Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Saarbrücken, Ludwigspark


Saarbrücken 1
- 3 Eintracht Trier, 14 augustus 2009.
Regionalliga West (4), toeschouwers; 6.300.
 
Scoreverloop;
45. (0-1) Senesie (P)
50. (0-2)
Senesie
61. (1-2) Zimmerman
90. (1-3) Senesie


Een jaar of tien geleden begon ik mij wat meer te interesseren in het Duitse clubvoetbal. Van relatief anonieme clubs als Unterhaching, Ahlen, Wilhelmshaven of Augsburg had ik nog nooit gehoord maar inmiddels heb ik ze allemaal bezocht. Terwijl traditierijke clubs als Dynamo Dresden, Waldhof Mannheim, Eintracht Braunschweig en Saarbrücken mij toen ook al aanspraken maar daar heb ik tot op heden nog nooit een wedstrijd gezien. Maar okay daar was ik zelf bij. Ik kende de Duitse clubs vooral van de buitenlandpagina's in de VI en de paar seizoengidsen van Kicker die ik had. Vooral het "Internazionale" tenue met reclame van Peugeot van Saarbrücken saison 1991/92 vond ik destijds best wel mooi. Verder herinner ik mij een dramatisch seizoen van de Saarlanders in de 1. Bundesliga waarin ze kansloos degradeerden. Als ik het nu terugzoek bleek het te gaan om 1992/93 en gezien de eindstand degradeerde Saarbrücken weliswaar, maar heel dramatisch was het niet. Herinneringen zijn dus ook niet altijd alles.

Toen ik op zaterdag 14 februari 2009 Borussia Neunkirchen - Saarbrücken op het programma had staan besloot ik om vooraf een bezoekje aan het Ludwigspark te brengen. Wegens sneeuwval werd de wedstrijd afgelast maar omdat de rest van mijn programma wel doorging besloot ik om alsnog naar Saarbrücken te rijden. Het Ludwigspark lag er vredig bij onder een laagje sneeuw maar was helaas helemaal dicht. Maar gelukkig hebben oude stadions als het Ludwigspark genoeg doorkijkjes om een paar leuke plaatjes te schieten.


De hoofdtribune in de sneeuw.


Idem de Gegengerade.

Precies zes maanden later staat de derby Saarbrücken - Eintracht Trier op het programma. De wedstrijd trekt een 6.300 toeschouwers, terwijl ik toch wel een klein 10.000 had verwacht. Maar misschien was dat wel iets te optimistisch. Met een derby is altijd de vraag hoe beladen de wedstrijd is. De Ultra van beide clubs doen er alles aan om het beladen te laten lijken. Regelmatig vliegen er bekers bier richting veld, rook in de vakken, boze pubers in zwarte kleren hangen in de hekken en als klap op de vuurpijl schiet Trier dezelfde vuurpijlen op het veld. Zodat de wedstrijd nog voor de aftrap tijdelijk gestaakt wordt. Maar de bejaarde mannetjes die met het schuim op de bek staan te schelden tijdens de wedstrijd doen de beladenheidsmeter eigenlijk verder uitslaan. Zoals vaker heb ik dus weer gemengde gevoelens als ik de Ultras bezig zie. Enerzijds zorgen ze voor wat leven in de brouwerij maar anderzijds komt het allemaal erg geforceerd over.

De eerste opkomst van de spelers.

Gegengerade met achterin de mannetjes van Eintracht Trier.

Saarbrücken promoveerde vorig seizoen van de Oberliga naar de Regionalliga West. De eerste wedstrijd tegen kleine buur Elversberg werd een 6-0 afgang. Eintracht Trier had de eerste wedstrijd wel gewonnen en schakelde in de DFB-pokal knap Hannover '96 uit. De ploeg van trainer Mario Bassler was dus in vorm. De wedstrijd ging gelijk op waar de thuisploeg wel wat meer aanvallend was. Maar Sahr Senesie was de man die het verschil maakte deze wedstrijd. Vlak voor de pauze schoot hij een strafschop onberispelijk binnen en bij de andere twee doelpunten speelde hij zich goed vrij en schoot onberispelijk in. Duidelijke Derbysieg voor Eintracht Trier.

Na afloop nog even naar de uittocht van de Trierfans gekeken. Vanzelfsprekend stond er een grote politiemacht klaar om hen te begeleiden naar het station. Ik probeerde de busjes te tellen maar ben bij twintig maar gestopt. Beide fangroepen maakten er vocaal weer een heel spektakel van. Maar verder volgden zij gedwee de instructies van de politie op. Zoals verwacht dus na afloop geen actie. Maar wel een leuke derby om eens te bezoeken, en ja beladen genoeg.

Achter het doel een groep bestaande uit wat jongere Ultras.

Ludwigspark.

Old-skool scorebord aka Anzeigetafel.
Comments