en haar vaste bezoekers een goede reputatie hebben. Deze avond was het geen hel maar in de tweede helft ging het publiek regelmatig flink tekeer.
Comments