Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Oxford, Kassam Stadium

Oxford United 2 - 4 Exeter City, 8 september 2012.
League Two (4), toeschouwers; 6.405.

Scoreverloop;                              
11. (0-1) Cureton
27. (0-2) Bennett
50. (0-3) Cureton
55. (1-3) Forster-Caskey
63. (2-3) Potter            (P)
72. (2-4) O'Flynn
                   
Veel hoppers die ik ken hebben één favoriete buitenlandse club en soms zelf meer dan één. Als gevolg blijf ik goed op de hoogte over de situatie bij clubs als Athletic Club, Exeter City, Torquay United, St. Pauli, Club Brugge, Manchester City, Alemannia Aachen of Charlton Athletic. Verder ga je op deze manier ook wat sneller op bezoek bij genoemde clubs. Zelf kom ik niet verder dan een vage sympathie voor clubs als Union Berlin , Hull City of RW Essen. Maar dat stelt niks voor want vaak vergeet ik in het weekend zelfs de uitslagen te checken.

Samen met fan Joost heb ik zo een paar jaar terug Exeter City twee keer aan het werk gezien. Dit keer gingen we naar Oxford United - Exeter City. Normaal gesproken een mooie combinatie; je favoriete clubje zien spelen en ook nog een ground vincken. Echter Joost had in 2006 deze affiche al eens gezien. Ik stelde nog voor om hem te droppen bij Wycombe tegen Cheltenham een paar kilometer verderop maar hij daar trapte hij niet in.

Bijzonder deze dag was dat we een introducé mee hadden. Joost vertelt in de kantine van de badmintonclub altijd sterke verhalen over zijn tripjes naar Engeland. De voorzitter-van-de-badmintonclub was zo nieuwsgierig geworden dat hij wel eens zo’n dagje mee wilde maken. Zoals verwacht klikte het prima en met iemand op reis die wat minder interesse heeft in voetbal krijg je in ieder geval wat andere gespreksonderwerpen. Helaas voor met name de voorzitter-van-de-badmintonclub was er geen tijd meer voor een terrasje of de toerist uithangen, dat doen we een volgende keer maar eens als we naar Dover of Folkestone Invicta gaan.

De wedstrijd werd een waar doelpuntenfestijn. De start was voor Oxford maar veteraan Jamie Cureton schoot een bal in de kruising en vlak daarna kopte Bennet een hoekschop binnen. Na de pauze maakte Jamie Cureton direct de 0-3 en leek het kat-in-bakkie. Toen ging Oxford toch ook maar eens voetballen en binnen een kwartier stond het alweer 2-3 en de  3-3 hing in de lucht. Ravanelli O'Flynn maakte echter de beslissende 2-4.  James Constable van Oxford liep nog tegen een domme rode kaart aan en Exeter had de score nog verder kunnen opvoeren.

Meest opvallende aan het Kassam Stadium is natuurlijk de 4e tribune die bestaat uit enkel parkeerplaatsen. Het zorgt natuurlijk voor veel hilariteit. Bij elke bal die over de schutting vliegt staat er een grapjas op die dan roept “hé that’s my car!”. Er was een goede opkomst van Exeterfans, 695 volgens de officiële opgave. We stonden zelfs in de rij voor het ticket en we haalden nog net de aftrap. Vlak voor het einde stond er nog een eenzame hooligan van Oxford op de parking. hij dreigde het vak te bestormen maar het liep allemaal goed af.

Relaxed en geslaagd dagje in Oxford. Terug bij de auto waren de  fans van Oxford allemaal al naar huis. De reis terug ging volgens het boekje en iets na 11-en waren we weer in Zwijndrecht.


xx
Comments