Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Sandhausen, Hardtwaldstadion

Sandhausen 1 - 1 Saarbrücken, 29 oktober 2011.
3.Liga (3), toeschouwers; 5.340.

18. (1-0) Löning
90. (1-1) Özbek

Met Freiburg op vrijdag en FSV Frankfurt op de zondag moest er nog een wedstrijd gezocht worden voor de zaterdag. Met als voorwaarde dat het geografisch ongeveer tussen Freiburg en Frankfurt moest liggen. Mainz tegen Werder Bremen was een mooie affiche en dankzij de commercie werd die verschoven naar 18:30 uur dus was er ook nog ruimte voor een middagwedstrijd. Soms ben ik best wel voor het moderne voetbal. Deze opmerking zal wel weer de nodige hatemail uit ultrakringen opleveren. De keuze viel op het nog al saaie Sandhausen waar lekker op tijd, 14:00 uur, afgetrapt werd.Als je bij Walldorf van de Autobahn afkomt zie je direct het gigantische complex van SAP, leverancier van bedrijfssoftware. Het bedrijf waar de bekende miljardair Dietmar Hopp ooit baas was. Hopp is geen vrek want hij steunt heel wat sportclubs in de regio. Mede dankzij zijn centjes speelt de voormalige  dorpsclub Hoffenheim tegenwoordig in de 1.Bundesliga en staat daar een hypermodern stadion. Maar ook de andere lokale clubs SV Sandhausen en Astoria Walldorf worden financieel gesteund door Hopp.


Veel historie heeft Sandhausen niet en het is ook al geen publiekstrekker. Ondanks de koppositie in de 3.Liga komen er meestal maximaal 2.000 toeschouwers. Dat gaat nog een waar gekkenhuis worden als Sandhausen volgend seizoen in de 2.Bundesliga speelt.Het voetbal is echter dik in orde bij Sandhausen. Er was duidelijk een stuk meer kwaliteit aanwezig dan bij Saarbrücken. De ervaren spits Frank Löning schoot schitterend de 1-0 binnen. Sandhausen verzuimde in de tweede helft afstand te nemen van Saarbrücken en kreeg uiteindelijk het deksel op de neus. Toen de punten al binnen leken viel alsnog de 1-1. Terechte uitslag want Saarbrücken was op wilskracht de hele tweede helft op zoek naar de gelijkmaker.

Toen de 1-1 viel stonden wij al weer buiten. We wilden graag de drukte op de parkeerplaats voor zijn. Welke drukte vraag u zich dan af? Nou maar liefst 5.340 toeschouwes waren aanwezig in het Hardtwaldstadion. Vanaf Saarbrücken is het maar een uurtje rijden naar Sandhausen. Ruim 2.000 man waren meegekomen uit het Saarland. En die zorgden voor het broodnodige leven in het Hardtwald.

Het was een aardige voetbalmiddag in Sandhausen maar ik verwacht niet dat ik er ooit weer kom. Hoewel als Sandhausen over twee jaar in de 1.Bundesliga speelt krijgen ze vast wel een nieuw stadion cadeau van Dietmar Hopp, dat zou wel een goede reden zijn.Comments