Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Rijkevorsel, Louis van Roey

Zwarte Leeuw 0 - 3 Patro Eisden, 26 februari 2011.
4e Klasse C (4), toeschouwers; 650.

Scoreverloop;
34. (0-1) Sroka
45. (0-2) Tibari
52. (0-3) Baidjoe

Inmiddels ben ik al weer heel wat jaartjes onderweg met het groundhoppen. En het begint maar niet te vervelen. Eigenlijk is het elke keer wel weer de moeite waard. Maar de sleur ligt natuurlijk op de loer. Om dat te voorkomen probeer ik altijd enige afwisseling in te bouwen. Dus bezoekjes aan kleine clubs combineren met grotere clubs, en hetzelfde trucje op het gebied van landen en reisgenoten. Al zijn er natuurlijk sowieso  geen mensen te vinden die elke keer met mij op stap willen. Maar soms heb ik periodes dat ik maar geen genoeg kan krijgen van een bepaald land. Zo was het vorige seizoen duidelijk een Engels seizoen met 11 wedstrijden en dat is voor mijn doen erg veel. Momenteel zit ik in een Belgische flow. Rupel Boom - Antwerp twee weken terug was al erg leuk en voor 27 maart staat met Berchem Sport - Racing Mechelen weer wat moois op de planning. Maar ik had geen geduld om tot eind maart te wachten voor mijn volgende portie Belgisch voetbal. Dus tussendoor nog maar een extra bezoekje aan een Belgische wedstrijd. De keuze viel op de topper in 4e Klasse C; Zwarte Leeuw tegen Patro Eisden.Het stadionnetje van Zwarte Leeuw is één van mijn favorieten in België. Het heeft niet het historische van een Racing Mechelen of Union maar is wel heerlijk knus en gammel. Het lijkt erop dat het gebouwd is door een aantal gepensioneerde bouwvakkers met restmaterialen. Hoogtepunt zijn de betonnen pisbakken waar je de aardappels kan afgieten met uitzicht op het veld.  Hangend over betonnen afscheiding viel mij nog een mooi detail op aan het Louis van Roey Stadion. Dat waren de reclameborden, deze waren niet van hout of doek. De reclameteksten waren grotendeels netjes op het beton geverfd. Mogelijk zijn er andere clubs die dat ook hebben maar mij was het nog nooit eerder opgevallen.

Met zoveel aandacht voor de reclameborden zou je haast gaan denken dat de wedstrijd niet veel soeps was. Maar die was best te verteren. Het viel mij op hoeveel hoger het tempo ligt vergeleken met Nederland. Maar daardoor gaat er nogal eens wat mis en is het allemaal wat rommeliger. Het eerste half uur kon Zwarte Leeuw nog weerstand bieden maar na de 0-1 was de tegenstand gebroken en kon Patro weer een ferme stap zetten richting kampioenschap. De mannetjes van Patro waren aanwezig met een 200 man en hadden er zin in. Vlak voor de aftrap werden er wat fakkels afgestoken. In Nederland of Engeland zou de scheidsrechter de wedstrijd direct staken en de club bestraft worden met puntenaftrek. De dienstdoende scheidsrechter in Rijkevorsel werd er niet warm of koud van en liet gewoon aftrappen.  Erg bijzonder was de wedstrijd verder niet maar het Louis van Roey blijft genieten. Ik ga er zeker nog eens een wedstrijdje kijken.

Op internet was geen officieel toeschouwersaantal te vinden. De secretaris van Zwarte Leeuw was echter wel zo vriendelijk om het te reageren op mij e-mail.

Video Zwarte Leeuw - Patro Eisden.

Comments