Startpagina‎ > ‎Verslagen‎ > ‎

Osnabrück, Bremer Brücke (3)Osnabrück 2 - 3 Kaiserslautern, 13 augustus 2010.
DFB Pokal, toeschouwers; 15.500.
 
Scoreverloop;
 20. (1-0) Tyrala
 90. (1-1) Lakic
106. (1-2) Hoffer
111. (1-3) Hoffer
114. (2-3) Lindemann

Het oorspronkelijke plan was om het weekend van 13-15 augustus wat wedstrijden te gaan zien in Frankrijk. Echter toen het franse speelschema eindelijk bekend werd waren de goedkope vluchten inmiddels behoorlijk in prijs gestegen. Maar kein probleem de eerste ronde van de DFB Pokal had traditioneel weer de nodige aantrekkelijke wedstrijden op het programma staan. En met dank aan de commerciële zenders werden de wedstrijden royaal over het weekend uitgesmeerd. We kwamen tot een programma met Osnabrück-thuis op vrijdag, de dubbel Chemnitz - Aue op de zaterdag en als afsluiter Hallerscher FC op zondag.

We hadden op vrijdag beide een snipperdag opgenomen en besloten maar eens lekker op tijd weg te gaan. Zo reden we iets na 14:00 uur Osnabrück binnen en dat is op tijd als de aftrap om 19:00 uur is.  We hadden kaartjes gekocht via www.ebay.de en hadden het geluk dat de verkoper een paar straten vanaf het stadion woonde. De verkoper liep op krukken en kon door zijn kapotte knie de wedstrijd niet zelf zien. Omdat we toch in de buurt waren liepen we nog even langs het stadion. Er stonden een paar poorten open en binnen was men druk bezig met de voorvereidingen van de wedstrijd. We begroeten iedereen vriendelijk en konden mooi even rondkijken. Sinds ons vorige bezoek aan de Bremer Brücke is de onoverdekte staantribune aan de lange zijde vervangen door een keurige overdekte zittribune, die wonderwel goed in het totaalplaatje past. Een klein half uurtje wandelen verder ligt de binnenstad van Osnabrück. We zagen een paar leuke kerken, het stadhuis en de nodige vakwerkhuizen en uiteindelijk een mooi terras. Na een lekkere bak koffie gingen we rond 17:30 uur weer naar het stadion.

Centraal thema van deze trip.

Westkurve, onze tribune s'avonds.

Andere kant van Bremer Brücke.

En de spelersbank was ook nog leeg.

Osnabrück
- Kaiserslautern was een ontmoeting tussen twee clubs die afgelopen seizoen promoveerden. Osna naar de 2.Bundesliga en FCK mag het dit seizoen nog een niveautje hoger proberen. Maar van de divisie verschil was weinig te merken. Waar Osnabruck fris en fruitig speelde bakte Kaiserslautern er helemaal niks van. De spelers gingen slap de duels in en kwa voetbal leek het nergens op. De keeper deelde in de malaise en liet een houdbare bal binnengaan. Osna kreeg nog een paar goede kansen maar die gingen er niet in. Diep in de tweede helft besloten de spelers van FCK toch maar om te gaan voetballen. Maar Osna hield stand en de eerste bekerstunt van het weekend leek in de maak. Leek want in de 95e minuut viel dan toch de 1-1, direct daarna werd er afgeflloten. Dat was een klap voor Osna die de ploeg niet meer te boven kwam. Als een murv geslagen bokser ging de ploeg de verlenging in, Kaiserslautern profiteerde direct en maakte vlot de 1-2 en 1-3. Uiteindelijk toch geen bekerstunt maar wel een lekker dramatische wedstrijd.

In het stadion stonden we aan de rustige kant achter het doel. Voor ons een compleet gezin in clubkleuren, maar het zoontje had het duidelijk niet naar zijn zin. De duim ging omlaag voor de thuisploeg en de helft van de wedstrijd heeft hij gezeten met de handen op oren Het was dus een gezellig familie-uitje. Ook de twee mascottes van Osnabrück konden hem niet opvrolijken. Terwijl het duo Li en La nu tot mijn favoriete mascottes horen.
Na de wedstrijd moesten we nog een stukje rijden naar ons hotel in Braunschweig. Normaal een gebeurtenis die amper het vermelden waard is. Maar een aantal hoosbuien zorgde ervoor dat het nog een vermoeidende 200 kilometer werden. We werden gerust gesteld door de nieuwsberichten op de Duitse radio, bij Hannover liepen er dieren op de snelweg en er was wateroverlast in de regio Chemnitz. Rond middernacht kwamen we aan bij het Etap Braunschweig Nord en konden we rustig gaan slapen.Vlaggenparade op de Ostkurve.

Het briljante duo Li & La.

Hoofdtribune.

Wedstrijdbeeldje.

De stand in de allerlaatste minuut.
Comments